Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου , Εκδηλώσεις

Τα 35 καλύτερα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το σαββατοκύριακο

Οι καλύτερες προτάσεις για έξοδο το weekend στο νησί

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2024

O Μάιος πλησιάζει προς το τέλος του και μας επιφυλάσσει ένα ακόμα πλούσιο σαββατοκύριακο με πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές για μικρούς και μεγάλους.

strawberry-salad.2e16d0ba.fill-600x450.jpg

Φεστιβάλ Φράουλας στη Δερύνεια
Ο Δήμος της Δερύνειας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, κι έχει να περηφανεύεται για πολούς λόγους. Ένας από αυτούς που κάνουν περήφανη τη Δερύνεια και τους κατοίους της είναι για οι φράουλές της. Εξ ου και έχουν δημιουργήσει παράδοση, κατέχοντας την πρώτη θέση στην παραγωγή φράουλας και καλύπτει το 60% της παγκύπριας παραγωγής. Στο γεγονός αυτό δίδεται μεγάλη σημασία και κάθε 2 χρόνια, στα μέσα Μαΐου, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που προκαλεί το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων. Ένα φεστιβάλ που επιστρέφει και φέτος, στις 24 Μαΐου 2024 στο Γήπεδο "Αναγέννησης" Δερύνειας, παρόλου που έδωσε και πέρσι την παρουσία του. Ωστόσο, ο Δήμος Δερύνειας συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια, εξ ου και διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις!
>> Παρ 24 Μαΐου, Γήπεδο "Αναγέννησης" Δερύνειας, επ. Αμμοχώστου.

434717527_846508590850087_7278876.2e16d0ba.fil.width-800.jpg

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα στο Θέατρο Ανεμώνα
Το «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα» είναι ένα από τα γνωστότερα έργα του βραβευμένου και δημοφιλούς Καναδού θεατρικού συγγραφέα Bernard Slade. Θεωρήθηκε άμα τη εμφανίσει μια δημοφιλής ρομαντική κωμωδία του εικοστού αιώνα, ενώ πια θεωρείται μια κλασική κομεντί που μετράει πολλές δεκάδες ανεβάσματα. Ο Τζορτζ και η Ντόρις συνάπτουν παράνομο δεσμό και έκτοτε συναντιούνται μόνο μία φορά το χρόνο, πάντα την ίδια μέρα, σ' ένα μοτέλ στο Σαν Φρανσίσκο. Για 25 ολόκληρα χρόνια! Μια σχέση όαση, ως αγάπη, ως φιλία, ως έρωτας, ως παιχνίδι, ως πόνος, ως γέλιο. Μια σχέση τόσο έξω και τόσο μέσα στις ζωές τους και τις νόμιμες, συμβατικές τους σχέσεις. Ο καθένας έχει σύζυγο και παιδιά., πολλά παιδιά. Πρέπει λοιπόν να προλάβουν μέσα σε ένα 24ωρο να μοιραστούν τα πάντα, πιάνοντας ταυτόχρονα τη σχέση τους από εκεί που την άφησαν ένα χρόνο πριν! Πρέπει να ανακαλύψουν ο,τι άλλαξε και ο,τι έμεινε ίδιο, ο,τι πόνεσε και ο,τι έβαλε μια καινούργια πινελιά στον εαυτό τους. Και ο "πίνακας" βλέπουμε να δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας. Ήταν σχεδόν έφηβοι και στο φιναλε είναι μεσήλικες.. Ήταν νευρωτικοί και παρέμειναν νευρωτικοί, ήταν αθώοι και παρέμειναν αθώοι. Το πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλο, το ανακαλύπτουν σιγά σιγά, μέχρι που φτάνει η στιγμή εκείνη για τη μεγάλη απόφαση. Σκηνοθεσία: Βαρνάβας Κυριαζής. Παίζουν: Μάρα Κωνσταντίνου, Γιώργος Αναγιωτός.
>> Kάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 μέχρι τις 2 Ιουνίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λατσιά, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: Soldout Tickets. Κρατήσεις: 70007721.

seaside_street.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg


Seaside Street Food Festival

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του καλοκαιριού διοργανώνεται και φέτος το εντυπωσιακό Seaside Street Food Festival. Ετοιμάσου λοιπόν, γιατί το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαΐου δίνουμε ραντεβού στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, για να απολαύσουμε ποιοτικό street food, δίπλα στη θάλασσα! Ένα φεστιβάλ με επωνυμία, περιεχόμενο και αυστηρά επιλεγμένους εκθέτες που θα σας παρουσιάσουν αυθεντικές κουζίνες από όλο τον κόσμο, ποιοτική μουσική με καινούργιες καινοτομίες όπως την ελεύθερη είσοδο στις 24–26/05 από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 με στόχο να το αγκαλιάσουν και να το επισκεφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες με τα μικρά παιδιά αφού ο Δημόσιος Κήπος προσφέρεται για χαρά, παιχνίδι και διασκέδαση. Για όλες τις υπόλοιπες ώρες υπάρχει είσοδος €5 και παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν. Επίσης κατά την διάρκεια που θα είναι ελεύθερη η είσοδος θα υπάρχουν και ειδικές τιμές μείον 10% – 20%.
>> Παρ 24, Σ 25 & Κ 26 Μαΐου, Δημόσιος Κήπος Λεμεσού. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99642516.

436302907_122122772240242647_27023940105793637.width-800.jpg

Βάφτα μαύρα με χρώμα
«Χαλαρός στο φέρετρό του, στο σαλόνι του, λίγο πριν την κηδεία του, ο Σωτήρης δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στους χειρότερους του εφιάλτες όλα όσα θα διαδραματιστούν γύρω του και ας είχε κάνει τάματα στη μονή του Οσίου Αββακούμ. Η χήρα του, η πρώην σύζυγός του, τα παιδιά από τους δύο γάμους του και η νεαρή influencer ερωμένη που τον έστειλε -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στον Παράδεισο, μαζεύονται για να τον θρηνήσουν αλλά κυρίως για να διεκδικήσουν ότι είχε και δεν είχε ο μακαρίτης. Μια κατίνα γειτόνισσα, ένας περίεργος νεκροθάφτης και ένας -στην κοσμάρα του- αστυνομικός συνθέτουν το υπόλοιπο σκηνικό αυτής της θεότρελης και ανατρεπτικής κωμωδίας. Με την ανυπέρβλητη κωμική πένα των Ρέππα - Παπαθανασίου, σε διασκευή Δημήτρη Τοκαρή και σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Μια παραγωγή της Galinis Productions.». Παίζουν: Γιάννα Λευκάτη, Ανδρούλα Ηρακλέους, Μαρία Φιακά, Αθηνά Σάββα, Βάρσια Αδάμου, Χάρης Κκολός, Εύρος Βασίλειου, Αλέξανδρος Μαρτίδης και Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος.
>> Σ 25 (20:30) & Κ 26 (19:30) Μαΐου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου. Εισιτήρια: SoldOutTickets

M.Rakintzis_c_06934-scaled.jpg


Ο Μιχάλης Ρακιντζής στο RED
Ο Μιχάλης Ρακιντζής, σε περίπτωση που δεν τον θυμάστε -λόγω ηλικίας-, είναι ένας από τους διασημότερους ερμηνευτές αλλά και στιχουργούς της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του, πολλές συνεργασίες, και πολλά τραγούδια-επιτυχίες. "Μωρό μου φάλτσο", "Βασανισμένα κορμάκια", "Πουφ", "Είσαι σαν κουνέλι", "Προκαλείς", "Δικός σου για πάντα", "Σε ένα βράδυ ό,τι ζήσουμε", "Καθρέφτης", "Σε ένα κατάστρωμα", "Το φίλο σου ζηλεύω", "Ό,τι κάνεις σου κάνω" και η λίστα συνεχίζεται... Στις 25 & 26 Μαΐου, θα τα θυμηθούμε όλα, κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος ετοιμάζει βαλίστες και κατεβαίνει στο νησί μας, έχοντας στις αποσκευές του τα αγαπημένα μας τραγούδια της δεκαετίας του '90 σε ένα anti-aging concept!
>> Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Μαΐου, RED., Λευκωσία, 22.00. Κρατήσεις: 99059257.

436449899_844501881027292_2677275346757789887_.width-800.png

Γαμπροί για πούλημα
Η Purple Sparrow Productions παρουσιάζει την νέα κωμωδία Γαμπροί Για Πούλημα, των Ρέππα - Παπαθανασίου, για πρώτη φορά στην Κύπρο. Τι συμβαίνει όταν η ευκατάστατη Κυπριακή οικογένεια των Κωσταρέλλων αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω του ξέφρενου της life style και της προσπάθειας της να επιδείξει την δήθεν οικονομική της άνεση; Τι συμβαίνει όταν οι προσπάθειες της να καταχραστεί δημόσιο χρήμα προχωρούν με βήματα χελώνας; Τότε βγαίνει από την οικογενειακή συλλογή ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που κατέχει παράνομα η οικογένεια, για να το πωληθεί σε μία συλλέκτρια αρχαίων αγαλμάτων εκ Ρωσίας! Έλα όμως που το άγαλμα θέλει να το κλέψει και να το προσωπικό του σπιτιού; Ακούγεται απλό και συνηθισμένο; Δεν είναι, επειδή στην όλη κατάσταση προστίθενται οι εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις της οικογένειας και του κύκλου της; Και τι συμβαίνει όταν όλοι -νόμιμοι και παράνομοι ερωτικοί σύντροφοι -πηγαίνουν στην έπαυλη των Κωσταρέλλων για να γλεντήσουν το βράδυ τους με την πεποίθηση πως έχουν όλο τον χώρο αποκλειστικά στην διάθεση τους; Ένα τρελό γαϊτανάκι με πρωταγωνιστές την οικογένεια Κωσταρέλλων, τον κηπουρό, τον γιό του, ένα υπάλληλο της κυβέρνησης εραστή της κυρίας Κωσταρέλλου, μια φιλόδοξη τηλεπερσόνα ερωμένη του κυρίου Κωσταρέλλου, την ερωτικά άτυχη πλούσια κοπέλα του γιού Κωσταρέλλου, δύο ζάμπλουτες κυρίες από την Ρωσία που έρχονται μαινόμενες για να πάρουν το άγαλμα και τον γιό της οικογένειας, τον Γανυμήδη και τον Πάνα τον τραγοπόδαρο; Το κέρατο το τράγιο! Αυτό γίνεται! Σε αυτή την κατάσταση ξεπουλιούνται τα πάντα: σώματα, ψυχές, υπολήψεις, παιδιά, γονείς, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η τιμή και η αξιοπρέπεια! Παίζουν: Έλενα Ευσταθίου, Ζωή Κυπριανού, Δένα Ιωάννου, Θανάσης Δρακόπουλος, Χρήστος Γρηγοριάδης, Μάριος Στυλιανού, Δημήτρης Γιωρκάτζης, Έλενα Ολυμπίου, Ηλίας Αντρέου, Χαριτίνη Ηλιάδου.
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30) & Κυριακή (17:00) Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

fork_ONQRu8l.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


To Fork Food Market στο Γέρι

Μετά τις δύο πρώτες εκδηλώσεις του 2024, η διάσημη φαγητοαγορά της Λευκωσίας, το Fork Food Market κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τους κήπους και κάνει ένα σύντομο ταξίδι στο Γέρι την Παρασκευή 24 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, στις 24 Μαΐου θα απολαύσεις λαχταριστό street food, ποτά και μουσική στο Πάρκο Γλυπτών Αγίου Χαραλάμπους στο Γέρι. Η φαγητοαγορά θα ανοίξει στις 19.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
>> Παρ 24 Μαΐου, Πάρκο Γλυπτών Αγίου Χαραλάμπους, Γέρι, 19:00.

pezoporia.2e16d0ba.fill-1375x729_gPOd1vA.jpg


Απογευματινή πεζοπορία με πανσέληνο
Η ομάδα του Salonica View διοργανώνει απογευματινή πεζοπορία με πανσέληνο από την παραλία Αλαμινός προς την παραλία Μαζωτός Λίγα λόγια για την πεζοπορία: Θα ξεκινήσουμε με λεωφορείο από το κέντρο χειροτεχνίας της Λευκωσίας και αφού κάνουμε στάση και στην Κοφίνου, θα φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας, την παραλία Αλαμινός όπου θα είναι η αφετηρία της πεζοπορίας μας. Η διαδρομή είναι γραμμική 6χλμ σε χωματόδρομο με υπέροχη θέα τη θάλασσα και εντυπωσιακούς βράχους να συνθέτουν ένα σκηνικό που κόβει την ανάσα. Τελικός προορισμός μας η παραλία Μαζωτός όπου εκεί θα υπάρχει κέρασμα με κρασί για να απολαύσουμε, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας, την όμορφη πανσέληνο.

Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα προσφερθούν στην ομάδα Kofinou F.C. στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς του Salonica View.

>> Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 / 18:30.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής:
18:30 - Αναχώρηση απο το Κέντρο Κυπριακής Χειροτεχνίας (Λευκωσία)
19:15 – Αναχώρηση από την Κοφίνου
19:30 - Έναρξη πεζοπορίας από Αλαμινός
21:00 - Τέλος πεζοπορίας στον Μαζωτό
22:00 - Αναχώρηση για επιστροφη στη Λευκωσία
23:00 - Πιθανή ώρα αφιξη στην Λευκωσία

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

FotoJet_8_QGSSOvH.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Το Τεχνόπολις 20 καλωσορίζει το καλοκαίρι
Το Τεχνόπολις 20 λίγες μέρες πριν από το Καλοκαίρι, καλωσορίζει τη θερινή μουσική σεζόν στον όμορφο κήπο του την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρα 20:30. Η έναρξη γινεται με τον Κύπριο πιανίστα, συνθέτη και τραγουδοποιό Κυριάκο Κώστα και την παρουσίαση του πρώτου προσωπικού δίσκου του, με τίτλο «ΕΚΕΙ». Ο Κώστα, μέσω αυτού του δίσκου, παρουσιάζει μια πορεία τεσσάρων χρόνων. Έξι μικρές ιστορίες δομούν ένα προσωπικό αφήγημα ενός παρατηρητή του σήμερα.
>> Παρασκευή 24 Μαΐου, Tεχνόπολις 20, Πάφος, 20:30. Κρατήσεις: 70002420.

Limassol_Boat_Show_4.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Limassol Boat Show 2024
Το Limassol Boat Show 2024 θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου 2024, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα τελευταία προϊόντα και τις νέες τάσεις στη βιομηχανία της ναυτιλίας, τα θαλάσσια σπορ, το ψάρεμα, την κατάδυση και άλλες σχετικές δραστηριότητες. Σημαντικές καινοτομίες στη φετινή Έκθεση αποτελούν η πρώτη παρουσίαση στην Ανατολική Μεσόγειο ενός σκάφους Lamborghini, καθώς και επιβλητικές παρουσίες από διεθνής εταιρείες του κλάδου. ΠερισσότεραΕΔΩ
>> Παρασκευή 24 Μαΐου, 17:00 μέχρι τις 21:00, Σάββατο 25-Κυριακή 26 Μαΐου 12:00-20:00, Μαρίνα Λεμεσου.

header.jpg


Vegan Fam Flavours Festival

Το VEGAN FAM FLAVOURS, το φεστιβάλ με το βίγκαν street food, επιστρέφει και φέτος στο χωριό Ψεματισμένος της επαρχίας Λάρνακας, το διήμερο 25 και 26 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο. Το Vegan Fam Flavours είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη ζωή! Σε κάθε μορφή ζωής. Είναι μια ευκαιρία τόσο για τους βίγκαν όσο και για αυτούς που ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής, να περάσουν δύο όμορφες μέρες. Η εκδήλωση διοργανώνεται στην Αίθουσα και τον περιβάλλοντα χώρο εκδηλώσεων στο χωριό Ψεματισμένος, της επαρχίας Λάρνακας, στις 25 και 26 Μαΐου 2023. Το φεστιβάλ δεν απευθύνεται μόνο σε βίγκαν αλλά σε όσους ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής για τους ίδιους αλλά και για τον πλανήτη. Το φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα και έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση του πλαστικού στο ελάχιστο. Είναι ανοικτό για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο. Εδώ λοιπόν θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις νόστιμα φαγητά, γλυκά και ποτά, να περάσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας και να ακούσεις ζωντανή μουσική.
>> Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαΐου, Αίθουσα Εκδηλώσεων, Ψεματισμένος, επ. Λάρνακας.

miki_mouse.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Μίκυ Μάους στον πλανήτη των χρωμάτων
«Ο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ στον πλανήτη των χρωμάτων», η παιδική διαδραστική θεατρική παράσταση, που παρουσιάζεται στην Ελλάδα με συνεχόμενα sold out, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για 4 μοναδικές παραστάσεις. Για πρώτη φορά στην Κύπρο, ο πιο διάσημος και αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων, ο Μίκυ Μάους, ξεπηδά στη σκηνή, από το ατμόπλοιο Willie, την πρώτη του ασπρόμαυρη ταινία! Πρόκειται για διασκευή της πρώτης ταινίας του Mickey Mouse Steamboat Willie 1928. Το πιο ξακουστό ποντίκι του πλανήτη, βγαίνει από την κινηματογραφική του εκδοχή, στο θέατρο και καλείται να αντικρύσει έναν πολύχρωμο πλανήτη, που δεν φανταζόταν ποτέ ότι υπάρχει, στην ασπρόμαυρη ζωή του. Θα γνωρίσει νέους φίλους, υπέροχα ζωάκια, θα μυρίσει τα λουλούδια, θα προσπαθήσει να μάθει τα χρώματα, με τη βοήθεια των παιδιών και να ζήσει νέες συναρπαστικές εμπειρίες, γεμάτες παιχνίδι, τραγούδι και χορό.
>> Σάββατο 25 Μαΐου (11:00 & 15:00), Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, Λεμεσός / Κυριακή 26 Μαΐου (10:30 & 17:30), Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

202211291652580985.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Οι Locomondo γιορτάζουν στην Κύπρο
Οι Locomondo γιορτάζουν! Είκοσι ένα χρόνια συναυλιών και συνεχίζουν να το γιορτάζουν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ένα από τα πιο γνωστά, νεανικά και αγαπημένα συγκροτήματα έρχεται στην Κύπρο για να μας χαρίσει ένα αξέχαστο συναυλιακό πάρτι. Η μεγάλη μουσική παρέα των reggae, ska και latin ρυθμών έχει κερδίσει -πλέον- τις καρδιές όλων –μικρών και μεγάλων– εδώ και χρόνια παντού, αφού «κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ», στίχος που δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο ούτε το κοινό στις συναυλίες στην Ευρώπη! Οι 3 of a kind τους φέρνει κοντά μας για να υποδεχτούμε όλοι μαζί το καλοκαίρι, τραγουδώντας και χορεύοντας τις μεγάλες τους επιτυχίες. Πότε; Στις 25 Μαΐου στο Κοινοτικό Γήπεδο Πυργών.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, Κοινοτικό Γήπεδο Πυργών, Λάρνακα, 20.00. Εισιτήρια: €15 (soldoutticketbox).
Πληρ. 99925630 & 99958980.

50527-sitesdefaultfilesvavla_0.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Μουσικός περίπατος στη Βάβλα
To χωριό Βάβλα στην ορεινή Λάρνακα σας προσκαλεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο «Μουσικό Περίπατο» που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου. Φτάνοντας στη Βάβλα, το κοινό θα λαμβάνει χάρτη για να περιδιαβεί τις μουσικές διαδρομές και να παρακολουθήσει τα σχήματα στις αυλές των παραδοσιακών σπιτιών, τις στοές και τις πλατείες του γραφικού χωριού. Θα εμφανιστούν οι: Γιάννης Κουτής & Μάριος Μενελάου, Γιώργος Βλάμης, Island Seeds, Ματζούνια (τρίο), Milasa, Nabuma, Plektó, Zeyn Mroueh. Τη βραδιά θα κλείσει η DJ Ariadne. Παράλληλα με τα μουσικά δρώμενα θα φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του ντόπιου ζωγράφου Πασχάλη Αναστάση στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού. Θα πωλούνται προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς και φαγητό. To μπαρ θα αναλάβει το καφενείο Πρόζακ. H είσοδος σε όλη την εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, Βάβλα, επ. Λάρνακας, 17:00-20:00.

molos_GAH79rw.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Αθλητικό φεστιβάλ στη Λεμεσό
Το πιο εντυπωσιακό αθλητικό φεστιβάλ της Λεμεσού για μικρούς και μεγάλους επιστρέφει ανενωμένο! Βρες το άθλημα που σου ταιριάζει και δοκίμασε τις ικανότητές σου!
Συμμετέχουν:
Πολεμικές τέχνες | Στίβος
Πετόσφαιρα | Καλαθόσφαιρα | Επιτραπέζια Αντισφαίριση
Ναυταθλήματα | Dragon Βoat | Δυναμικό Τρίαθλο
Μηχανοκίνητος Αθλητισμός | Αθλητισμός Για Όλους
Τοξοβολία | Σκάκι | Μπόουλινγκ
Ποδήλατα ΒΜΧ | Skateboarding

-Πιστοποιημένοι διαιτολόγοι θα βρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης για συμβουλές υγιεινής διατροφής και λιπομετρήσεις.

Photo Booth | Face Painting | DJ – Live Link
19:30 - Συναυλία με τους Παπιγιόν Band
Διοργανωτές: Λεμέσια και Δήμος Λεμεσού
>> Σάββατο 25 Μαΐου 2024, από τις 15:00-19:00 στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο στο Μόλο Λεμεσού.

Pelendri.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ στο Χωριό
Το Σάββατο 25 Μαΐου μεταξύ των ωρών 10:30-14:00, σας περιμένουμε στο Δημοτικό Σχολείο Πελενδρίου στο φεστιβάλ «Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ στο Χωριό» για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλη την οικογένεια για περιβαλλοντικά θέματα. Αυτό το φεστιβάλ είναι μια πρόσκληση στις εξής δραστηριότητες: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και χορούς από τους μαθητές των σχολείων Πελενδρίου και Τριμήκληνης. Έκθεση Συλλογικών έργων τέχνης και χειροτεχνιών από ανακυκλώσιμα υλικά. Διαδραστικά εργαστήρια και παιχνίδια που προωθούν την περιβαλλοντική συνείδηση. Ενημερωτικά Περίπτερα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης όπου θα φιλοξενηθούν κρατικοί φορείς, ημικρατικοί οργανισμοί, ερευνητικά κέντρα, ΜΚΟ, οργανώσεις, ομάδες και σύνολα που αναπτύσσουν δράση σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα και την αειφόρο ανάπτυξη. Face Painting για παιδιά. Χώροι παροχής φαγητού και ποτού. Το φεστιβάλ, συνδιοργανώνεται από τον οργανισμό RESET και τα Δημοτικά σχολεία Πελενδρίου και Τριμήκληνης και θα τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, Δημοτικό Σχολείο Πελενδρίου, 10:30-14:00.

Atsas_landscape.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

9 καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας σε μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση
Μια ξεχωριστή εκδήλωση η οποία συνδυάζει φύση, μόδα και μουσική θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, στις 5:00μμ, στο Βοτανικό Κήπο του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς, υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.   Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας, που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, θα παρουσιάσουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας εμπνευσμένες από υλικό της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Οι σχεδιάστριες είναι οι: Μαρία Αριστείδου, Κίκα Ιωαννίδου, Μαρία Νεοπτολέμου, Έλενα Στρογγυλιώτου, Ραμόνα Φίλιπ (Ramon Filip), Χρίστια Χαραλάμπους, Άννα Χατζηγρηγορίου (Anice), Βασιλική Χαρίτωνος και Αφροδίτη Χατζηρακλέους (Afroditi Hera). Την επιμέλεια των μοντέλων έχει η Γιώτα Κουφαλίδου. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό ηχόχρωμα της Κύπρου με τη Βασιλική Χατζηαδάμου και τους μουσικούς Παύλο Μιχαηλίδη (βιολί), Χαράλαμπο Παντελή (λαούτο), Ανδρέα Ιωάννου (κανονάκι) και Μιχάλη Μέσσιο (μπάσο). Εισιτήρια είναι διαθέσιμα στα γραφεία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στη Λευκωσία (καθημερινές 8:00-15:00) ή στο eshop του Αντικαρκινικού Συνδέσμου. Εισφορά εισιτηρίου €35. Για την εκδήλωση θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με λεωφορείο από το Μετρό Λακατάμειας. Για τους ενδιαφερόμενους είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο 99374884.  
>> Σάββατο, 25 Μαΐου στις 5:00μμ, στο Βοτανικό Κήπο του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς. Περισσότερες πληροφορίες στο 99374884.

436210430_820477076768811_431868000505433252_n.width-800.jpg

Μεγαλοπρέπεια από την Anyhow Theatre Ensemble
Στο πολυτελές Προεδρικό Μέγαρο μιας χώρας που δεν ονοματίζεται, μια δυτική φωτορεπόρτερ περιμένει την αργοπορημένη επιστροφή του Δικτάτορα για να τραβήξει τη φωτογραφία του. Μαζί της βρίσκονται η γυναίκα του Δικτάτορα, η καλύτερή της φίλη και μια διερμηνέας. Παπούτσια Πράντα, σφηνοπότηρα βότκας και ανυπόμονα δάχτυλα μετρούν τον χρόνο, καθώς ο κίνδυνος που βρίσκονται οι τέσσερις γυναίκες, η αγωνία, τα μυστικά, οι σκέψεις και οι υποψίες τους έρχονται στο φως. Έξω από το Παλάτι οι ήχοι της επανάστασης που έχει ξεσπάσει στους δρόμους πλησιάζουν όλο και πιο κοντά, ενώ η μέρα ξεδιπλώνεται. Μια μέρα που απειλεί να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Το συναρπαστικό έργο της Άμπι Μόργκαν προσφέρει μια ιδιαίτερη ματιά στο μυαλό των τεσσάρων χαρακτήρων καθώς ο κόσμος γύρω τους καταρρέει. Το έργο εξερευνά τις σχέσεις εξουσίας, την επανάσταση, την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση μέσα σε ένα τοπίο πολιτικών αναταραχών και την ευθύνη του ποιοι είμαστε και τι θέση παίρνουμε στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας. Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης. Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου, Γιόλα Κλείτου, Ιωάννα Κορδάτου, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου.
>> Σάββατο 25-Κυριακή 26 Μαΐου, WhereHaus612, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: more.com

gelio.2e16d0ba.fill-1375x729.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Γέλιου
Το Φεστιβάλ Γέλιου, θα διοργανωθεί στις 25 και 26 Μαΐου με στόχο να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα κάθε επισκέπτη, με stand-up comedies, open talks με κωμικούς, live podcast, show offs και άλλα happenings. Ο χώρος θα γεμίσει από γέλιο και θετική ενέργεια. Συγκεκριμένα στο φεστιβάλ θα βρείτε παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, χειροποίητες δημιουργίες, διαφημιστικούς πάγκους, street food, ποτά και βεβαίως κωμωδία. Το φεστιβάλ γέλιου θα χωριστεί σε 4 venues. Στην πλατεία όπου εκεί θα βρείτε διαφημιστικούς πάγκους, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, street food, καθώς και τα show offs. Εκεί θα διοργανωθεί και ένα family friendly pop up improv από τον αγαπημένο κωμικό Ηλία Ανδρέου. Η είσοδος στην πλατεία είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Στο χώρο του εστιατορίου scalino, όπου εκεί θα διοργανωθούν τα open talks με κωμικούς και κάποια παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Ταυτόχρονα θα υπάρχει χώρος για να καθίσουν οι επισκέπτες και να απολαύσουν κρύα ροφήματα και θεσπέσια φαγητά. Η είσοδος στο Scalino είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Στην Gallery η οποία θα λειτουργήσει σαν αίθουσα over 16. Εκεί θα διοργανωθούν τα δύο διαγωνιστικά open mic stand up comedies καθώς και live γύρισμα του Stantar Kkomety podcast με καλεσμένο τον Λούη Πατσαλίδη. Εισιτήριο εισόδου στην Gallery €5. Στο αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς όπου εκεί θα διοργανωθούν οι 3 μεγάλες παραστάσεις του φεστιβάλ Γέλιου. Οι τρείς παραστάσεις είναι οι εξής: Standup comedy show με Κωνσταντίνο Ψυλλίδη, Κώστα Πρίγκηπα και Γιώργο Κυριάκου. Παρουσιάζει ο ανεπανάληπτος Μιχάλης Σοφοκλέους. Standup comedy showcase με Αλέξη Πουλλίτα, Κρίσταλ Χριστοφή, Μαριλένα Ζωδιάτου, Χριστόδουλο Δημητρίου, Τότο, Κώστα Μαυρομμάτη, Αντρέα Γεωργίου και Βασίλη Παναγιώτου. Παρουσιάζει ο μοναδικός Ζαχαρίας Ζαννέττου. Διαδραστική θεατρική παράσταση «Ο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ στον πλανήτη των χρωμάτων» η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και είναι διασκευή της πρώτης ταινίας του Mickey Mouse, Steamboat Willie 1928.

Το Φεστιβάλ Γέλιου διοργανώνεται από την εταιρεία Createvents, είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αγλαντζιάς και υπεύθυνη για το καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ είναι η Co.media.
Υποστηρίζει η Stantar Kkomety.
Εισιτήρια για τις παραστάσεις από την Soldout Tickets.
Χορηγός επικοινωνίας: City.
Χορηγός: Μπύρα Λέων.
Υποστηρικτές: Neorama Education και Blue Whale Pay.
Η Γενική είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Εισιτήρια για τις παραστάσεις από την Soldout Tickets: https://tinyurl.com/festivalgeliou25may http://tinyurl.com/festivalgeliou26may και http://tinyurl.com/mickeymousecyprus
Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο facebook εδώ και στο Instagram εδώ.
>> Σάββατο 25-Κυριακή 26 Μαΐου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία.

PolitistikoErgastiriB_KRqvrOV.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο ένας εν ο ήλιος τζ΄η άλλη η σελήνη
Η παράσταση “Ο ένας εν ο ήλιος τζ΄η άλλη η σελήνη” είναι μια παράσταση που διαπραγματεύεται τη διαλεκτική σχέση αντρικής και γυναικείας φύσης με την παράδοση που δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τη γυναίκα ή τον άντρα. Θα ταξιδέψει τον θεατή σε στίχους, ακούσματα και χορούς από Κύπρο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Δράμα, Θράκη, Πόντο και κάτω Ιταλία. Στην παράσταση θα ακουστούν και μουσικές εκτελέσεις και από τρεις δίσκους της Κατερίνας Παπαδοπούλου και του Νοτίου Τόξου.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 19:30. Εισιτήρια: 19:30.

parkokids.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Φεστιβάλ Παιδιού
Μια τεράστια αγκαλιά με εκπαιδευτικές, διαδραστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες περιμένει όλα τα παιδιά το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 τις 06.00 μ.μ. στην Πλατεία του Δημαρχείου της Πάφου. Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ διοργανώνεται από την Επαρχιακή Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού. Πραγματοποιείται με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη των Φορέων/Οργανώσεων/Σωματείων: Δήμου Πάφου, Αστυνομίας Κύπρου, Κοινοτικής Αστυνόμευσης, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Κύπρου, Λαογραφικού Ομίλου "Κτήμα", Χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Θ' "Κουπάτειο", Παιδικής Μαγικής Παράστασης-Ταχυδακτυλουργού ILLU-G, Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, Τμήματος Ψυχολογίας NUP, Σ.ΚΕ.Ψ.Υ NUP, Ομίλου Ψυχολογίας-Μουσικού Ομίλου-Ψυχολογίας της Μουσικής NUP, The International School of Paphos, Κυπριακής Παιδοβουλής, Παιδοβουλευτών της Πάφου, Paphos Aphrodite Waterpark, Συνδέσμου Ανάπτυξης και Αποδήμων Τσάδας, Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας, ΠΑΣΥΔΥ, Π.Ο Ε.Δ, ΣΠΑΒΟ, ΤΟΛΜΗ, Σκακιστικού Ομίλου Πάφου, ΠΟΓΟ, ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ Αδελφότητας Ελληνίδων Πάφου, ΆΤΛΑΝΤΑ, ΚΕΟ, ΓΟΔΗΣΥ, ΓΟΔΗΚ, Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, πλατεία δημαρχείου Πάφου, 18:00.

pexels-gustavo-fring-4894770.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Fun Day 2024
H Oμοσπονδία Συνδέσμων Γονέων διοργανώνει Fun Day για τα παιδιά των νηπιαγωγείων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, και όχι μόνο. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, μεταξύ των ωρών 16:00 – 20:00, στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μερικά από τα έσοδα θα διατεθούν σε ένα από τα ιδρύματα για την ενίσχυση της προσφοράς τους. Στην εκδήλωση θα διατίθενται προς πώληση διάφορα γλυκά και εδέσματα, καθώς και σνακς και street food. Παγωτό θα δοθεί δωρεάν σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση! Στο χώρο πέραν των παιχνιδιών του Δημοτικού Κήπου που είναι ήδη ανοιχτά προς το κοινό, θα στηθούν και άλλα παιχνίδια όπως survivor, face painting, μπαλονοκατασκευές κ.ά. για την καλύτερη ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η συμμετοχή στα παιχνίδια θα είναι δωρεάν. Η εν λόγω εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, Δημοτικός Κήπος Λάρνακας, 16:00-20:00.

2024-04-06.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Beonix Festival pre-party
Προσχωρήστε σε εμάς για το εκρηκτικό προπάρτι του BEONIX στο ETKO στις 25 Μαΐου! Το συμβάν ξεκινά στις 18:00, υποσχόμενο μια αξέχαστη νύχτα και μια πραγματική ατμόσφαιρα φεστιβάλ. Η σύνθεσή μας περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή σειρά καλλιτεχνών σε δύο σκηνές. Στη σκηνή Hangar, προετοιμαστείτε για τα δυναμικά δίδυμα: Adana Twins, Human Rise, Kosta Kritikos και τα μοναδικά σετ b2b των Pan με τον Pazzi. Γεμάτη με μελωδική house και indie ήχους με μοναδικές οπτικοποιήσεις στις οθόνες, η Hangar υπόσχεται αξέχαστες εμφανίσεις που θα αντηχούν στην καρδιά σας μέχρι το πρωί. Εν τω μεταξύ, η σκηνή Garden υποδέχεται τους Сincity, Hyenah, και Raise για να δώσουν τον τόνο. Χορέψτε μέχρι να πονέσουν τα πόδια σας στον πράσινο κήπο του ETKO και ενωθείτε με τη φύση στο απόλυτο. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την αποκλειστική ευκαιρία να αγοράσουν εισιτήρια για το φεστιβάλ BEONIX σε ειδική τιμή.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, ΕΤΚΟ, Λεμεσός, 18:00. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

60006-sitesdefaultfilesdora_6_9xf.2e16d0ba.fill-1375x729_V6Pa5U6.jpg

Φεστιβάλ ‘Ανα-Βιώματα’ στη Δορά
Η όμορφη Δορά της επαρχίας Λεμεσού κάθε Μάιο διοργανώνει το Φεστιβάλ ‘Ανα-Βιώματα’. Φέτος στις 26 Μαΐου στο χωριό, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα, τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας και παρασκευής χαλουμιού και παλουζέ, το ζύμωμα και φούρνισμα ψωμιού, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και τραγούδια και να γνωρίσει την ανα-βίωση παραδοσιακών επαγγελμάτων. Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα και διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
>> Κ 26 Μαΐου, Δορά, επ. Λεμεσού.

Eleni_Bitali.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Η Ελένη Βιτάλη στην Κύπρο

Ένα ταξίδι στα ωραιότερα τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και μοναδικού δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Βασίλη Τσιτσάνη και της σπουδαιότερης στιχουργού του λαϊκού μας τραγουδιού, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, με την υπογραφή της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και του μαέστρου της Ανδρέα Κατσιγιάννη. Οι σπουδαίοι δημιουργοί Βασίλης Τσιτσάνης και Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, μέσα από τα τραγούδια τους , εξιστορούν στιγμές από την σύγχρονη ιστορία των Ελλήνων του 20ου και 21ου αιώνα , σκιαγραφώντας πορτρέτα ηρώων της καθημερινότητας , κοινωνικές αδικίες , μεγάλους έρωτες, εξωτικά ταξίδια σε μαγικές χώρες , φτιάχνοντας ένα μοναδικό τοπίο με τραγούδια που πλέον είναι αποδεχτά από γενιά σε γενιά και τραγουδιούνται σε κάθε χώρο και σημείο όπου υπάρχει Έλληνας σε όλη τη γη . Το έργο τους κατάφερε να γίνει αποδεχτό και σε χώρες όπου δεν υπάρχει Ελληνικό στοιχείο , λόγο της μεγάλης μουσικής του και στιχουργικής του ευρηματικότητας. Η Ελένη Βιτάλη η σπουδαιότερη φωνή του λαϊκού τραγουδιού , αναδεικνύει το μεγαλείο αυτών σπουδαίων τραγουδιών, μέσα από τους ήχους της πιο αντιπροσωπευτικής ορχήστρας στη σύγχρονη λαϊκή μουσική, την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας σε διεύθυνση του ιδρυτή και καλλιτεχνικού της διευθυντή Ανδρέα Κατσιγιάννη. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 2 ταλαντούχοι Κύπριοι τραγουδιστές της νεότερης γενιάς η Μαρία Θεοδότου και ο Πέτρος Κουλουμής.
>> Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών, Λευκωσία. Έναρξη 21:00 Διάρκεια 3 ώρες Διοργάνωση: P.P. PETRIDES EVENTS LTD. Προπώληση εισιτηρίων: online μέσω της SoldOutTicketbox και σε όλα τα καταστήματα Stephanis Παγκύπρια.
Είσοδος από €20​
Πληροφορίες 99810011.

padel2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Παίζουμε Padel για καλό σκοπό στη Λευκωσία
Ο Solon Michael Fitness Trainer με μεγάλη χαρά ανακοινώνει μια ξεχωριστή αθλητική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου στο Padel Park CY, το κορυφαίο κέντρο Padel στη Λευκωσία. Αυτή η μοναδική εκδήλωση θα προσφέρει μια απολαυστική Ημέρα Padel για λάτρεις του αθλήματος και όχι μόνο.
Δραστηριότητες:

  • Αγώνες Padel
  • Abs & Booty Classes από τον γυμναστή Solon Michael Fitness Trainer
  • Μουσική από τον DJ A-Chris
  • Κέιτερινγκ και άλλες εκπλήξεις

Συμμετοχή και Εγγραφή: Δεν απαιτείται προεγγραφή. Εισιτήρια θα προ πωλούνται την ημέρα της ημερίδας στα 15 ευρώ. Εξοπλισμός: Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός θα παρέχεται από τον χώρο. Φορέστε αθλητικά ρούχα και ετοιμαστείτε για διασκέδαση!

Επικοινωνία: Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 99163617 και 96860003. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα ‘Μικροί Ήρωες’. Ελάτε να ζήσετε μαζί μας μια ημέρα γεμάτη Padel και διασκέδαση! Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε για μια ημέρα γεμάτη δράση και χαρά.
>> Κυριακή 26 Μαΐου, Padel Park CY, οδός Ρουμέλη, Λατσιά, Τ.Κ. 2235, Λευκωσία, 16:00 - 21:00

b_b_anthi.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ο Δήμος Πάφου γιορτάζει τα Ανθεστήρια
Με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, ο Δήμος Πάφου, οργανώνει και φέτος τη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών, τα «Ανθεστήρια» 2024. Η εκδήλωση, που έχει ταυτιστεί με την πολιτιστική παράδοση της Πάφου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 5.00 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκο Χρωμάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη Πομπή με «Το Άρμα της Άνοιξης » και ομάδα παιδιών που θα συνοδεύονται από την Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου. Θα ακολουθήσουν χορογραφίες από την ομάδα της Ερμολίας Πελοπίδα του Προγράμματος ΑΓΟ καθώς και από τις σχολές χορού Studio 6 School of Dance, School of Dance Movement και Flow Dance Studio. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δημιουργικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους από οργανωμένες ομάδες καλλιτεχνών ενισχύοντας την εκπαιδευτική εμπειρία για τον θεσμό των Ανθεστήριων, όπως δημιουργία χειροποίητών πεταλούδων, παπαρούνων και ψηφιδωτών λουλουδιών , στολισμός Νεραϊδοσπιτων και άλλες χειροτεχνίες. Την εκδήλωση στηρίζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων& Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, και η Ο μοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Πάφου. Οι διοργανωτές καλούν τα σχολεία, σωματεία, οργανωμένα σύνολα και φορείς της πόλης, όπως συμμετέχουν και φέτος στον θεσμό των Ανθεστηρίων.
>> Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 5.00 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκο Χρωμάτων, Πάφος.

children-pet-a-dog-during-a-famil.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Pet & Family Fun Day στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας
Το Pet and Family Fun Day, o θεσμός που δημιουργήθηκε πριν από 10 χρόνια από το Δίκτυο Εθελοντών ΛευκωσιάΖΩ και το Δήμο Λευκωσίας, επανέρχεται στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας και το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 από τις 10:30πμ μέχρι τις 6:00μμ. Σκοπός της σειράς δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα των ζώων και η ενίσχυση της προσπάθειας των καταφυγίων για την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων. Η Πρόεδρος του Δικτύου Εθελοντών ΛευκωσιάΖΩ Λεώνη Ορφανίδου σε δήλωση της αναφέρει ότι οι «…μέσα από το φετινό Pet and Family Fun Day ΛευκωσιάZOYME στέλνοντας μήνυμα σεβασμού και αγάπης για τους τετράποδους φίλους μας». Οι εθελόντριες του ΛευκωσιάΖΩ έχουν οργανώσει δράσεις για όλη την οικογένεια, μια μέρα γεμάτη μουσική, κινηματογράφο, παιδικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς, επιδείξεις, υιοθεσίες ζώων και πολλά άλλα. Το Pet and Family Fun Day 2024 ξεκινά στις 10:30 πμ με την προβολή της ταινίας «Λάσσι γύρνα σπίτι» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το πολυαγαπημένο κόλεϊ που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με μια ακόμη υπέροχη και διασκεδαστική ιστορία φιλίας και αφοσίωσης που θα ζεστάνει τις καρδιές μας. Στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Λευκωσίας (πίσω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων) θα υπάρχουν δραστηριότητες για μικρούς, μεγάλους αλλά και για τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Θα περιλαμβάνουν ποδόσφαιρο, βαρκάδα στον κήπο για παιδιά, παιδότοπο, αφήγηση παραμυθιών, φαγητά, ποτά, γιόγκα για μικρούς και μεγάλους, αρένα σκύλων με διαγωνισμούς και επιδείξεις, φουσκωτά παιχνίδια, ταχυδακτυλουργό, photobooth, παρέλαση σκύλων για υιοθεσία, κ.ά. Το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και το facebook του Δήμου Λευκωσίας.
>> Κυριακή 26 Μαΐου 2024 από τις 10:30πμ μέχρι τις 6:00μμ, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

klarino.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Θανάσης Βασιλόπουλος
Το LUSH BEACH BAR RESTO υποδέχεται τον ανατρεπτικό σολίστα του κλαρίνου Θανάση Βασιλόπουλο σε μια ξεχωριστή εμφάνιση. Ο άνθρωπος που έδωσε στο κλαρίνο άλλη διάσταση με τις διασκευές παραδοσιακών και μοντέρνων ακουσμάτων έρχεται την Κυριακή 26 Μαΐου για να μας ταξιδέψει μουσικά με τον δικο του μαγικό τρόπο
>> Kυριακή 26 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα στο Lush beach bar resto στη Λάρνακα. Πληροφορίες/Κρατήσεις : 70008089

04a7b2d0-dcce-4c15-a1f8-85d9634d7b8a.jpeg

"Περιπατώ" στη Λεμεσό κι αυτή την Κυριακή
Ένας ηχητικός διαδραστικός περίπατος για την Πλατεία Ηρώων, αφιερωμένος στους ανθρώπους της, αυτούς που έζησαν, που ζουν και αυτούς που θα την ζήσουν στο μέλλον. Ιστορίες από τα παλιά, μνήμες, κτίρια που αλλάζουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου και μια ματιά στο μέλλον της πλατείας. Ανάμεσα σε αυτα πρωταγωνιστής το Ριάλτο, ένα θέατρο που διαμορφώνει πολιτιστική ταυτότητα και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Πλατεία Ηρώων. Οι δύο καλλιτέχνιδες, Μαρία Βαρνακκίδου και η Κωνσταντίνα Ανδρέου μέσα από μια σύγχρονη και ευρηματική διαδικασία δημιούργησαν μια βιωματική ηχογραφημένη περιήγηση / παράσταση της περιοχής της Πλατείας Ηρώων και του Θεάτρου Ριάλτο, που εξιστορεί, ανακαλεί, αλλά και δημιουργεί καινούργιες εικόνες και εμπειρίες. Οι δύο δημιουργοί εκκινώντας από αρχιτεκτονικά και μνημειακά στοιχεία, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, καθώς και τα στενά καντούνια, τις απλωμένες μπουγάδες και τα μπαλκόνια με τις γλάστρες που χαρακτηρίζουν την περιοχή, αναζητούν την πολιτιστική ταυτότητα… Μέσα από το πέρασμα του χρόνου και μέσα από την ιστορική και κοινωνική έρευνα δημιούργησαν μια βόλτα όπου ο κάθε θεατής έχει την ευκαιρία να νιώσει τον παλμό της πλατείας Ηρώων και της ευρύτερης περιοχής.
>> Κυριακή 26 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, 11:00. Εισιτήρια: €5. Tαμείο: 77 77 77 45 (Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 1,5 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων).

gatos1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Γάτος με τις μπότες
Το θέατρο Piccolo, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επαναφέρει στη σκηνή τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα! Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας! Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.
>> Κυριακή 26 Μαΐου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 11:00. Προπώληση εισιτηρίων: Ticketmaster
Για πληροφορίες: 94409100

19775.jpg

Όλοι οι...κακοί χωράνε
Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός eikona Ζωής παρουσιάζει το παραμυθένιο MUSICAL "Όλοι οι...κακοί χωράνε!" σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Παυλίδου. Η έμπειρη καλλιτεχνική ομάδα των συντελεστών και αγαπημένοι μας ηθοποιοί θα μας ταξιδέψουν...αλλιώς στα αγαπημένα μας παραμύθια.  Ελάτε να γνωρίσουμε την Καλομοίρα, ένα έφηβο κορίτσι που εξερευνώντας τη μεγάλη βιβλιοθήκη του παππού της βρίσκει τον "κακό" της μπελά.  Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, όχι μόνο θα συναντηθούμε με τους παραμυθένιους ήρωες, αλλά θα τους ανακαλύψουμε βαθύτερα.  Η ενσυναίσθηση, η αποδοχή του λάθους και η αγάπη είναι τα συναισθήματα που θα βιώσουμε όλοι μαζί!  Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τις φιλανθρωπικές ενέργειες του ΜΚΟ eikona ζωής. www.eikonazois.org
>> Κυριακή 26 Μαΐου, Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 12.30
Εισιτήρια από €13
Προπώληση

Untitled_ssq7TEv.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Κι Εγώ;
Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει, μία αλλιώτικη παράσταση με ένα αλλιώτικο κείμενο, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία και μια πραγματική στιγμή, με τίτλο «Κι Εγώ;» του Αχιλλέα Κουκκίδη. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Θανάση, ένα 9χρονο μικρό αγόρι που ζει με τον παππού του, τον οποίο αναγκάζεται να χάσει λόγω ασθένειας. Η ανακοίνωση, η αντιμετώπιση, η φιλία και η διαδικασία ενός παιδιού να βρει την παρουσία μέσα στην απουσία, αποτελεί την κύρια πλοκή του έργου. Το πρωτότυπο αυτό έργο απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, ενώ η πλοκή του αναμένεται να ενεργοποιήσει συναισθήματα, να αφυπνήσει συνειδήσεις και να κερδίσει τις καρδιές των θεατών ανεξαρτήτου ηλικίας. Η Κατερίνα Λούρα, η σκηνοθέτιδα της παράστασης και ο Αχιλλέας Κουκκίδης, συγγραφέας, κλινικός ψυχολόγος, ο οποίος μετά από εκατοντάδες συζητήσεις με παιδιά και ενήλικες, αναλύοντας τις έννοιες ασθένεια, απώλεια και πένθος, αποφάσισαν να φέρουν αυτό το ταμπού της καθημερινότητας επί σκηνής. Έχοντας ως κύρια ανάγκη και έγνοια - η έννοια απώλεια - να μην χρωματιστεί με μελανά χρώματα αλλά να αντιμετωπιστεί και να ενδοβληθεί, η δημιουργική ομάδα σκιαγραφεί το θέμα με δραματουργική αισιοδοξία, τονίζοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, παρόλο που όλα φαίνονται να τελειώνουν, τίποτα μέσα στον άνθρωπο δεν χάνεται παντοτινά. Πώς βρίσκει αυτό το μικρό αγόρι τον χαμένο γονέα μέσα του, πώς η αλήθεια απελευθερώνει και πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι παιδαγωγοί την απώλεια στις συζητήσεις τους; Αφού η ζωή είναι μια αλυσίδα απωλειών, αφού ο κόσμος χαρακτηρίζεται από το απρόβλεπτο, πώς μαθαίνουμε να χτίζουμε μέσα μας χώρους όπου κατευνάζουμε την απειλή και το τέλος; Πώς συνεχίζουμε τη ζωή μας έχοντας αυτό το δεδομένο ως επίγνωση;
>> Κυριακή 26 Μαΐου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 10:00. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: www.soldouttickets.com.cy, στα καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close