19 June 2014
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Let's party

Ένα διαδραστικό θέατρο στην καρδιά της λεωφόρο Μακαρίου (κυριολεκτικά) παρουσιάζουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου οι ηθοποιοί Μαρίνα Βρόντη και Βαλεντίνος Κόκκινος

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2014

Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Μαγδαλένας Ζήρα, οι δυο ηθοποιοί θα παρουσιάσουν μια παράσταση γραμμένη από τους ίδιους, με "μουσικά διαλείμματα" ως… μικρή βοήθεια από τους Abba, τους Rolling Stones, τον Μάρβιν Γκέι, τον Μάνου Τσάο και άλλους.

Το δρώμενο παρουσιάζεται στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων Jamm-in, που διοργανώνει κάθε Πέμπτη στη Λεωφόρο Μακαρίου ο Δήμος Λευκωσίας.
 

Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε στη Γαλλία και βάση της είναι η ομαδική θεατρική γραφή. Συγγραφείς που είναι και ηθοποιοί ή ηθοποιοί που είναι και συγγραφείς γράφουν από κοινού -και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- ένα θεατρικό έργο βασισμένο σε δέκα γνωστά τραγούδια.

 

Το πρόγραμμα Jamm-in είναι μια δράση του Project Nicosia η οποία συμβάλλει στην προσπάθεια ανατροπής του φαινομένου ερήμωσης που παρουσιάζει η λεωφόρος Μακαρίου, το άλλοτε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Έτσι, κάθε Πέμπτη διοργανώνονται μουσικές και άλλες βραδιές στη μέση του δρόμου, ο οποίος είναι κλειστός για τα αυτοκίνητα από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα.
 

Η σειρά Jamm-in αποτελεί τον προπομπό του βασικού προγράμματος του Project Nicosia για το 2013, που είναι το Pop-Up festival. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ στο πλαίσιο του οποίου για ένα ολόκληρο μήνα (23 Σεπτεμβρίου-28 Οκτωβρίου), τα άδεια καταστήματα της Μακαρίου θα δοθούν σε ταλαντούχους νέους Κύπριους δημιουργούς (καλλιτέχνες, σχεδιαστές, animators, φωτογράφους, μουσικούς και παραγωγούς) για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.


Στόχος είναι η προώθηση του νέου, τοπικού ταλέντου και η τόνωση και αναζωογόνηση προβληματικών περιοχών της πόλης.


 

"Disco Drama", Πέμπτη 19 Ιουνίου, λεωφ. Αρχ. Μακαρίου (στο ύψος του Le Cafe), Λευκωσία, 21.00. Θα ακολουθήσει disco street party.

Ώρα: 21.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close