Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

«Ζήσε αξέχαστες στιγμές» στην επαρχία Αμμοχώστου

Μια διαχρονικά αξιόπιστη επιλογή για στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς…ολόχρονα!

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2024

Με σλόγκαν «Ζήσε αξέχαστες στιγμές», η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου, προσκαλεί όλους μας να επισκεφτούμε την περιοχή και να απολαύσουμε κάθε στιγμή, ολόχρονα.

Πρόκειται για την πρώτη συντονισμένη μεγάλης εμβέλειας διαδικτυακή καμπάνια προβολής της επαρχίας Αμμοχώστου σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού αλλά και την Κύπρο, με έμφαση και στον εγχώριο τουρισμό. Η καμπάνια έχει ως κυρίαρχο στόχο την ανάδειξη των μοναδικών τοπίων και των εμπειριών που έχει να προσφέρει η περιοχή, τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, καθώς πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα ιδανικό προορισμό για επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Είτε επιλέξει κανείς τα παραλιακά θέρετρα του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας είτε κάποιο από τα γραφικά χωριά της περιοχής, η εμπειρία που θα αποκομίσει θα είναι μοναδική. Από τις χρυσές αμμουδιές με τα πεντακάθαρα νερά, σε μερικά μόλις λεπτά, μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο της παράδοσης, της φιλοξενίας, της τοπικής κουλτούρας, των απολαυστικών γεύσεων και του πολιτισμού. Η περιοχή διαθέτει επίσης, ως γνωστό, μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια στο νησί.

Nissi beach 1 - Agia Napa.jpg--.jpg

Μοναδικός οικογενειακός προορισμός
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η περιοχή Αγίας Νάπας και Πρωταρά κρατά τα ηνία σε ό,τι αφορά τις παραλίες με τα ρηχά νερά, τη χρυσή αμμουδιά και τη γραφικότητα, στοιχεία που αποτελούν εγγύηση για κάθε επισκέπτη και ιδιαιτέρως για οικογένειες με παιδιά κάθε ηλικίας. Ωστόσο, η περιοχή Αμμοχώστου, δεν έχει να επιδείξει μόνο μοναδικής ομορφιάς παραλίες, καθώς προσφέρει ολόχρονα ποικίλες δραστηριότητες και σημεία αναφοράς. Από τα μονοπάτια της φύσης τα οποία μπορεί κανείς να περπατήσει και να απολαύσει τη φύση δίπλα στη θάλασσα, τους παραλιακούς πεζόδρομους Πρωταρά και Αγίας Νάπας, τα πάρκα με τους παιχνιδότοπους και τις παιδικές χαρές, τους εκδρομικούς χώρους στο Κάβο Γκρέκο αλλά και την ενδοχώρα, μέχρι το Βοτανικό Πάρκο στο Αυγόρου, το φράγμα της Άχνας, το Μουσείο Θάλασσα, το υπαίθριο πάρκο γλυπτικής, τις μοναδικής ομορφιάς σπηλιές και τα παραδοσιακά σπίτια σε Παραλίμνι και Αγία Νάπα, τα εθνογραφικά μουσεία και τα μουσεία λαϊκής τέχνης σε Αυγόρου και Δερύνεια, κάθε γωνιά και εμπειρία είναι ανεπανάληπτη. Τόσο η Αγία Νάπα όσο και ο Πρωταράς παρέχουν ένα άρτια διαμορφωμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων, ιδανικό για βόλτες για όλη την οικογένεια.

Photo 6.jpg

Η περιοχή Αμμοχώστου, φημίζεται και για τα σημεία ενδιαφέροντος θρησκευτικού τουρισμού. Διαθέτει μερικά από τα παλαιότερα και καλύτερα διατηρημένα βυζαντινά ξωκλήσια στην Κύπρο, τόσο στη Σωτήρα όσο και στο Φρέναρος και τα άλλα χωριά της επαρχίας, ενώ ο επιβλητικός Προφήτης Ηλίας στον Πρωταρά, το ξωκλήσι των Αγίων Σαράντα μέσα στη σπηλιά στον Φανό, το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο και η Αγία Θέκλα με την κατακόμβη της στην ομώνυμη περιοχή, αποτελούν σημεία μοναδικής ομορφιάς. Όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, μπορεί κανείς να τα βρει στη νέα καινοτόμα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που έχει δημιουργήσει η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου για κάθε επισκέπτη είτε εντός είτε εκτός Κύπρου. Αρκεί να αναζητήσετε και να κατεβάσετε στο κινητό σας την εφαρμογή Ayia Napa - Protaras Official.

ProtarasDrone 2.jpg

Εκδηλώσεις και φεστιβάλ για όλους
Η κοινότητες και οι δήμοι της επαρχίας Αμμοχώστου, υλοποιούν ολόχρονα αναρίθμητες εκδηλώσεις αλλά και αξιοζήλευτα φεστιβάλ. Θεατρικές παραστάσεις, θερινός κινηματογράφος, συναυλίες, παιδικά και άλλα θεματικά φεστιβάλ, αθλητικές διοργανώσεις, αποτελούν μερικές μόνο από τις επιλογές που προσφέρονται στην περιοχή. Τον Μάη, τα βλέμματα στρέφονται στη Δερύνεια με το Φεστιβάλ Φράουλας, ενώ τον Ιούνιο, Πρωταράς και Αγία Νάπα έχουν την τιμητική τους καθώς διοργανώνουν σωρεία εκδηλώσεων και συναυλιών με αφορμή τον εορτασμό του τριημερου του Κατακλυσμού.

Τον Ιούλιο τη σκυτάλη παίρνει η Σωτήρα με το παραδοσιακό φεστιβάλ της, το Λιοπέτρι με το Φεστιβάλ Καρότου, το Φρέναρος με το Φεστιβάλ Καρπουζιού και το Αυγόρου με το Φεστιβάλ της Πατάτας, ενώ για τους νεαρούς φίλους υπάρχει και η επιλογή του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου που πραγματοποιείται στον Πρωταρά. Τον Αύγουστο ξεχωρίζει το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων και Παραδοσιακών Προϊόντων στην Αγία Νάπα, όπως και οι διάφορες συναυλίες στην περιοχή με αφορμή τις 15 Αυγούστου.

Οι μοναδικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ όμως, δεν τελειώνουν με το πέρας του καλοκαιριού, καθώς η περιοχή έχει να επιδείξει αξιοπρόσεκτες δράσεις και τους μήνες του Φθινοπώρου. Παραδοσιακό Φεστιβάλ Κολοκασιού στη Σωτήρα, Διεθνές Φεστιβάλ στην Αγία Νάπα, MoonWalk street festival στον Πρωταρά, Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στην Αγία Νάπα, Φεστιβάλ Κλασικού Αυτοκινήτου, αποτελούν μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις που έχουν καταστεί θεσμός στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Όλες τις εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ μπορεί ο κάθε επισκέπτης να τις βρει στην εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα Ayia Napa - Protaras Official, αλλά και στην ιστοσελίδα https://events.visitfamagusta.com.cy/.

Mobile App 1.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close