7 July 2024
Φεστιβαλ

Φεστιβάλ Λεβάντας για 7η χρονιά στις Πλάτρες

Ένα γαστρονομικό ταξίδι βασισμένο στο μαγικό αυτό βότανο

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2024

Το Φεστιβάλ Λεβάντας για έβδομη χρονιά μας καλωσορίζει στις Πλάτρες. Την πρώτη Κυριακή του Ιούλη, 7 του μήνα, θα διοργανωθεί και φέτος μια πολύ όμορφη εκδήλωση με άρωμα, γεύση και χρώμα λεβάντας.

Με αυτή την αφορμή λοιπόν πάμε όπως και πέρσι να φυτέψουμε λεβάντες και να απολαύσουμε ένα γαστρονομικό ταξίδι βασισμένο στο μαγικό αυτό βότανο. Παγωτό λεβάντας στη βεράντα του ξενοδοχείου Forest Park, σοκολατάκια λεβάντας στο σοκολατοποιείο Πλατρών, λουκουμάδες λεβάντας στην αυλή του Petit Palais, τσάι λεβάντας στο Orosimo και κρέπες σοκολάτας με λεβάντα στον Πήγασο είναι μόνο μερικά από τα προσφερόμενα παραδείγματα.

Καθαρά θεματικό, διαδραστικό και εκπαιδευτικό το φεστιβάλ Λεβάντας έχει γίνει πλατφόρμα, προώθησης καινοτόμων προϊόντων και των παραγωγών Λεβάντας από όλη την Κύπρο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία που καλύπτει όλες τις αισθήσεις. Η λεβάντα έχει πολλές ιδιότητες που μπορούμε να την δούμε σε ποτό και φαγητό. Επίσης μπορούμε να την προσθέσουμε σε προϊόντα αφού οι ιδιότητές της κάνουν καλό στο δέρμα, το σώμα και τα μαλλιά. Είναι ένα χαλαρωτικό βότανο που κάνει καλό σε οποιαδήποτε μορφή.

Οι μεσογειακές χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) έχουν μακρά παράδοση στην καλλιέργεια λεβάντας. Σήμερα, χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν μπει δυναμικά στην εμπορική καλλιέργεια λεβάντας μεγάλης κλίμακας.

>> Κυριακή 7 Ιουλίου, Πλάτρες, 11:00-20:00.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close