Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2024
Η Πάχνα, είναι ένα μικρο χωριό της επαρχίας Λεμεσού, το οποίο φημίζεται για τα γαλακτοκομικά του προϊόντα, τα σταφύλια, το κρασί, την παραδοσιακή ζιβανία και το καλό φαγητό στις ωραίες παραδοσιακές ταβέρνες.
Στο χωριό μάλιστα φέτος θα στηθεί και πάλι μία πολύ όμορφη γιορτή, αφιερωμένη σε ένα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα της Κύπρου. Φέτος λοιπόν θα πραγματοποιηθεί για 9η φορά η Γιορτή του Βοσκού που προσελκύει εκατοντάδες κόσμου και προβάλει την παράδοση του τόπου στην παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά παράλληλα τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα που σχετίζονται με τη ζωή και τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων.
Φέτος η Γιορτή του Βοσκού έχει προσκαλέσει την αγαπημένη μας τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου για ένα μοναδικό γαστρονομικό εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών πουρεκιών της αναρής τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε.
Η 9η ετήσια Γιορτή του Βοσκού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Ιουλίου, στις 17.00 στον Κοινοτικό Χώρο Στάθμευσης του χωριού Πάχνας.
Το πρόγραμμα της γιορτή περιλαμβάνει επίδειξη παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων, ξενάγηση στο ξωκλήσι του Αγ. Στεφάνου, βόλτα με γαϊδουράκια, ξενάγηση με τρενάκι επίδειξη κουρέματος και αρμέγματος αιγοπροβάτων, παζαράκι, δωρεάν δοκιμή γαλακτοκομικών προϊόντων (χαλούμι και αναρή), τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί της Κύπρου, αγγειοπλαστική για τα παιδιά κ.ά.
>> Κυριακή 7 Ιουλίου, Κοινοτικός Χώρος Στάθμευσης, Πάχνα, επ. Λεμεσού, 17.00. Είσοδος ελεύθερη.
Σχετικά
Μελίνα Ασλανίδου και Γιώργος Παπαδόπουλος Live στο Διεθνές Φεστιβάλ Πατάτας Ξυλοφάγου
Οι χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος μιας μεγάλης γιορτινής αλυσίδας
«Αναγέννηση του Φοίνικα»: Οι θρύλοι των Πάνω Αρόδων ζωντανεύουν ξανά σε ένα διαδραστικό φεστιβάλ
Το διαδραστικό φεστιβάλ στις Πάνω Αρόδες μάς ταξιδεύει στους θρύλους και στην ιστορία της περιοχής, με μουσική, θέατρο, εργαστήρια και δράσεις για όλη την οικογένεια.
13 παραδοσιακά και μη φεστιβάλ σε πόλεις και χωριά για το σαββατοκύριακο
Από παγωμένες μπίρες και street food μέχρι συναυλίες, παραδοσιακές γεύσεις και μεγάλες γιορτές στα χωριά: όσα αξίζει να ζήσεις από την Παρασκευή 31 Ιουλίου έως την Κυριακή 2 Αυγούστου
Η Αμαργέτη μάς προσκαλεί στο μεγάλο καλοκαιρινό της αντάμωμα
Πλούσιο φαγητό και ζωντανή μουσική στήνουν μια αυθεντική γιορτή στην πλατεία του χωριού
Μάθαμε όλα όσα θα γίνουν στο 9ο Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου στο Μενεού
Αυθεντικό κυπριακό κλέφτικο και ζωντανή μουσική συνθέτουν μία μεγάλη γιορτή γεύσης και διασκέδασης
Επιστρέφει το Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θέρους
Η μεγάλη γιορτή της κυπριακής υπαίθρου θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αχερίτου
Επιστρέφει το αγαπημένο Φεστιβάλ Δυμών Φρούτων και Αλλαντικών
Ένα διήμερο γεμάτο αυθεντικές γεύσεις και παράδοση έρχεται τον Σεπτέμβριο στο όμορφο χωριό της Πιτσιλιάς
Queer Wave 2026: Επιστρέφει στο NiMAC το Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙΑ+ Κινηματογράφου Κύπρου στις 18–27 Σεπτεμβρίου
Στο κέντρο της εντός των τοίχων Λευκωσίας κάνει για 7η συνεχόμενη φορά την εμφάνιση του το Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙΑ+ Κινηματογράφου Κύπρου.
Η Χούλου γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο με μουσική, χορό και παραδοσιακές γεύσεις
Το Ετήσιο Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ επιστρέφει με το μουσικό σχήμα «Η Παρέα της Γειτονιάς» και ελεύθερη είσοδο.
10ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού: Όλα όσα θα γίνουν φέτος στον Πρωταρά
Ένα διήμερο με κυπριακές γεύσεις, παραδοσιακά επαγγέλματα, μουσική, συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο και δράσεις για παιδιά με ελεύθερη είσοδο