Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2025
Ένας σύγχρονος χώρος καθημερινής επισκεψιμότητας που αναβαθμίζει την εικόνα του κέντρου δημιουργείται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αχερίτου. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση του Δημοτικού Διαμερίσματος Αχερίτου με τη δημιουργία ενός γραμμικού πάρκου.
Το έργο θα αναβαθμίσει τη σημερινή υποβαθμισμένη εικόνα της περιοχής στην οποία σημειώνονται, επίσης, τεράστια προβλήματα από τις βροχοπτώσεις κάνοντας τον χώρο απροσπέλαστο.

Με το συγκεκριμένο έργο θα επιλυθούν πολλά προβλήματα όμβριων υδάτων, καθώς θα δημιουργηθούν οχετοί περισυλλογής τους. Επίσης θα δημιουργηθεί ένα πάρκο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί μικρές εκδηλώσεις και θα γίνει ένας χώρος καθημερινής επισκεψιμότητας και ψυχαγωγίας των κατοίκων της περιοχής και του κοινού, ανεξαιρέτως ηλικίας. Παράλληλα με βάση τη θέση δημιουργίας του έργου, θα συνδέεται με την κεντρική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αχερίτου και θα διαθέτει αναβαθμισμένο χώρο στάθμευσης. Έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες πρόνοιες προσβασιμότητας και σε άτομα με αναπηρίες και έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Το Έργο θα περιλαμβάνει πλακόστρωτους χώρους, κεντρικό σκέπαστρο, καθιστικούς χώρους και δεντροφύτετευση. Το πάρκο θα είναι ένας εξαίρετος χώρος για ξεκούραση, περίπατο και αναψυχή, θα διαθέτει πλούσια βλάστηση και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Για τη δημιουργία του Έργου του «Γραμμικού Πάρκου Αχερίτου» υπογράφτηκε συμβόλαιο με την Εργοληπτική Εταιρεία Σταύρος Ανδρονίκου & Υιός Λτδ, ύψους € 819.583,43.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027». Ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών και τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων.
Σχετικά
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, «η φωνή της φύσης», γίνεται 100
Τα γενέθλια του Ατένμπορο θα εορταστούν με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, μια ζωντανή συναυλία στο Royal Albert Hall, αλλά και εκδηλώσεις σε μουσεία
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Εκδρομή στον Αγρό με αφορμή το φετινό Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Μια ανοιξιάτικη απόδραση στην καρδιά της Πιτσιλιάς με άρωμα παράδοσης και γεύσης - Πού να φας, τι να δεις και τι να κάνεις
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».