Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2025
Γράφει ο Μιχάλης Χριστοδούλου
Η Γαλλία, η Κύπρος και η Γεωργία είναι οι τρεις χώρες που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει το τραγούδι που θα της εκπροσωπήσει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στη Βασιλεία της Ελβετίας. Αν και δεν έχουμε ακούσει όλα τα φετινά τραγούδια εντούτοις φαίνεται κάποιες συμμετοχές να ξεχωρίζουν και να προπορεύονται στα προγνωστικά των γραφείων στοιχημάτων.
Η Κύπρος που αποκάλυψε μεν πρώτη τον εκπρόσωπό της θα κυκλοφορήσει το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει αύριο Τρίτη 11 Μαρτίου στις 20:00 στο πλαίσιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΡΙΚ. Παρόλα αυτά η χώρα μας φιγουράρει στη 10η θέση, στην οποία έχει να βρεθεί από το 2021 με το El Diablo. Μένει τώρα να ακούσουμε το τραγούδι και να δούμε πως θα αντιδράσουν τα γραφεία στοιχημάτων. Όσον αφορά στην Ελλάδα τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι και τόσο καλά όσον αφορά στα προγνωστικά αφού η συμμετοχή της Κλαυδίας ανεβοκατεβαίνει από στις θέσεις από 18 μέχρι και 22. Αυτή την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 18.
Τα νέα δεδομένα
Όσον αφορά στην κορυφή των προγνωστικών των γραφείων στοιχημάτων φαίνεται πως κάτι αλλάζει με την είσοδο της συμμετοχής της Αυστρίας που ανέβηκε στη 2η θέση και απειλεί την πρώτη Σουηδία. Αν και αναμέναμε πως ο Måns Zelmerlöw με το τραγούδι "Revolution", νικητής του διαγωνισμού το 2015 θα ανέβαινε και φέτος στη σκηνή του διαγωνισμού εντούτοις ένα άλλο τραγούδι, ιδιαίτερα χιουμοριστικό με το αντρικό συγκρότημα KAJ θα τραγουδήσει για την Σουηδία.
Αν και η συμμετοχή και μόνο του Måns Zelmerlöw στο Melodifestivalen ανέβαζε τη Σουηδία στην κορυφή των στοιχημάτων εντούτοις η νίκη των KAJ δεν έριξε την χώρα από την κορυφή αντιθέτων την ενδυνάμωσε αφού πρόκειται για ένα πολύ ρυθμικό και ιδιαίτερο τραγούδι.
Η χώρα που μπήκε τώρα ξανφνικά στην κούρσα των νικητών είναι η Αυστρία με μία πολύ δυναμική μπαλάντα που θα λέγαμε θυμίζει λιγάκι το περσινό νικητήριο τραγούδι της Ελβετίας. Ο λόγος για το Wasted Love με τον JJ που κινείται απειλητικά προς την κορυφή αφού βρίσκεται στην 2η θέση με 16% πιθανότητες νίκης σε αντίθεση με τη Σουηδία που έχει 18% πιθανότητες νίκης.
Ακολουθεί, στην τρίτη θέση η Γαλλία αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα τραγούδι, στην 4η το Ισραήλ με μία πολύ συγκινητική μπαλάντα και στην 5η η Ολλανδία που φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Η δεκάδα συμπληρώνεται από τις Φινλανδία, Εσθονία, Βέλγιο, Ουκρανία και Βέλγιο.
Αν και βρισκόμαστε πολύ νωρίς για να κάνουμε οποιεσδήποτε προβλέψει αναμφίβολα η Αυστρία, με ένα πολύ δυναμικό κομμάτι που θα αγκαλιάσουν οι επιτροπές και η Σουηδία με μία παιχνιδιάρικη συμμετοχή που θα αγαπήσει το κοινό θέτουν ισχυρή υποψηφιότητα για τη νίκη.
Σχετικά
Η Ελένη Δήμου για μία γιορτινή βραδιά στη Λεμεσό
Αστραφτερά και γιορτινά βράδια στο Vinylio Wine Etc!
Η πρώτη συναυλία της νέας χρονιάς, μόλις ανακοινώθηκε
O Γιώργος Καραδήμος έρχεται στη Λεμεσό για ένα ξεχωριστό βράδυ
Οι Fuzz Bus ετοιμάζονται για μία εμφάνιση στη Λευκωσά
Στη σκηνή, οι Fuzz Bus μεταμορφώνουν κάθε εμφάνιση σε μια ζωντανή εμπειρία
"Σαν παλιό Σινεμά ": H Δημοτική Χορωδία Σωτήρα συναντά τους Μπάμπη Τσέρτο και Σοφία Παπάζογλου
Mια υπέροχη βραδιά με αγαπημένα τραγούδια
Το Τρίο Μιλονγκέρο θα εκτελέσει έργα του Αργεντινού συνθέτη Μάξιμο Ντιέγκο Πουχόλ
Οι συνθέσεις του Πουχόλ ενσωματώνουν επίσης στοιχεία της μιλόνγκας και του βαλς
Έρχεται στην Κύπρο ο θρυλικός Sting για μια μοναδική συναυλία – Πότε και που θα εμφανιστεί
Ο θρυλικός Sting, κάτοχος 17 βραβείων Grammy, έρχεται για μία και μοναδική βραδιά στο νησί, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του “STING 3.0 World Tour
Eurovision 2026: Οι καλλιτέχνες που θέλουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα
Από την Evangelia και τη Marseaux στη Χρυσηίδα Γκαγκούτη και τον Good Job Nicky, ο αριθμός των προτάσεων που κατατέθηκαν για τον εθνικό τελικό ξεπέρασε τις 260
"Η Γιαγιά μου η Κυριακού": Η μαστόρισσα της κυπριακής παράδοσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Η παράσταση περιστρέφεται γύρω από τη ζωή και τη μνήμη της Κυριακούς Πελαγία
Eurovision 2026: Υποβλήθηκαν 264 συμμετοχές για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό
O εθνικός τελικός για τον φετινό διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί σε τρεις βραδιές την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου
Eurovision 2026: Μία ακόμα χώρα επιβεβαίωσε την επιστροφή της στον διαγωνισμό
Μετά από την περσινή της απουσία επανέρχεται δυναμικά το 2026
Το πρώτο μου τριαντάφυλλο: Θοδωρής Βουτσικάκης & Λίνα Νικολακοπούλου στην Κύπρο
Τρεις συναυλίες με μουσικό περιεχόμενο από τη σύγχρονη δημιουργία τους αλλά και μια ωραία επιλογή από μεγάλα τραγούδια
Συναυλία ινδικής κλασικής μουσικής με τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της
Η συναυλία τους, θα αναδείξει το εκφραστικό βάθος της ράγκα (μελωδία) και την περίπλοκη ρυθμική αρχιτεκτονική του τάλα