Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2025
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας, μεμονωμένες βροχές και χιονοπτώσεις στα υψηλότερα ορεινά αναμένεται να φέρει από την Πέμπτη η ψυχρή αέρια μάζα "Coral", δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ, ο Παναγιώτης Γεωργίου, Μετεωρολογικός Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, σημειώνοντας ότι προβλέπεται να υπάρξει κορύφωση των φαινομένων το Σαββατοκύριακο.
Ερωτηθείς για το πώς αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο η ψυχρή αέρια μάζα με το όνομα "Coral", ο κ. Γεωργίου είπε ότι από την Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) φαίνεται ότι θα υπάρξει μια πτώση έως και 5 βαθμών σε σύγκριση με τη θερμοκρασία των τελευταίων ημερών, εξηγώντας ότι «από τους 18-19 βαθμούς Κελσίου θα είμαστε την Πέμπτη γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου, η μέγιστη της μέρας».
Σημείωσε ότι περαιτέρω πτώση αναμένεται την Παρασκευή και το Σάββατο, ενδεχομένως 2 βαθμών την Παρασκευή και ακόμα 3 βαθμών το Σάββατο. Οπως σημείωσε, η μέγιστη θερμοκρασία για το Σάββατο «αναμένεται γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου, από τους 18 που είχαμε τις τελευταίες μέρες».
Σε ερώτηση για το τι αναμένεται να φέρει η ψυχρή αέρια μάζα «Coral», ο κ. Γεωργίου είπε ότι για την Πέμπτη και Παρασκευή αναμένονται λίγες, μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα υψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο, είπε, αναμένονται αρκετά φαινόμενα με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά, προσθέτοντας ότι το φαινόμενο αναμένεται να επηρεάσει τα υψηλότερα ορεινά, βόρεια και νότια του Τρόοδους, ενώ οι βροχές φαίνεται ότι θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές σε όλο το νησί.
Σε ό,τι αφορά την αναμενόμενη διάρκεια του φαινομένου, ο κ. Γεωργίου απάντησε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες φαίνεται ότι παραμένουν και την Κυριακή στα επίπεδα του Σαββάτου, ενώ από τη Δευτέρα και μετά αναμένεται μια σταδιακή άνοδος. «Θα επανέλθουμε πάλι, από ό,τι φαίνεται, μέσα στην επόμενη βδομάδα, γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου, που είναι η μέση θερμοκρασία για την εποχή», είπε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Προσκύνημα σε 5 εκκλησίες του Χρυσοσωτήρος που γιορτάζουν (σήμερα)
Σήμερα σού προτείνουμε εκδρομή και προσκύνημα σε 4 γνωστές-άγνωστες εκκλησίες στο χωριό!
Διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά στην κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής από τη Lidl Κύπρου
Με σφραγίδα ποιότητας από τους Masters of Wine, η κάβα της εταιρείας συνδυάζει εξαιρετική ποικιλία, διεθνείς διακρίσεις και την κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής.
Christmas Markets 2026: 12 παραμυθένιες αγορές της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθείς φέτος
Από τη Βιέννη και τη Νυρεμβέργη μέχρι το Στρασβούργο, την Πράγα και την Κοπεγχάγη, συγκεντρώσαμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές που αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμα ενός χειμωνιάτικου ταξιδιού μαζί με τις ημερομηνίες λειτουργίας τους
Ανακοινώθηκε ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ποια χωριά ανακοίνωσαν μέχρι σήμερα τη συμμετοχή τους στο θεσμό του Υφυπουργείου Τουρισμού
Καμίνι και σήμερα η Κύπρος – Πότε τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Τουριστικές παγίδες»: Αυτά είναι τα πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη
Ενώ υπάρχουν πολλά τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο που προκαλούν πραγματικά δέος, από τις κορυφές του Μάτσου Πίτσου μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας, άλλα είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν απογοήτευση
Δεκαπενταύγουστος στην Κύπρο: Οι τιμές για τα παραλιακά θέρετρα και η φθηνότερη πόλη
Πόσο θα πληρώσεις την κράτηση της τελευταίας στιγμής;
Το Monster: The Lizzie Borden Story έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Netflix
Το νέο κεφάλαιο της Monster σειράς
20 μέρη στην Κύπρο όπου τον Αύγουστο ίσως χρειαστείς… ζακέτα
Αφήνουμε για λίγο παραλίες και καύσωνα και ανεβαίνουμε στα ψηλά, σε χωριά, δάση και καταπράσινες γωνιές όπου το κυπριακό καλοκαίρι είναι πολύ πιο δροσερό
Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές
Flash Sale από τη Ryanair: Αεροπορικά εισιτήρια από €14.99 για ταξίδια μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου
Η νέα προσφορά της αεροπορικής ισχύει μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και αφορά επιλεγμένες πτήσεις για ταξίδια από τον Αύγουστο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.