Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2025
Ανοικτά για το κοινό και με δωρεάν είσοδο τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Τροόδους και Κάβο Γκρέκο και ο Βοτανικός Κήπος Τροόδους «Α. Γ. Λεβέντης» κατά το τριήμερο 21-23 Μαρτίου, 2025 με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δασών (21 Μαρτίου)
Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πληροφορεί το κοινό ότι με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δασών τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Τροόδους και Κάβο Γκρέκο καθώς και ο Βοτανικός Κήπος Τροόδους «Α. Γ. Λεβέντης» θα είναι ανοικτά για το κοινό κατά το τριήμερο 21-23 Μαρτίου, 2025 με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Δασών (21 Μαρτίου) και η είσοδος σε αυτά θα είναι δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας κατά το Σαββατοκύριακο θα είναι 09:00-17:00 και την Παρασκευή 08:00-17:00.

2. Σημειώνεται ότι η 21η Μαρτίου, έχει κηρυχτεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως «Διεθνής Ημέρα Δασών» καθορίζοντας έτσι κοινή μέρα εορτασμού για όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση για τα δάση και την ανάγκη για αειφορική διαχείρισή τους. Για φέτος, ο ΟΗΕ έχει υιοθετήσει ως θέμα, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Δασών, το «Δάση και Τρόφιμα».
3. Η κύρια εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025, στις 11:00 το πρωί. Στην εκδήλωση θα παραστεί η Έντιμη Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό.
4. Περισσότερες πληροφορίες για τη Διεθνή Ημέρα Δασών και για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά το τριήμερο 21-23/3/2025 βρίσκονται στην Επίσημη Ιστοσελίδα του Τμήματος Δασών https://bit.ly/41PjVqe.
Σχετικά

Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Επιστρέφει η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου - Λιβάνου και μάλιστα με στυλ!
Η νέα γραμμή ενώνει τη Λάρνακα και τη Λεμεσό με τα λιμάνια της Βηρυτού και της Τρίπολης, ξεκινώντας από τις 22 Ιουλίου

Αυτό είναι το νησί με τα καθαρότερα νερά σε όλο τον κόσμο και είναι ελληνικό
Η παραλία του που ξεχωρίζει


Αυτά είναι τα 15 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου
Ρεκόρ 9,4 δισ. επιβατών παγκοσμίως το 2024


10 κορυφαία «κρυμμένα διαμάντια» στην Ευρώπη για καλοκαιρινές διακοπές – Ποια ελληνική πόλη είναι στη λίστα
Πρόκειται για τους κορυφαίους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης

Το ιταλικό νησί που ανακηρύχθηκε ο πιο πολύχρωμος προορισμός στον κόσμο
Μια νέα μελέτη εξέτασε την «χρωματική ποικιλομορφία» και την «ένταση της ζωντάνιας» για να κατατάξει τα πιο ζωντανά, οπτικά ευχάριστα σημεία στον πλανήτη