Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2024
Ο μοναδικός Μανώλης Μητσιάς με την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, θα αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε.
Στην αυλαία αυτής της μουσικής πανδαισίας, οι νότες συναντούν την αγαλλίαση των λέξεων, δίνοντας ζωή σε έναν κόσμο όπου παντρεύονται οι στίχοι και οι μελωδίες.
Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, δύο εκπληκτικοί ερμηνευτές, ενώνουν τις φωνές τους για να αποδώσουν φόρο τιμής στην αρχόντισσα της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς. Από τους λαμπρούς αυτούς καλλιτέχνες αναδύονται οι μελωδίες των μεγάλων συνθετών προκαλώντας πολλά συναισθήματα και εικόνες. Μέσα από τις στιγμές τους, η ποίηση περιπλέκεται με τη μουσική, δημιουργώντας έναν ασύγκριτο πολιτισμικό θησαυρό που ζεί και ανανεώνεται στις καρδιές μας.
Η φωνή της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη χορεύει με τις λέξεις των μεγάλων ποιητών, ενώ ο Μανώλης Μητσιάς αναβιώνει τις στιγμές με τον αέρα τους. Κάθε νότα είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της ελληνικής παράδοσης, κάθε στίχος ένας οδηγός στην ομορφιά της γλώσσας και της μουσικής. Σε αυτήν την αξέχαστη συναυλία, η ποίηση γίνεται μουσική και η μουσική γίνεται ποίηση, συνθέτοντας έναν ουρανό από συναισθήματα και μνήμες. Και καθώς οι νότες περιπλέκονται με τις λέξεις, γεννιούνται στιγμές απόλυτης ομορφιάς που θα αγγίξουν τις ψυχές μας και θα μας συνοδεύουν για πάντα.
Θα ακουστούν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Ηλία Ανδριόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Χρήστου Λεοντήκαι Γιάννη Σπανού. Ακούγονται μελοποιημένοι οι Κωνσταντίνος Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, κ.ά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Γιώργος Λιάνης – Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Παίζουν:
ΠΙΑΝΟ-ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ Αχιλλέας Γουάστωρ
ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ-ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ Ηρακλής Ζάκκας
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ Τίνα Ντουφεξιάδου
Τρίτη 16 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κιτίου, Λάρνακα, 21:00.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: €20
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα παρακάτω:
www.ticketmaster.cy *
Καταστήματα ACS Courier
-
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
16 Ιουλίου 2024
Σχετικά
Νωρίς την Κυριακή διασκεδάζουμε
Το "Νωρίς την Κυριακή..." συνεχίζει στο hotspot της Λευκωσίας, κάθε Κυριακή από τις 18/1, με τον ταλαντούχο Στέφανο Χατζηγιώρκα και την παρέα του
Ο βραβευμένος πιανίστας Vitaly Pisarenko στην Κύπρο
Ο ουκρανικής καταγωγής πιανίστας έχει εμφανισθεί για ρεσιτάλ σε περίβλεπτες αίθουσες συναυλιών του κόσμου
Οι Gipsy Kings επιστρέφουν το 2026 στην Κύπρο
Στο πλαίσιο της World Tour 2026, θα εμφανιστούν ζωντανά στη Λεμεσό
Eurovision Ελλάδα 2026: Τι δείχνουν τα στοιχήματα για τον φετινό εκπρόσωπο της χώρας στη Βιέννη
Ντέρμπι ανάμεσα σε δύο δείχνουν τα προγνωστικά
Η εκρηκτική Λένα Ζευγαρά επιστρέφει Κύπρο για ένα ξεχωριστό live
Μία ξεχωριστή φιλανθρωπική βραδιά!
Πέγκυ Ζήνα live στη Λευκωσία
Μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και μεγάλες επιτυχίες
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν οι κληρωτίδες κατανομής των ημιτελικών!
Η κλήρωση κατανομής θα καθορίσει εάν οι χώρες θα συμμετέχουν στον Πρώτο Ημιτελικό (Τρίτη 12 Μαΐου) ή στον Δεύτερο Ημιτελικό (Πέμπτη 14 Μαΐου)
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Καλωσορίζει το 2026 και συμπράττει με δύο διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες
Με την φημισμένη σοπράνο Miah Persson και τον μαέστρο Wolfram Christ
Ακούστε το τραγούδι του Μαυρίκιου Μαυρικίου που κατέθεσε για την ελληνική συμμετοχή στη Γιουροβιζιον
Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου κατέθεσε φέτος την συμμετοχή του στην ΕΡΤ για τον εθνικό τελικό “Sing for Greece“, χωρίς ωστόσο να πάρει το εισιτήριο για τους 28 φιναλίστ
«Σκηνές Ροκ»: Αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ των δεκαετιών ’80 και ’90, στο DownTown Live
Γιώργος Γρηγορίου Κινέζος και Coverdose, σε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ των 80s και 90s
Η Λεμεσός διασκεδάζει με Λούκα Γιώρκα, στο Maestro Live Stage!
Χροιά μοναδική, διασκέδαση απεριόριστη