Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια γοργόνα κοσμεί πλέον τη Λεμεσό

Ένα άγαλμα μιας γοργόνας ύψους έξι μέτρων απέκτησε η Λεμεσός

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2014

Ένα νέο σύμβολο τοποθετήθηκε εκεί όπου θα χτυπά πλέον η καρδιά της Λεμεσού. Το επιχειρηματικό και πολιτιστικό κέντρο Porto Bello, το οποίο βρίσκεται μπροστά από το παλιό λιμάνι της Λεμεσού και δίπλα στο στολίδι της πόλης, τη Μαρίνα Λεμεσού, υποδέχθηκε στο ψηλότερο σημείο του το έξι μέτρων γλυπτό του Φίλιππου Γιαπάνη, τη "Γοργόνα του Porto Bello". Η ιδέα της κατασκευής του αγάλματος της γοργόνας, που είναι και το σήμα κατατεθέν του κτιρίου του Porto Bello ανήκει στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του έργου, τον κύριο Χρήστο Νικολάου.

 

Παράλληλα δημιουργείται το Mermaid Parade®, ένας πολιτιστικός και εμπορικός οργανισμός που ως στόχο έχει την πολύπλευρη ανάπτυξη δράσεων και τον πολιτιστικό εμπλουτισμό της τοπικής κοινωνίας. "Ως ένα ζωντανό και ενεργό μέλος του πολιτισμικού ιστού, το Mermaid Parade® φιλοδοξεί να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα καλλιτεχνικά, πολιτιστικά και οικονομικά δρώμενα του τόπου καταθέτοντας τη μοναδικότητα του στην υπηρεσία του τόπου και στη συλλογική προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία".

 

Τη Γοργόνα του Πόρτο Μπέλλο με φόντο την πανοραμική θέα του Παλιού Λιμανιού και της Μαρίνας, θα μπορεί να απολαμβάνει ελεύθερα το κοινό σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close