Things to Do , Εκδηλώσεις

Ιατρική Αμέλεια - Ποινικό Δίκαιο και Γυναικολογία

Ποιες είναι οι διαδικασίες, πού μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για το σκοπό αυτό, ποια η θέση των Ιατρών στο Δικαστήριο σε τέτοιες περιπτώσεις κ.ά., σε μια διάλεξη

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2014

Το Κωνστάντειον Κέντρο Εγκληματολογίας και Δικανικών Επιστημών διοργανώνει διάλεξη με τον Δρ Κωνσταντίνο Χρ. Κωνσταντινίδη, Εγκληματολόγο-Ψυχολόγο, σχετικά με την ιατρική αμέλεια. Η ανάπτυξη του θέματος αφορά τη σημερινή κατάσταση των περιστατικών και πώς αυτά αντιμετωπίζονται και εάν αντιμετωπίζονται ως εγκλήματα.

Στη διάλεξη λαμβάνει μέρος και η Ιωάννα Ιάσονος, Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος, η οποία θα αναφερθεί στην κοινωνιολογική και εγκληματολογική προσέγγιση από την οπτική γωνία των θυμάτων και των οικογενειών τους, ιδιαιτέρως όταν το θέμα αφορά σε ακραία και ανεπιστρεπτή περιστατικά όπως θάνατοι βρεφών κατά την κύηση ή τη γέννα, θάνατοι των μητέρων κατά την κύηση ή τη γέννα, μόνιμες βλάβες οι οποίες καθιστούν την γυναίκα ανίκανη να τεκνοποιήσει ή να κυοφορήσει, ιατρική αμέλεια η οποία προκαλεί σοβαρές και μόνιμες βλάβες σε ένα βρέφος ακόμα και εάν καταλήξει να μείνει ζωντανό με σοβαρότατα νοητικά ή/και σωματικά προβλήματα, τόσο για το ίδιο όσο και για την οικογένειά του.

Επίσης, ο Νίκος Ροτσίδης, Νομικός-Δικηγόρος, θα αναφερθεί στη Νομική Προσέγγιση ως προς τη θέση της Ιατρικής αμέλειας και ως προς την ενδεχόμενη προσαγωγή του υπεύθυνου για την βλάβη ατόμου, στην προκειμένη Ιατρού, κάτω από συνθήκες Ποινικού Δικαίου.

 

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Κωνστάντειον Κέντρο Εγκληματολογίας και Δικανικών Επιστημών, στη Λευκωσία, την Τετάρτη 4 Ιουνίου, 18.00-20.15. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 22339690 &  www.constanteion.org.cy. Συμμετοχή μόνο με κράτηση θέσεων. Κόστος συμμετοχής: €35.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close