Φεστιβαλ

Φεστιβάλ Αξιοθέας 2024: Αρχίζει το καλοκαίρι με 12 υπέροχες εκδηλώσεις

Με νέους και ξεχωριστούς δημιουργούς από την Κύπρο και το εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2024

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Πιερής» ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο Αρχοντικό Αξιοθέας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που διαρκεί από την Κυριακή 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 13 Ιουλίου. 

Ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, το φιλότεχνο κοινό καθώς επίσης τους σπουδαίους καλλιτέχνες οι οποίοι για τέσσερις μήνες με την ποίηση της τέχνης τους θα μας οδηγήσουν στη μυθική εκείνη ρωγμή του χρόνου, με τις εξαίσιες και μαγικές νύχτες στον έναστρο κήπο της Αξιοθέας.

Με καθοδηγητικό αστέρι την έμπνευση και τη δεξιοτεχνία, τη γνώση, τη θεωρητική αναζήτηση και το δημιουργικό πάθος, καλλιτέχνες, σχήματα και μουσικές ακαδημίες από την Κύπρο και το εξωτερικό, σε έναν ζυγιασμένο συνδυασμό εκδηλώσεων, εργαστηρίων και σεμιναρίων, θα μας οδηγήσουν με τη μουσική, τον χορό, την ποίηση, το θέατρο και τη λογοτεχνία, στους ιριδισμούς του μέγιστου έργου, της Τέχνης. Μιας Τέχνης που συνδέει.

Φέτος οι θεατές μας θα γνωρίσουν νέους ξεχωριστούς δημιουργούς που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη σκηνή του αρχοντικού της Αξιοθέας αλλά θα έχουν επίσης το προνόμιο να απολαύσουν από κοντά διεθνούς φήμης καλλιτέχνες από Kύπρο, Αγγλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ολλανδία πολλοί από τους οποίους έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Θα γευτούν ακόμα μία φορά τον πλούτο της πανθαύμαστης δημοτικής παράδοσης του τόπου μας -τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς του– με τους εκπροσώπους της να φέρουν ακέραια και με ήθος το βάρος της αρχέγονης κληρονομιάς τους, αλλά ταυτόχρονα θα ακούσουν ήχους, ρυθμούς και μελωδίες από μέρη μακρινά που δημιουργούν απρόβλεπτες συγκινήσεις για κάτι που, ανάμεσα στο οικείο και το ξένο, μοιάζει να το νιώθουμε αναπάντεχα γνώριμο.

Θα απολαύσουν για άλλη μια φορά τη βαθιά επίδραση της λογοτεχνίας και της ποίησης σε άλλες μορφές τέχνης, και θα γνωρίσουν ιστορικά άγνωστους αλλά πρωτοπόρους καλλιτέχνες που με το έργο τους αψήφησαν τους κανόνες, ενέπνευσαν και άνοιξαν με την τέχνη τους νέους αισθητικούς ορίζοντες.

Σε αυτό το σαγηνευτικά πολύπτυχο σύμπαν της Τέχνης ο χορός και το θέα­τρο επιστρέφουν δυναμικά στη σκηνή της Αξιοθέας με αρκετές σημαντικές παραγωγές. Νέοι, πρωτοεμφανιζόμενοι αλλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες με την ηθοποιία τους, τις κινήσεις των σωμάτων τους, τους ήχους και τις ει­κόνες, θα αποδώσουν ιστορίες, πρόσωπα, περιστάσεις διαθέσεις και συναι­σθήματα μετατρέποντας με την ερμηνεία τους τον φθαρτό χρόνο σε αιώνιο.

Τέλος, το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ.) μετέ­χοντας στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρ­κική εισβολή στην Κύπρο παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή, Φοίνισσες του Ευριπίδη σε μετάφραση Μιχάλη Πιερή.

Στον ρυθμό του 27ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ λοιπόν στην Αξιοθέα, και με ένα φεγγάρι μνήμη, ανθίζει πολύτροπο το θαύμα της δημιουργίας, εδώ δίπλα στη γραμμή της τελευταίας μοιρασμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης, στον έναστρο κήπο της Τέχνης.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 27ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου (Ιούνιος - Ιούλιος) επισυνάπτεται σε μορφή PDF και είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου www.ucy.ac.cy και στο: https://online.anyflip.com/mlhb/sndz/mobile/index.html

Εισιτήρια: κανονικό €10, φοιτητικό/μειωμένο €5
Εισιτήρια για την παράσταση της Ε.Θ.Α.Λ.: €15 | Φοιτητικό/Μειωμένο: €10
Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις Ιουνίου–Ιουλίου: €40
(εξαιρείται η παράσταση της Ε.Θ.Α.Λ.)

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30, εκτός από το βιωματικό εργαστήρι (Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου) το οποίο αρχίζει στις 17:00.

Πληροφορίες και κρατήσεις:
τηλ. 22894531-2 / email: culture@ucy.ac.cy / FB: ucyculturalcentre

politisitko panepistimiou kyprou.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close