Arts & Culture , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Art House "10.10Hall"

Ένας νέος χώρος έκανε την εμφάνισή του σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της παλιάς Λευκωσίας, έτοιμος να φιλοξενήσει ότι έχει να κάνει με την Τέχνη

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2014

Από τι αποτελείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 10.10Hall; Φωτογραφία, θέατρο και μόδα, αποτελούν μορφές τέχνης και ως τέτοιες η διευθύντρια του 10.10Hall, Irina Τρύφων, επιδιώκει να τις συστήσει στα παιδιά. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα προσφέρει τα ερεθίσματα, ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν την κλίση τους σε αυτές τις μορφές τέχνης και να μάθουν για αυτές μέσω διασκεδαστικών τρόπων διδασκαλίας. Οι τρεις αυτές θεματικές θα διδάσκονται αυτόνομα αλλά και συνδυαστικά. Επιπλέον θα υπάρχει μια μικρή βιβλιοθήκη αλλά και χώρος για μελέτη.

 

Η Gina Τσιαλή έχει αναλάβει το styling/grooming. Υπεύθυνη του θεάτρου είναι η Μαρία Βαρνακκίδου, ενώ τα μαθήματα φωτογραφίας θα πραγματοποιεί ο φωτογράφος Γιάννος Κεντέλης. Εκτός από αυτούς τους τρεις επαγγελματίες, έχει δημιουργηθεί ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργατών, οι οποίοι θα ενισχύουν την ομάδα, κάνοντας σεμιναριακά μαθήματα στα παιδιά. Επίσης σε μηνιαία βάση θα φιλοξενείται ένας αναγνωρισμένος στον τομέα του επαγγελματίας, ο οποίος θα κάνει τα master classes. Επίσης θα υπάρχει συστηματική επίσκεψη κοινωνικής λειτουργού στο Art House προκειμένου να διασφαλίσουν πως τα παιδιά έχουν την προσοχή που χρειάζονται με τον τρόπο που απαιτείται.

 

Το 10.10Hall δεν είναι μόνο αυτό, αλλά κάτι παραπάνω. Πρόκειται για έναν πολυχώρο, ο οποίος έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε εκτός από τα workshops φωτογραφίας, θεάτρου και fashion για παιδιά 8 και άνω, να φιλοξενεί εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, shows, σεμινάρια, μουσικές συναντήσεις κ.ά.

 

Το Art House 1010Hall βρίσκεται σε ένα όμορφο κτίριο, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της δεκαετίας τους ’40. Πρόκειται για  ένα μοντέρνο, industrial χώρο, ο οποίος δημιουργήθηκε -με πολύ αγάπη- για να φιλοξενεί τέχνη, στις πιο καλαίσθητες μορφές της!

 

Το νούμερο 19 της οδού Γράμμου και το 24 της Αριάδνης είναι οι είσοδοι του ίδιου κτιρίου. Πριν από εφτά μήνες, αν εξαιρέσουμε τις προσόψεις του κτιρίου, τις κολόνες και το πάτωμα, δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Αφοσίωση, πείσμα και πολύ διάθεση, ήταν οι λόγοι τις εντυπωσιακής αυτής αναπαλαίωσης. Το Art House “10.10Hall” είναι έτοιμο να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και να υποδεχτεί μαθητές για τα καλοκαιρινά του μαθήματα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close