18-25 June 2014
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Δέκα μικρές ιστορίες από δέκα Κυπρίους, σε ένα βιβλίο

Σε μια περίοδο που πασχίζει να βγάλει άκρη με τα πάσης φύσεως μπερδέματά της, δέκα Κύπριοι συγγραφείς γράφουν για τη χώρα που "αναγιώθηκαν τζαι’ κόμα αναγιώννουνται"

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2014

Πότε αρνούμενοι και πότε επιδιώκοντας να την καταλάβουν, άλλοτε περιγράφοντας πώς είναι ή πώς την ονειρεύονται, δανείζουν τις λέξεις τους για να κατασκευάσουν μικρές κυπριακές "ανταποκρίσεις".

Οι δέκα σύντομες ιστορίες τους συνθέτουν μια ετερόκλητη πινακοθήκη κάτω από την πολύχρωμη ομπρέλα της ατάκας-διαπίστωσης "Μεγάλωσα στην Κύπρο, ρε!" (Το σημείωμα στο οπισθόφυλο του βιβλίου το οποίο κυκλοφορεί σύντομα από την "a bookworm publication").


Οι συγγραφείς:
Ο Χριστόφορος Θεοδώρου είναι δικηγόρος. Το 2012 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο, την ποιητική συλλογή "Κύκλος", την οποία παρουσίασε σε Λευκωσία και Αθήνα.

O Κλεάνθης Κλεάνθους είναι δημοσιογράφος και από το 2008 εργάζεται στον εκδοτικό συγκρότημα ΔΙΑΣ. Αρθρογραφεί μεταξύ άλλων στο περιοδικό "Check In" και στη Cityfreepress.com.cy.

Ο Κώστας Χάρπας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα Finance and Banking, εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Όσο χρειαστεί" το 2013 και την ίδια χρονιά το παιδικό βιβλίο "Το Ταξίδι του Ατρόμητου Δοντούλη".

Ο Μιχάλης Χριστοδούλου έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 2007 στον όμιλο των Ειδικών Εκδόσεων και συγκεκριμένα ως υπεύθυνος των Πολιτιστικών στην εφημερίδα "Η Καθημερινή".

Η Μαρία Α. Ιωάννου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία και Λογοτεχνία του 20ού αιώνα και εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής. Τον Ιούλιο του 2011 εξέδωσε την πρώτη της συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Η γιγαντιαία πτώση μιας βλεφαρίδας", η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Λογοτέχνη στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου και παρουσιάστηκε στο διεθνές φεστιβάλ Πρώτου Βιβλίου Βουδαπέστης 2014. Αρθρογραφεί στο πολιτιστικό ένθετο "Παράθυρο" της εφημερίδας "Πολίτη", ενώ μαζί με την ομάδα aRttitude έχει δημιουργήσει το φεστιβάλ εναλλακτικών λογοτεχνικών αναγνώσεων "ΣΑΡΔΑΜ".

Ο Αιμίλιος Σολωμού σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έπειτα Δημοσιογραφία σε τριτοβάθμια σχολή. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Εξέδωσε τα μυθιστορήματα "Το σκιάχτρο", " Ώσπερ στρουθίον, τάχος επέτασας", "Ένα τσεκούρι στα χέρια σου", το οποίο και απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, και "Το ημερολόγιο μιας απιστίας", το οποίο βραβεύτηκε με το Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2013.

Ο Γιώργος Τριλλίδης είναι δικηγόρος. Έχει δημοσιεύσει τρεις συλλογές διηγημάτων και μία συλλογή με μη-μυθοπλαστικά κείμενα.

Η Ιωάννα Χριστοδούλου είναι δημοσιογράφος. Συνεργάζεται με τη Cityfreepress.com.cy του εκδοτικού οίκου ΔΙΑΣ και το περιοδικό "Must" του ομίλου "Ειδικές Εκδόσεις".

Η Ελένη Ξένου σπούδασε Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημοσιογραφία σε Εργαστήρι Ελευθέρων Δημοσιογραφικών Σπουδών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις κυπριακές εφημε­ρίδες "Αλήθεια" και "Φιλελεύθερος" και διετέλεσε Διευθύντρια Σύνταξης πολλών κυπριακών περιοδικών. Υπήρξε Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού τέχνης "Υστερόγραφο" του "Φιλελευθέρου". Σήμε­ρα συνεργάζεται με τις ιστοσελίδες www.lifo.gr και www.doctv.gr και διατηρεί τη δική της ιστοσελίδα www.elenixenou.com. Το πρώτο της βιβλίο, μια συλλογή από μικρά διηγήματα, κυκλοφορεί με τον τίτλο "ΥΓ. Γεννήθηκα έναν Απρίλη".

Ο Σταύρος Λαμπρκης έχει σπουδάσει ποίηση στη Νέα Υόρκη και η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Ανήσυχος/Υπερβολικός" κυκλοφόρησε το 2011.

Πληροφορίες για την έκδοση «Μεγάλωσα στην Κύπρο, ρε!» θα βρεις και στο ομώνυμο facebook page.

 

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Ώρα: 20.00. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 22347797.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close