6-8 August 2021
Μουσική , Συναυλίες & Events

Και φέτος τον Αύγουστο πάμε Κατύδατα Σολέας

Δίνουμε και φέτος τοκαθιερωμένομουσικό ραντεβού μας στο χωριό, γιασυναυλίες και εργαστήρια

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2021

Το Windcraft επιστρέφει στη μουσική του φωλιά -τα Κατύδατα- μετά από ένα χρόνο αναγκαστικής απουσίας, για ένα καλοκαιρινό τριήμερο με ήχους πνευστών. Αλλάζοντας προσωρινά ονομασία και συνήθειες, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, η φετινή έβδομη εκδοχή του καθιερωμένου μουσικού φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συναυλίες και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Το Windcraft Music Nest θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Αυγούστου 2021 και θα προσφέρει τη μαγεία της μουσικής συνύπαρξης σε ένα περιβάλλον οικείο και ασφαλές. 

Με κάπως αλλιώτικο πρόγραμμα αλλά διατηρώντας το ίδιο σκεπτικό, η εκδήλωση θα παρουσιάσει το αυθεντικό έργο Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών που αναμειγνύουν διαφορετικές μουσικές παραδόσεις και θα προβάλει τα πνευστά σε διαφορετικά είδη μουσικής, όπως έθνικ, funk, τζαζ και παραδοσιακή μουσική από διάφορες περιοχές του κόσμου. Ο εκπαιδευτικός και διαδραστικός χαρακτήρας του φεστιβάλ ενδυναμώνεται μέσα από δύο τριήμερα μουσικά σεμινάρια για πνευστά και φωνή και δύο ξεχωριστά μουσικά εργαστήρια για παιδιά.

Η κύρια σκηνή του φεστιβάλ θα στηθεί σε ένα ειδυλλιακό και ευρύχωρο περιβόλι και θα φιλοξενήσει αξιόλογα σχήματα από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Γερμανία. Το σχήμα Ermis Michael Electric World θα παρουσιάσει το νέο υλικό του κιθαρίστα Ερμή Μιχαήλ, που συνδυάζει παραδοσιακές μελωδίες με μοντέρνα μουσικά στοιχεία, η μπάντα Chunky Funky, με μαέστρο τον Γιώργο Μορφίτη, θα ερμηνεύσει πρωτότυπες συνθέσεις σε ύφος φανκ, και το πλέον καταξιωμένο σχήμα Monsieur Doumani που κατάφερε, “πειράζοντας” την Κυπριακή παραδοσιακή μουσική, να την μεταφέρει στη διεθνή μουσική σκηνή, θα παρουσιάσει υλικό από τους προηγούμενους και τον επερχόμενο δίσκο του. Τη διεθνή χροιά του φεστιβάλ θα δώσουν το τρίο του Fausto Sierakowski που ερμηνεύει τροπική ανατολική μουσική με πρωταγωνιστή το σαξόφωνο, το γερμανικό ντουέτο Weinberg Streun, που παντρεύει την ευρωπαϊκή με την αφρικανική παράδοση χρησιμοποιώντας την καλίμπα και το μπάσο κλαρίνο, καθώς και το σχήμα Δυσανατολία, στις συνθέσεις του οποίου η Δύση αναμετράται συνεχώς με την Ανατολή και τα Βαλκάνια. Το άνοιγμα των συναυλιών θα γίνεται κάθε μέρα στη μικρη πλατεία, όπου μπάντες πνευστών θα φροντίζουν να ετοιμάζουν τη διάθεση της βραδιάς. Η μπάντα δρόμου Ακάμωτοι, το Windcraft Band, οι Bierstein Blasmusik και το Mendonis Big Band θα γεμίσουν τα δρομάκια του χωριού με ήχους γκόσπελ και τζαζ, μελωδίες από τα Βαλκάνια, μέχρι και βαυαρέζικη μουσική.

Η φετινή διοργάνωση θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα μουσικά εργαστήρια, συμβάλλοντας έτσι στον εκπαιδευτικό στόχο της εκδήλωσης και διατηρώντας τον διαδραστικό και συμμετοχικό της χαρακτήρα. Δύο εξειδικευμένα τριήμερα εργαστήρια για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς, και δύο μουσικά εργαστήρια για παιδιά θα ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία ανάμεσα στους συμμετέχοντες, με στόχο μια κοινή συναυλία. Ο γαλλικής καταγωγής σαξοφωνίστας Fausto Sierakowski θα συντονίσει ένα σύνολο πνευστών που θα καταπιαστεί με τις μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Νέας Ορλεάνης. Η Έλενα Ξυδά θα διευθύνει ένα εργαστήρι για φωνητικό σύνολο, ενορχηστρώνοντας acapella τραγούδια της μουσικής μας γειτονιάς. Τέλος, η Έλλη Μιχαήλ θα στήσει μια ορχήστρα για παιδιά τα οποία, χρησιμοποιώντας κάποιο όργανο ή τη φωνή τους, θα ενορχηστρώσουν και θα ερμηνεύσουν ένα γνωστό παραδοσιακό κομμάτι, ενώ η Αγνή Σακκά θα εισαγάγει παιδιά και εφήβους στους αφρικανικούς ρυθμούς μέσα από ένα εργαστήρι για τζέμπε.

Συνδυάζοντας τις παραδοσιακές με τις μοντέρνες τέχνες και τη ζωή της υπαίθρου με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, το Windcraft Music Nest θα επιχειρήσει για ακόμη μια φορά να αναδείξει τρόπους μέσα από τους οποίους η παράδοση της Κύπρου αλλά και άλλων λαών μετεξελίσσεται, μπολιάζεται με νέες τάσεις, και αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για σύγχρονους καλλιτέχνες. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Opening: Windcraft Band, Ακάμωτοι
Fausto Sierakowski Trio (Γαλλία / Ελλάδα), Monsieur Doumani (Κύπρος)

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021
Opening: Bierstein Blasmusik
Weinberg Streun (Γερμανία), Chunky Funky (Κύπρος)

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021
Opening: Mendonis Big Band
Δυσανατολία (Ελλάδα), Ermis Michail - Electric World (Κύπρος)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
«Η Φανφάρα του χωριού» (εργαστήρι για πνευστά με τον Fausto Sierakowski)
6-8 Αυγούστου, 10:00-13:00 & 16:00-18:00

«Τραγούδια της παράδοσης» (εργαστήρι για φωνητικό σύνολο με την Έλενα Ξυδά)
6-8 Αυγούστου, 10:00-13:00 & 16:00-18:00

«Η αίγια εγέννησεν αυκόν» (ορχήστρα για παιδιά με την Έλλη Μιχαήλ)
7 Αυγούστου, 16:00-18:00

«Αφρικανικοί ρυθμοί» (εργαστήρι κρουστών djembe για παιδιά και εφήβους με την Αγνή Σακκά)
8 Αυγούστου, 16:00-18:00

*To πρόγραμμα της εκδήλωσης υπόκειται σε αλλαγές, σε περίπτωση που οι δεδομένες συνηθήκες το επιβάλουν. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ώρα έναρξης
: Opening acts στην Μικρή Πλατεία 7μ.μ. Συναυλίες στο Περβόλι 8:30μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: €15 / μέρα, €35 / 3ήμερο (Παιδιά κάτω των 12: €10/μέρα). Οι απογευματινές συναυλίες στην πλατεία και όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν.
Διαδικτυακή προπώληση εισιτηρίων: soldoutticketbox.com. Δεν θα λειτουργήσει ταμείο στον χώρο της εκδήλωσης.
Δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια: +357 22 377748, info@windcraftmusic.com, www.windcraftmusicfest.com

***Για την παρακολούθηση των συναυλίων και τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η προσκόμιση έγκυρου SafePass από όλα τα άτομα άνω των 12 ετών***
Διαμονή: Δωρεάν κατασκηνωτικός χώρος, αγροτουριστικά καταλύματα σε γειτονικά χωριά (όπως Φλάσου, Γαλάτα, Κακοπετριά, Καλοπαναγιώτης)
Πληροφορίες/Επικοινωνία: +357 22 377748, info@windcraftmusic.com, www.windcraftmusicfest.com 
Διοργανωτής: Windcraft Loud

Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
Υποστηρικτές: Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, Κοινοτικό Συμβούλιο Κατυδάτων, Λέλλος Π. Δημητριάδης Δικηγορικό γραφείο Δ.Ε.Π.Ε., Sunset Sound, AA MPSound, Noise, Windcraft Music Centre

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close