Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2025
Πλειάδα ξενοδοχειακών μονάδων σε όλες τις τουριστικές περιοχές, έχουν προχωρήσει σε μερική ή εκτεταμένη αναβάθμιση των υποδομών τους, εν μέσω αντίξοων συνθηκών που αντιμετωπίζει ο τουριστικός τομέας τα τελευταία χρόνια.
Όπως δηλώνουν παράγοντες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, η Κύπρος ως τουριστικός προορισμός ποντάρει στις ψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες και προσφερόμενες υπηρεσίες, για να βρίσκεται πάντα ψηλά στη σκακιέρα του έντονου ανταγωνισμού με τους γειτονικούς τουριστικούς προορισμούς.
Ανάμεσα στα ξενοδοχεία που είναι μέλη του ΠΑΣΥΞΕ, και έχουν προχωρήσει τα δύο τελευταία χρόνια σε ανακαινίσεις μερικές ή εκτεταμένες είναι στην επαρχία Αμμοχώστου και ειδικά στην Αγία Νάπα, τα δύο πεντάστερα ξενοδοχεία, NissiBlu Beach Resort και Adams Beach Hotel & Spa, η ανακαίνιση του οποίου γίνεται σε τρεις φάσεις, με την τελευταία να ολοκληρώνεται το 2026.
Δύο ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων που πέρασαν από ανακαίνιση είναι το Sunwing Sandy Bay Beach και το Nissi Beach Hotel.
Επίσης, το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο Cavo Maris Beach Hotel στον Πρωταρά, αλλά και τα ξενοδοχεία Mayfair Hotel και Aquamare Beach στην Πάφο.
Σε πλήρες φρεσκάρισμα υποβλήθηκε και το Coral Beach Hotel & Resort, πέντε αστέρων, στην Πάφο.
Σε ρυθμό αλλγών και τα πεντάστερα ξενοδοχεία
Αρκετά είναι και τα ξενοδοχεία μέλη του ΣΤΕΚ, που έχουν ήδη ολοκληρώσει το νέο κύκλο ανακαινίσεων τους όπως ανέφερε στη StockWatch, η γενική διευθύντρια του συνδέσμου, Χρυσαίμιλη Ψηλογένη.
Η κ. Ψηλογένη ανέφερε ότι «ο ξενοδοχειακός τομέας συνεχίζει να επενδύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών του, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή για ποιοτικό τουρισμό».
«Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η αύξηση του λειτουργικού κόστους και η διεθνής αβεβαιότητα, αρκετά ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο προχώρησαν σε σημαντικές ανακαινίσεις το 2024 και 2025», επεσήμανε.
Παρατήρησε ότι οι επενδύσεις δεν αφορούν μόνο την αισθητική ανανέωση, αλλά και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, της βιωσιμότητας και της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών.
«Είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι ο κλάδος δεν επαναπαύεται, αλλά εξελίσσεται διαρκώς, προσαρμοζόμενος στις νέες απαιτήσεις των ταξιδιωτών», υπέδειξε.
Στη λίστα των ξενοδοχειακών μονάδων που ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις εργασίες ανακαίνισης, συμβάλλοντας στη συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας περιλαμβάνονται τρία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην επαρχία Λεμεσού.
Πρόκειται συγκεκριμένα, για το Amathus Beach Hotel, το St Rafael Resort και το Columbia Beach Resort Πισσούρι Λεμεσού.
Σε αναβάθμιση των υποδομών τους προέβησαν από το 2024 και ολοκλήρωσαν φέτος και τέσσερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και στην Πάφο.
Το Olympic Lagoon Resorts, το Amavi MadeForTwo Hotels, το Elysium Hotel και το Azia Resort & Spa.
«Φρεσκαρίσματος» έτυχαν και το Alexander The Great Beach Hotel, το Sofianna Resort & Spa, τεσσάρων αστέρων αλλά και το Cynthiana Beach τριών αστέρων όλα στην Πάφο.
Στην Αγία Νάπα αναβάθμισε τις υποδομές του το Olympic Lagoon Resort Agia Napa 5 αστέρων.
Επίσης, στον Πρωταρά σε αναβάθμιση προχώρησε το Golden Coast Beach Hotel 4 αστέρων και το Malama (τουριστικό χωριό) τεσσάρων αστέρων.
Πηγή: Stockwatch
Σχετικά

Αλλαγή σκηνικού με δροσερότερες μέρες και αποχώρηση του καύσωνα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ο Στρόβολος ανοίγει το Δημοτικό Μέγαρο για το κοινό (λόγω ζέστης)
Ανοικτός για χρήση από το κοινό, κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Το νέο, ειδυλλιακό resort της Αγίας Νάπας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του
Ένα premium adults-only καταφύγιο, όπου η μυκονιάτικη αρχιτεκτονική συναντά τη φυσική ομορφιά της Αγίας Νάπας.

Ανακαλύψαμε το νέο glamping spot, ένα κρυμμένο μέρος, για ήρεμη διαμονή μέσα στη φύση, με φόντο τη θάλασσα
Το απόλυτο hideaway στην Κύπρο

Αν είσαι κάτοχος ιστορικού αυτοκινήτου, αυτό σε αφορά!
Κάλεσμα για δήλωση συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Αγίας Νάπας

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη διεκδίκηση υποτροφιών από το ENAVSMA Foundation
Νέα ημερομηνία η 1η Αυγούστου

Travel + Leisure: Tο No 1 νησί στον κόσμο και στην Ευρώπη είναι ελληνικό
Με λευκά χωριά και απέραντες αμμουδιές


Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο