Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2025
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας, μεμονωμένες βροχές και χιονοπτώσεις στα υψηλότερα ορεινά αναμένεται να φέρει από την Πέμπτη η ψυχρή αέρια μάζα "Coral", δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ, ο Παναγιώτης Γεωργίου, Μετεωρολογικός Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, σημειώνοντας ότι προβλέπεται να υπάρξει κορύφωση των φαινομένων το Σαββατοκύριακο.
Ερωτηθείς για το πώς αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο η ψυχρή αέρια μάζα με το όνομα "Coral", ο κ. Γεωργίου είπε ότι από την Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) φαίνεται ότι θα υπάρξει μια πτώση έως και 5 βαθμών σε σύγκριση με τη θερμοκρασία των τελευταίων ημερών, εξηγώντας ότι «από τους 18-19 βαθμούς Κελσίου θα είμαστε την Πέμπτη γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου, η μέγιστη της μέρας».
Σημείωσε ότι περαιτέρω πτώση αναμένεται την Παρασκευή και το Σάββατο, ενδεχομένως 2 βαθμών την Παρασκευή και ακόμα 3 βαθμών το Σάββατο. Οπως σημείωσε, η μέγιστη θερμοκρασία για το Σάββατο «αναμένεται γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου, από τους 18 που είχαμε τις τελευταίες μέρες».
Σε ερώτηση για το τι αναμένεται να φέρει η ψυχρή αέρια μάζα «Coral», ο κ. Γεωργίου είπε ότι για την Πέμπτη και Παρασκευή αναμένονται λίγες, μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα υψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο, είπε, αναμένονται αρκετά φαινόμενα με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά, προσθέτοντας ότι το φαινόμενο αναμένεται να επηρεάσει τα υψηλότερα ορεινά, βόρεια και νότια του Τρόοδους, ενώ οι βροχές φαίνεται ότι θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές σε όλο το νησί.
Σε ό,τι αφορά την αναμενόμενη διάρκεια του φαινομένου, ο κ. Γεωργίου απάντησε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες φαίνεται ότι παραμένουν και την Κυριακή στα επίπεδα του Σαββάτου, ενώ από τη Δευτέρα και μετά αναμένεται μια σταδιακή άνοδος. «Θα επανέλθουμε πάλι, από ό,τι φαίνεται, μέσα στην επόμενη βδομάδα, γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου, που είναι η μέση θερμοκρασία για την εποχή», είπε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Στον Κάππαρη θα βρεις ένα μοναδικό σημείο φωτογράφισης, με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα
Το Instagram Spot του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας στην περιοχή του Κάππαρη αναδεικνύει την παραλιακή ζώνη
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου σήμερα και η «πρεμιέρα» του καλοκαιριού
Το θερινό ηλιοστάσιο μάς προσφέρει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια φωτός μέρα για ολόκληρο το έτος, η οποία υπολογίζεται στις 15 ώρες
Με τη νέα εφαρμογή, θα ελέγχεις τον καιρό, τη θάλασσα και την κίνηση στις παραλίες πριν φύγεις από το σπίτι
Live εικόνα και καιρικές συνθήκες από τις παραλίες του Πρωταρά
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να είσαι εδώ, κάθε μέρα.
AMARA: 7 Χρόνια Αριστείας και Διαχρονικής Φιλοξενίας
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το AMARA καθιερώθηκε ως ένας ξεχωριστός προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας
Η Coral Cyprus και τα πρατήρια Shell παρουσιάζουν τη νέα καμπάνια των Shell V-Power & Shell GO+ με μεγάλο έπαθλο 3 Jeep® Avenger
Η νέα καμπάνια συνδέει τα καύσιμα τελευταίας γενιάς Shell V-Power με την εφαρμογή Shell GO+ και ολοκληρώνεται με διαγωνιστικές δοκιμασίες δεξιότητας για την ανάδειξη τριών νικητών
Η Lidl Κύπρου θωρακίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τη νέα εταιρική δέσμευση «Full εγγύηση Lidl»
Η εταιρεία εισάγει πολιτική επιστροφής χρημάτων στα φρέσκα προϊόντα, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της τοπικής εφοδιαστικής της αλυσίδας
Δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels στα Best of the Best της Ευρώπης
Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels, καθώς βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, με βάση τα Travelers’ Choice Awards του Tripadvisor
Το Aphrodite Hills Resort παρουσιάζει το ανανεωμένο The Racket Club
Ένα νέο κεφάλαιο για το κορυφαίο θέρετρο της Κύπρου.
Στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία με βροχές και καταιγίδες
Πώς θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εγκαινιάζει το NALU Latchi by Leonardo Limited Edition-Πρώτες εικόνες
Το θέρετρο προσφέρει άμεση πρόσβαση στην παραλία, κεντρική πισίνα και πλωτό υδάτινο πάρκο στη θάλασσα