Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2024
Το LMS παρουσιάζει το PIANOFEST3, το οποίο φιλοξενεί τέσσερις δεξιοτέχνες Κύπριους πιανίστες: τον Ορέστη Μάγου, τον Νικόλα Κωσταντίνου, τον Ράμι Σαριεντίν και την Ελένη Μαυρομουστάκη.
Οι μουσικοί ερμηνευτές, υπό την ιδιότητά τους ως οικουμενικοί παραστατικοί καλλιτέχνες, ανέκαθεν λειτουργούσαν ως πρεσβευτές της διεθνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με τις ερμηνείες τους μεταδίδουν στο κοινό ένα ατέρμονο και πολύπλευρο διεθνικό φάσμα νοημάτων και μηνυμάτων, το οποίο στο σύνολό του αποτελεί την πύλη για την κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Η μουσική, ως πράξη αλτρουισμού, θέτει τις προϋποθέσεις για την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και την αγάπη.
Έργα, τα οποία κάποτε προέκυψαν από την εσωτερική ανάγκη για προσωπική έκφραση και που λειτούργησαν ως καταλύτες πνευματικής ανάτασης, προσφέρουν σήμερα μια αχτίδα ελπίδας ως προς την πανανθρώπινη συνύπαρξη. Από την άλλη, έργα, τα οποία αρχικά αποσκοπούσαν στην αφύπνιση του εθνικού συναισθήματος, λειτουργούν πλέον ως γέφυρες γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και λαών. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, πολλοί συνθέτες δέχθηκαν σκληρή κριτική, αν όχι διώξεις, για τα μηνύματα που επιχείρησαν να στείλουν, ακριβώς επειδή η δύναμη της μουσικής τους θεωρήθηκε απειλή για το καθεστώς.
Το LMS και οι τέσσερις διακεκριμένοι πιανίστες του PIANOFEST3 αντιστέκονται σθεναρά σε κάθε μορφή διαχωρισμού και αποξένωσης και επιμένουν στην προώθηση των διαχρονικών αυτών αξιών, αποβλέποντας σε μια καλύτερη, πιο ειρηνική πραγματικότητα, όπου οι άνθρωποι δύνανται να ευημερούν αρμονικά.
Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να στηρίξετε την προσπάθειά μας να σταθούμε ενάντια σε κάθε είδους διχασμό και μίσος και υπέρ της διαφύλαξης της ειρήνης και της αγάπης. Η τέχνη ενώνει.
Σχετικά
Το Φεστιβάλ Μπύρας Τεμβριάς επιστρέφει για τρίτη χρονιά με πάνω από 30 ετικέτες
Ένα διήμερο γεμάτο παγωμένες μπύρες, ζωντανή μουσική, street food και καλοκαιρινή διάθεση στην ορεινή Τεμβριά
Μουσικές του κόσμου και φέτος στο 21ο Cyprus Rialto World Music Festival
Φέτος, το τοπικό συναντά το ευρύτερο, μέσα από καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα που κουβαλούν διαφορετικές ρίζες
1ο Φεστιβάλ Αιωνόβιων Ελιών Σιλίκου: Ένας νέος θεσμός γεννιέται στην καρδιά της ορεινής Λεμεσού
Η Σιλίκου τιμά τις αιωνόβιες ελιές, την παράδοση και τον πολιτισμό του μέσα από ένα διήμερο αφιερωμένο στην ιστορία, τη φύση και τα τοπικά προϊόντα
MYTHOS – Από την Κύπρο στον Κόσμο: Μουσικοαφηγηματική παράσταση ανοίγει το φετινό φεστιβάλ FANEROMENI ’26
Στη σκηνή συναντιούνται δύο συμβολικές μορφές: η Μνήμη και ο Μύθος
Άρχισε το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου» στη Λευκωσία
Το Φεστιβάλ έκανε αρχή με τις πρώτες δύο ταινίες μικρού μήκους του Jeff Keen
Κάτι μοναδικό και γεμάτο χορό και μουσική ετοιμάζεται και φέτος στην πλατεία
Το Φεστιβάλ Παράδοσης Θ-Έρως επιστρέφει φέτος... διήμερο
Τα Διονύσια επιστρέφουν στο Στρουμπί με μια μεγάλη λαϊκή βραδιά
Μάθαμε την ημερομηνία και τους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή του
Θα πάμε και φέτος στο Φεστιβάλ Λεβάντας στις Πλάτρες
32 εκθέτες, διαδραστικά εργαστήρια και πρωτότυπες γεύσεις από σεφ και bartenders συνθέτουν την πιο αρωματική καλοκαιρινή εμπειρία στις Πλάτρες
H Γιορτή Γλυτζιστού στο Κοιλάνι ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Μια γλυκιά γιορτή παράδοσης και γεύσεων
Αυτοί οι τραγουδιστές θα ανέβουν στη σκηνή του Φεστιβάλ Καρότου
Το 6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου Λιοπετρίου 2026 ανακοίνωσε το
Μάθαμε το χωριό που θα φιλοξενήσει το φετινό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας
Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις