23-25 May 2014
Things to Do , Εκδηλώσεις

Συμπόσιο Μεταβατικής Έρευνας

Διήμερη συνάθροιση καλλιτεχνών

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2014

Το Συμπόσιο Μεταβατικής Έρευνας είναι μια διήμερη συνάθροιση καλλιτεχνών, θεωρητικών και πολιτιστικών ακτιβιστών οι οποίοι συμμετέχουν στα δύο πρώτα χρόνια του δικτύου TRIBE - Transitory Research/ Residency Initiative of the Balkans and Eastern Europe.

Απευθυνόμενο στο θέμα Χαρτογραφία των Μεταβάσεων (Cartography of Transitions), το συμπόσιο θα καταπιαστεί με τέσσερα κύρια θέματα: Καθορισμός της Μεταβατική Τέχνης (Transitory Art), Χαρτογραφίες του Ήχου, Εργαλεία για Πολιτική Ανυπακοή και Χαρτογράφηση Χώρων. Αυτά τα τέσσερα θέματα απευθύνονται στις κύριες πτυχές της Μεταβατικής Τέχνης σε σχέση με τα έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων του προγράμματος, ενώ ταυτοχρόνως παρέχουν ένα φιλοσοφικό και κριτικό πλαίσιο για την κατανόηση της Μεταβατικής Τέχνης.

Η Μεταβατική Τέχνη είναι μία μορφή τέχνης η οποία ανταποκρίνεται σε εποχές και χώρους μετάβασης. Η παραγωγή και αναπαράστασή τους, αντικατοπτρίζουν άμεσα ασυνέχειες, ρήξεις, και αβεβαιότητες, συμβολικές με την παρούσα φάση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την αψήφιση των συνόρων, την ανάπτυξη εργαλείων για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, την αποδόμηση και ανακατασκευή μέσων καθώς και ιδεών, τη μεταμόρφωση δημιουργικών μεθόδων, την εφεύρεση πλαισίων, εκπαιδεύοντας και αναιρώντας, εισβάλοντας σε χώρους και επινοώντας καινούργιες γλώσσες. To συμπόσιο Cartography of Transitions θα επιχειρήσει να χαρτογραφήσει αυτές τις στρατηγικές, αλλά και να παρέχει ένα πλαίσιο για την κατανόηση της Μεταβατικής Τέχνης.

Ανταποκρινόμενο στα τέσσερα βασικά θέματα, το συμπόσιο θα αποτελείται από κλειστές συνεδρίες εργασίας και το δημόσιο βραδινό πρόγραμμα. Παράλληλα με το συμπόσιο, η ομάδα YKON θα ηγηθεί ενός εργαστηρίου ονόματι YKON Game, στο οποίο το κοινό θα είναι ευπρόσδεκτο.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:
Jean-Baptiste Naudy / Societe Realiste (ΓΑ), Nuria Guell (ΙΣ), Kevin Bartoli / ArtKIllArt (ΓΑ), Sabin Bors / Anti-Utopias (ΡΟ), Jan Vormann (ΔΑ), Matteo Marangoni / iii initiative (ΙΤ),  Martin Bricelj Baraga (ΣΛ), Luka Zagoričnik (ΣΛ), Blaž Kosovel (ΣΛ), Pekko Koskinen / YKON, Reality Research Institute (ΦΙ), Agnieszka Pokrywka / YKON (ΦΙ), Phillip Baldwin (ΗΠΑ), Μαρίνα Χατζηλουκά (ΚΥ) , Μάρκος Πολυδώρου (ΚΥ), Εύη Τσελίκα (ΚΥ).
Συν-επιμέλεια : Αχιλλέας Κεντώνης, Martin Bricelj Baraga.

Ώρα: 19.00-21.00. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 22445455.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close