31 October-22 December 2024
Μουσική , Συναυλίες & Events

Σειρά Συναυλιών «Μουσική Δωματίου» από την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Ένα συναρπαστικό μείγμα από οκτώ σύνολα με μουσικούς

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2024

Μέσα στη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2024 – 2025, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με μεγάλη χαρά επανεντάσσει δυναμικά στο καλλιτεχνικό της πρόγραμμα συναυλίες μουσικής δωματίου με μουσικούς της Ορχήστρας, οι οποίες αποτελούν τη νέα Σειρά Συναυλιών «Μουσική Δωματίου».

Από τον Οκτώβριο 2024 μέχρι και τον Απρίλιο 2025 θα πραγματοποιηθούν έξι συνολικά προγράμματα, όπου ένα συναρπαστικό μείγμα από οκτώ σύνολα με μουσικούς της Ορχήστρας θα μοιραστούν το πάθος και το ταλέντο τους για το είδος αυτό!

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια ποικιλία μουσικών ειδών, από κλασικό και λιγότερο γνωστό ρεπερτόριο μέχρι δημοφιλή και crossover μουσική, ενώ το κάθε πρόγραμμα θα παρουσιάζεται σε Λευκωσία και σε μία άλλη πόλη.

Mουσική Δωματίου 1: DUO NOÏMA

Πάφος: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 - Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 20:00

Λευκωσία: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024 - Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, 20:00

DUO NOÏMA

Virginie Bove & Eλένη Κάππα - φλάουτα

Όταν δύο δεξιοτέχνες του φλάουτου συναντιώνται, μια δημιουργική συνεργασία παίρνει πνοή και νόημα! Το πρώτο πρόγραμμα της νέας Σειράς Μουσική Δωματίου παρουσιάζει το Duo Noïma που αποτελούν η Virginie Bove, υποκορυφαία φλαουτίστα της Ορχήστρας και η Ελένη Κάππα, Κύπρια φλαουτίστα με βάση της τη Γαλλία.

Το Duo Noïma προτείνει ένα ποικίλο ρεπερτόριο συνθέσεων για δύο φλάουτα και επιλεγμένες διασκευές κομματιών που ταξιδεύουν τον ακροατή μέσα στους αιώνες, από το μπαρόκ μέχρι τις μέρες μας.

Το νόημα που αποπνέει το ντούο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις που η Virginie και η Ελένη μοιράζονται εδώ και χρόνια, καθώς και με την εξερεύνηση των ηχοχρωμάτων και των τεχνικών του οργάνου.

Το Duo Noïma θα δώσει στον ακροατή την ευκαιρία να ανακαλύψει τόσο τις μελωδικές δυνατότητες του φλάουτου, όσο και το ευρύ φάσμα των αέρινων και κρουστών ήχων μέσα από τις τεχνοτροπίες της σύγχρονης μουσικής. Μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία με έργα από τον Johann Sebastian Bach μέχρι τις ηλεκτροακουστικές συνθέσεις του σήμερα και ένα δυναμικό δίδυμο που ταξιδεύει τις αισθήσεις με την ερμηνεία του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Johann Sebastian Bach (1695–1750): Σονάτα για φλάουτο BWV 1020 σε Σολ ελάσσονα (διασκευή για δύο φλάουτα: Éric Ledeuil)

Francisco Alvarado (γ. 1984): Σπουδή για δύο φλάουτα και ηλεκτρονικούς ήχους

Raymond Guiot (γ. 1930): “Cividale-Duo” για δύο φλάουτα

Άκης Παύλου (γ. 1967): Φαντασία για σόλο φλάουτο

Yan Maresz (γ. 1966): «Περιφορά» (Circumambulation) για σόλο φλάουτο

Yoshihisa Taïra (γ. 1937): «Συγχρονισμός» (Synchronie) για δύο φλάουτα

Bernard Magny (γ. 1960): “Torreflùtzion” για δύο φλάουτα

Astor Piazzolla (1921–1992): Σπουδές Τάνγκο αρ. 1 και αρ. 6 (διασκευή για δύο φλάουτα: Exequiel Mantega)

6 Duo Noima b&w.jpg

VIRGINIE BOVE φλάουτο

Γεννηθείσα το 1977 στη Γαλλία, είναι απόφοιτη του Εθνικού Κονσερβατορίου του Saint-Maur και του Ανώτατου Εθνικού Κονσερβατορίου του Παρισιού, από όπου απέκτησε με άριστα αντίστοιχους τίτλους σπουδών στο φλάουτο, στο πίκολο και στη μουσική δωματίου. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια εξειδίκευσης (masterclasses) με διεθνούς φήμης φλαουτίστες όπως ο Mathieu Dufour, ο Michel Debost και ο Philippe Bernold.

Κατά την περίοδο 1995-2000 ήταν βασική φλαουτίστρια της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σορβόνης με την οποία ηχογράφησε σημαντικά έργα και έκανε περιοδείες στη Γαλλία, Αμερική και Ιταλία. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας σε διάφορες επαγγελματικές ορχήστρες στη Γαλλία μέχρι την εισδοχή της στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Η μουσική δωματίου πάντα κατείχε εξέχουσα θέση στις μουσικές της δραστηρίοτητες. Συνεργάστηκε με διάφορους μουσικούς καθώς και είναι μέλος των μουσικών συνόλων Evohe Wind Quintet και Chronos Ensemble. Κύπριοι συνθέτες, όπως ο Σάββας Σάββα, ο Εύης Σαμμούτης, η Μαρία Ανδρέου και ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου έχουν γράψει έργα ειδικά γι'αυτήν.

Από το 2005 διδάσκει σε διάφορες ακαδημίες και ωδεία στη Λευκωσία, όπως το Εθνικό Ωδείο, τη Μουσική Ακαδημία Arte και την Ακαδημία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

6 Duo Noima - b&w.jpg

ΕΛΕΝΗ ΚΑΠΠΑ φλάουτο

Η Kύπρια φλαουτίστρια Ελένη Κάππα ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε νεαρή ηλικία στο Ελληνικό Κολλέγιο Μουσικής στη Λευκωσία. Στην ηλικία των 15 ετών έλαβε υποτροφία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου για να μελετήσει φλάουτο με τη Virginie Bove.

Συνέχισε τις ανώτατες σπουδές της στη Γαλλία όπου είχε την ευκαιρία να μελετήσει με διεθνούς φήμης σολίστ όπως τους Michel Moraguès, Céline Nessi, Chrystel Delaval, Magali Mosnier, Vicens Prats, Philippe Pierlot, Claude Lefebvre και άλλους.

Οι διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητές της την οδήγησαν να συνεργαστεί με ορχήστρες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου όπου σήμερα εργάζεται ως έκτακτη μουσικός, την Orchestre Ostinato, το Listen Ensemble, την Orchestre Symphonique et Lyrique de Paris, την Orchestre Paris Sciences et Lettres, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου και άλλα σύνολα.

Κάτοχος μεταπτυχιακών στη μουσική ερμηνεία και στα παιδαγωγικά από το Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, διδάσκει φλάουτο στο Conservatoire Charles Munch στο Παρίσι.

CYSO - CHAMBER MUSIC 1- A3 POSTER-GR.jpg

Σειρά «Μουσική Δωματίου» - Συναυλίες Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2024

Mουσική Δωματίου 2: Fusionia String Quartet

Λευκωσία: Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024 - Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, 20:00

Πάφος: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 - Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 20:00

Ένας περιπετειώδης συνδυασμός από έργα Johann Sebastian Bach, Claude Debussy καθώς και διασκευές από το ίδιο το κουαρτέτο Fusionia!

Fusionia String Quartet: Μάριος Ιωάννου, Σάββας Λαγού - βιολιά, Sorin Alexandru Horlea - βιόλα, Robertas Grod – βιολοντσέλλο

Mουσική Δωματίου 3: Cyprus Horn Sound & Papageorgio String Quartet

“CROSSOVER DOUBLE”

Πάφος: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024 - Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 20:00

Λευκωσία: Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024 - Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, 20:00

Τα δύο σύνολα παρουσιάζουν ένα συναρπαστικό και εξαιρετικά ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσική για τον κινηματογράφο, ποπ/ροκ, κλασσικό και fusion, αλλά και κάποια γιορτινή νότα στο πνεύμα των ημερών!

Cyprus Horn Sound: Kelly Alijani, Catherine Heaver, Αννίτα Σκουτέλλα, James Moore - γαλλικά κόρνα

Papageorgio String Quartet: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Αναστασιάδης – βιολιά, Νικόλας Παπαγεωργίου - βιόλα, Gurhan Nuray – βιολοντσέλλο

Υποστηρικτής: Δήμος Πάφου

Τιμή εισιτηρίου: €12 / €7 (μειωμένο)

Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων:

Μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες με παρουσίαση ταυτότητας. Δωρέαν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες.

Προπώληση εισιτηρίων:

Από την ιστοσελίδα cyso.interticket.com και 1,5 ώρες πριν την έναρξη από τα ταμεία των θεάτρων.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close