Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 12 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο

Ποικιλία επιλογών για να περάσεις όμορφα τις καθημερινές στο νησί

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2024

Αυτή τη βδομάδα οι επιλογές ποικίλουν και σε προετοιμάζουν για το ΣΚ. Επιλογές από μουσικές παραστάσεις, θέατρο, έκθεση, φεστιβάλ μπορούν να είναι η επόμενη έξοδος με την παρέα σου. Διάλεξε σοφά και απόλαυσε όσες πιο πολλές εμπειρίες προλαβαίνεις.

mpofiliou_JVwiFkZ.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Η Νατάσσα Μποφίλιου στην Κύπρο
Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή του Vox στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται με φόρα στο καλοκαίρι, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου "Κάτι Καίγεται" που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.

>> Δευτέρα 10 Ιουνίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 21.00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

2_small_file_300dpi.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

H έκθεση "Το βάρος της φυγής" της Μαρίας Ιωάννου
Το ασήκωτο βάρος της ύπαρξής μας, ιδωμένο μέσα από μια διαρκή πάλη επιβίωσης, πραγματεύεται η νέα εικαστική πρόταση της Μαρίας Ιωάννου. Ακολουθώντας το ατέρμονο ταξίδι μεταξύ φθοράς/θανάτου και αφθαρσίας και συνεχίζοντας τον κύκλο της ζωής του μεταξοσκώληκα, η εικαστικός επεξεργάζεται το αλάβαστρο, το κουκούλι, τη μεταξοκλωστή, το ξύλο και την πέτρα «φορτώνοντας» το βάρος της ύπαρξης σε γλυπτά μικρών διαστάσεων. Ως μια καινούρια ανάγνωση του μύθου του Σίσυφου, η έκθεση μας καλεί να ακολουθήσουμε τα χνάρια μιας διαρκούς ενδοσκόπησης αναζητώντας τη φυγή.

>> Μέχρι 18 Ιουνίου, Gallery n_c_annex στο nasty cat, Διγενή Ακρίτα 64, Λευκωσία, 19:00. Πληρ: 94086726. Ωρες: 10:00 - 13:00 / κατόπιν ραντεβού, 16:00 - 23:00 / Σάββατο και Κυριακή απόγευμα ανοικτά.

LBFCover.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Larnaka Biodesign Festival 2024: Being Embedded
Το Larnaka Biodesign Festival (LBF) είναι μία πρωτοβουλία και πλέον ένας ετήσιος θεσμός του οργανισμού Λάρνακα 2030 στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του καλλιτεχνικού προγράμματος της πόλης προς την πράσινη μετάβαση. Το φεστιβάλ εδράζεται σε πολυθεματικούς άξονες οι οποίοι έχουν ως κοινή συνισταμένη τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με το φυσικό περιβάλλον και όλα όσα εμπίπτουν σε αυτό.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου, Λάρνακα.

island-seeds-4KLMt.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Οι Island Seeds τραγουδούν στο Φεστιβάλ Αξιοθέας
Οι Island Seeds είναι ένα μοναδικό συγκρότημα στην κυπριακή μουσική σκηνή. Μια μουσική κολεκτίβα γεννημένη το 2022 στην Κύπρο που συνδυάζει τοπικά μουσικά στοιχεία με δυτικές επιρροές από το αναγεννημένο μουσικό ρεύμα της soul του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών. Εμπνευσμένος από τη μεγάλη παράδοση του soul και του gospel και εμπλουτισμένος με ψυχεδελικούς ρυθμούς και στοχασμούς, ο ήχος τους, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί ως Mediterranean Soul, ακούγεται ταυτόχρονα φρέσκος και απόλυτα οικείος.

>> Δευτέρα 10 Ιουνίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30. Κρατήσεις/πληροφορίες: 22894531

giaonoma.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Η γαλλική κωμωδία "Le Prenom" ανεβαίνει στην Κύπρο
Η γαλλική κωμωδία "Le Prenom" ανεβαίνει στην Κύπρο με τους Ι. Μιχαηλίδη, Ρ. Λουιζίδου, Κ. Κατσούλης, Ν. Μακρυγιάννη και Λ. Ζαμπετάκη. Για πρώτη φορά στην Κύπρο η υπερ-επιτυχημένη Γαλλική κωμωδία «Le Prenom», υποψήφια το 2011 για 6 βραβεία Moliere. Η μεταφορά της στον κινηματογράφο το 2012 (ελληνικός τίτλος: Για όλα φταίει το όνομά σου) γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και έφθασε τα 2,5 εκατομμύρια θεατές. Στην Ελλάδα ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, το 2015 στο θέατρο ΑΛΙΚΗ της Αθήνας για δυο σεζόν και στη Θεσσαλονίκη όπου το καταχειροκρότησαν πάνω από 100,000 θεατές.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 & Τετάρτη 12 Ιουνίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 21:00
>> Πέμπτη 13 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου UCLAN Cyprus, Πύλα, 21:00 Εισιτήρια: www.ticketmaster.cy- Καταστήματα ACS Courier.

KLOUVI.width-600.jpg

To κλουβί με τις τρελές
Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου "Το Κλουβί με τις Τρελές" του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη! Η ζωή δύο γκέι χορευτών στο καμπαρέ ανατρέπεται όταν ο γιος του ενός, ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την κόρη του αντιγκέι και συντηρητικού γερουσιαστή. Τα προβλήματα και οι απανωτές κωμικές καταστάσεις αρχίζουν, όταν οι γονείς της μέλλουσας γυναίκας καταφθάνουν να γνωρίσουν τα πεθερικά τους. Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών έχουν επί σκηνής ,διάφορες απολαυστικές ξεκαρδιστικές στιγμές από την καθημερινότητα τους, καθώς το κωμικό και το τραγικό συνθέτουν ένα έργο γεμάτο χρώμα, λάμψη, χορό,φρου φρου, φτερά και πολύ, πολύ, πολύ γέλιο....!

>> Δευτέρα 10 Ιουνίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

445185805_950292760218405_8375339.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Παιχνίδι ερωτήσεων στην καρδιά της πόλης
Απόλαυσε το απόγευμα σου εξερευνώντας την Λευκωσία με την παρέα ή την οικογένειά σου. Οι «Γρίφοι Της Λευκωσίας» είναι ένα παιχνίδι ερωτήσεων με βάση του την αναζήτηση και την συνεργασία. Η «Αποστολή» σου είναι να πλοηγηθείς σε έως και 21 σημεία τοποθεσίας στον χάρτη της Λευκωσίας και να απαντήσεις σε μια απλή, μη κρυπτική ερώτηση σε κάθε τοποθεσία. Αντίπαλος σου ο χρόνος και φυσικά οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> >> Τρίτη 11 Ιουνίου, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), Παλιά Λευκωσία, 18:30. Πληροφορίες: τηλ. 99684042 και facebook.com

aman2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

O Γιάννης Διονυσίου και οι Aman Rebetiko στα τραγούδια του Café Aman
Αυτή τη φορά, έρχονται στην Κύπρο για μια παράσταση στη Λεμεσό, φιλοξενώντας έναν από τους νεότερους εκπροσώπους της μουσικής Café Aman, τον ταλαντούχο Γιάννη Διονυσίου από την Κύπρο. Δίπλα τους βρίσκονται δύο ακόμη Κύπριοι μουσικοί με σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Μεσογείου, ο βιολιστής Μιχάλης Κουλουμής και ο ουτίστας Ανδρέας Ανδρέου. Μαζί θα μας ταξιδέψουν με την ομορφιά των οργάνων τους και τις μαγευτικές φωνές τους, εξερευνώντας τους μαγικούς ήχους των ρεμπέτικων μελωδιών. Μελωδίες που προέρχονται από τα Καφέ Αμάν, τα προπολεμικά ελληνικά καφενεία των μεγάλων αστικών κέντρων της Μικράς Ασίας, κυρίως της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, όπου τραγουδιστές και μουσικοί αυτοσχεδίαζαν σε ελεύθερο ρυθμό. Σε αυτά τα Café Aman γεννήθηκε η έντονη μουσική παράδοση των Μικρασιατών, η οποία, μετά το 1922, μεταφέρθηκε στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, κυρίως στο λιμάνι του Πειραιά, δίνοντας το έναυσμα για το κίνημα των ρεμπέτικων τραγουδιών που τραγουδιούνται με πάθος από τους νεότερους Έλληνες και Κύπριους ακόμα και σήμερα.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Τετάρτη 12 Ιουνίου, Κηποθέατρο Λεμεσού «Μάριος Τόκας», 21:00. Προπώληση εισητηρίων: www.ticketmaster.cy

LFA_Movie_Nights_880x660.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Μαγευτικές καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου στη Lidl Food Academy
Για ακόμα ένα καλοκαίρι, η Lidl Κύπρου αναμένεται να ενθουσιάσει τους τυχερούς λάτρεις του κινηματογράφου και του καλού φαγητού, με τα Movie Nights που έγιναν πια θεσμός. Ξεκινώντας από τις 12 και μέχρι τις 14 Ιουνίου, η Lidl Κύπρου συνεχίζει την παράδοσή της να γιορτάζει την καλοκαιρινή περίοδο, οργανώνοντας τρεις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές. Οι φετινές προβολές θα περιλαμβάνουν ταινίες στις οποίες το φαγητό διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, δημιουργώντας, παράλληλα, ένα τέλειο συνονθύλευμα γαστρονομίας και κινηματογράφου.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Τετάρτη 12 & Πέμπτη 13 & Παρασκευή 14 Ιουνίου, Κήπος Lidl Food Academy, 19:45. Πληροφορίες: www.lidlfoodacademy.com.cy

IMG_20240529_1103532.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Έκθεση με έργα από μαθητές της σχολής Art Strokes Studio
Για ακόμη μία χρονιά, η σχολή της Σόνιας Χατζηβασίλη, Art Strokes Studio, διοργανώνει την ετήσια καθιερωμένη της έκθεση, με έργα των μαθητών της σχολής, που δημιούργησαν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, λίγο πριν το τέλος της σεζόν, οι μαθητές της σχολής έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να εκθέσουν τα έργα τους προς το κοινό, το οποίο έχει τη δυνατότητα να τα απολαύσει και παράλληλα να τα αγοράσει. Οι μαθητές ηλικίας από 4 έως και 60 ετών, παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής και κεραμικής, με κατασκευές που έχουν είτε διακοσμητική χρήση είτε και πρακτική για το σαλόνι, την κουζίνα ή το μπάνιο. Μία ιδιαίτερα ευχάριστη και όμορφη συγκυρία που επιδιώκει να αναδείξει την ερασιτεχνική δημιουργικότητα και το ταλέντο, ανθρώπων που αγαπούν αυθεντικά αυτό που κάνουν και έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με το κάθε κομμάτι που δημιουργούν.

>> Τετάρτη 12 Ιουνίου, Art Strokes Gallery, Λεμεσός. 18:30. Πληρ. 25260030.

microphone-6046111_1280.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Οι Underdogs για μια stand up comedy βραδιά στη Λευκωσία
Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς της ακρίβειας, των κάθε λογής σκανδάλων και της παρακμής των ηθικών αξιών μιας κοινωνίας που παραπαίει, 7 νέοι κωμικοί βγήκαν μπροστά και δείχνουν τον δρόμο στις επόμενες γενιές. Έχοντας γεμάτη τη φαρέτρα τους με καυστικά one liners, εξευτελιστικά λογοπαίγνια και τραγικές ιστορίες, έρχονται με φόρα, περίσσιο θράσος και χωρίς ηθικούς φραγμούς να αλλάξουν την κωμική σκηνή της Λευκωσίας, και σύντομα όλης της Κύπρου. Ή έτσι θέλουν να πιστεύουν τουλάχιστον.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Τετάρτη 12 Ιουνίου, ARTos House, Λευκωσία, 20:30. Προπώληση www.ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER

a-night-in-havana-jazz-fusion-990.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Μία φιλανθρωπική συναυλία στο πλαίσιο του «Μήνα TELETHON»
Το TELETHON Κύπρου και η Πρεσβεία της Κούβας στην Κύπρο παρουσιάζουν τη φιλανθρωπική συναυλία "A Night in Havana – Jazz Fusion". Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, στις 20:30, στο αμφιθέατρο Πλατύ Αγλαντζιάς, σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και θα φιλοξενήσει τον καταξιωμένο Κουβανό πιανίστα Rolando Luna, πρώην μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Buena Vista Social Club, καθώς και την Κουβανή τραγουδίστρια Marjorie Montero. Η συναυλία, διεξάγεται στο πλαίσιο του «Μήνα TELETHON», και συμπίπτει χρονικά και με τους εορτασμούς για τα 30 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς και αλληλεγγύης του θεσμού TELETHON προς τον συνάνθρωπο και την επιστήμη.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Πέμπτη 13 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλατζιάς, Λευκωσία, 20:30. Κρατήσεις www.soldoutticketbox.com και τηλ. 22392608.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close