Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2025
Το διάσημο σύνολο, με έδρα το Κονέκτικατ, παρουσιάζει σε Λευκωσία και Λεμεσό το «re:CREATION», ένα συναρπαστικό θέαμα σύγχρονου χορού που θα καθηλώσει θεατές κάθε ηλικίας, με το ταλέντο, τη σωματικότητα, τη φαντασία, την ευρηματικότητα και τη συγκινησιακή του δύναμη.
Οι Pilobolus, φημισμένοι για την πρωτοποριακή τους χορογραφία και τις επαναστατικές μεθόδους που ακολουθούν στην τέχνη τους, έρχονται στην Κύπρο και μέσα από την παράσταση re:CREATION, προσκαλούν το κοινό να εξερευνήσει τα όρια του ανθρώπινου σώματος, την ομορφιά και τη δύναμη των συνδεδεμένων σωμάτων.
Το «re:CREATION» είναι μια δυναμική συλλογή χορευτικών κομματιών, που περιλαμβάνει τολμηρά πειράματα, πρωτοποριακές συνεργασίες αλλά και κλασικά έργα που έχουν αλλάξει το τοπίο του σύγχρονου χοροθεάτρου. Κάθε κομμάτι αυτής της συλλογής υφαίνει μια μοναδική αφήγηση, συνδυάζοντας τη σωματικότητα, την αισθητική αρτιότητα και το συναίσθημα, δημιουργώντας μια παράσταση- εμπειρία προορισμένη να μαγέψει.
Συμμετέχουν οι σπουδαίοι χορευτές Χάνα Κλίνκμαν (αρχηγός), Κόνορ Τσαπάρο, Ράιαν Χέις, Άιζακ Χουέρτα, Ντάρεν Ρόμπινσον, Τζέσικα Ρόμπιλινγκ.
Όπως όλες οι παραστάσεις του CITF 2025, η παράσταση «re:CREATION» είναι μη λεκτική, καθιστώντας την προσιτή σε όλους.
Pilobolus ή Πιλοβόλος
Από το 1971 η Pilobolus δοκιμάζει τα όρια της ανθρώπινης σωματικότητας για να εξερευνήσει την ομορφιά και τη δύναμη των συνδεδεμένων σωμάτων. Έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει πάνω από 120 έργα σε περισσότερες από 65 χώρες κι έχει μοιραστεί τη δουλειά της με εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.
Έχει εμφανιστεί σε εκπομπές όπως το «This Morning» του CBS, το «The Late Show with Stephen Colbert», το «TODAY Show» του NBC, τα MTV Video Music Awards, το «The Harry Connick Show», το «The Chew» του ABC, το «Penn & Teller: Fool Us» του CW Network. Έχει λάβει πολλές σημαντικές διακρίσεις, όπως TED Fellowship, υποψηφιότητα για Βραβείο Grammy το 2012, Βραβείο Primetime Emmy για Εξαιρετικό Επίτευγμα στον Πολιτιστικό Προγραμματισμό, καθώς και πολλά βραβεία δημιουργικότητας Cannes Lion.
Το 2015, η Pilobolus χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους «Αναντικατάστατους Θησαυρούς του Χορού» από τον Συνασπισμό Χορευτικής Κληρονομιάς την Dance Heritage Coalition.
Σήμερα, τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ρενέ Γιαβόρσκι και του Ματ Κεντ, οι οποίοι συνεχίζουν τόσο την παράδοση της δημιουργίας νέων και συναρπαστικών έργων όσο και τη διατήρηση και παρουσίαση της κλασικής χορογραφίας της ομάδας.
* Το όνομα της ομάδας προέρχεται από τον φωτοτροπικό μύκητα Pilobolus crystallinus. Στα ελληνικά «πιλοβόλος» είναι αυτός που πετάει καπέλα και ο συγκεκριμένος μύκητας πετάει τα σπόρια του «σαν καπέλα» που προσκολλώνται όπου και αν προσγειωθούν. Τον τίτλο αυτό είχε η πρώτη παράσταση της ομάδας που δημιούργησε μια ομάδα τριών φοιτητών σε μάθημα χορευτικής σύνθεσης υπό την Άλισον Μπέκερ Τσέιζ, εγκαινιάζοντας μια μακρά παράδοση κίνησης και μαγείας.
>> Σάββατο 5 (19.00) & Κυριακή 6 Απριλίου (11.00 & 16.00), Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
>> Τετάρτη 5 & Πέμπτη 10 Απριλίου, Παττίχειο Λημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 19.00.
Εισιτήρια: Sold Out Tickets
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
05 Απριλίου - 06 Απριλίου 2025
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
09 Απριλίου - 10 Απριλίου 2025
Σχετικά
Όταν οι θρύλοι της Κύπρου ζωντανεύουν στην Πάφο
Μια ξεχωριστή μουσικοαφηγηματική παράσταση στην Πάφο ζωντανεύει δράκους, ιππότες, βασιλοπούλες και θρύλους της μεσαιωνικής Κύπρου, προσφέροντας μια μαγευτική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.
Η Λευκωσία γεμίζει μουσική, θέατρο και τέχνη: Δωρεάν εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι στις γειτονιές της πόλης
«Νύχτες Καλοκαιριού 2026»: Η Λευκωσία γεμίζει μουσική, τέχνη και ζωή σε κάθε γειτονιά!
Το Μουντιάλ της γειτονιάς έρχεται στη Λεμεσό
Ένα old school τουρνουά ποδοσφαίρου για όσους μεγάλωσαν αγαπώντας το παιχνίδι
Βουνί 2026: Το πολιτιστικό καλοκαίρι που δεν πρέπει να χάσεις
Με μουσική, παρέες, γεύσεις και εκδηλώσεις που κρατούν ζωντανή την παράδοση και τη φιλοξενία του χωριού
Για ένα βράδυ αφήνουμε το scrolling και πιάνουμε τον χορό στο χωριό σε ένα μεγάλο summer party
Η Πιτσιλιά διοργανώνει το απόλυτο Retro Party με μουσική, κέφι και δωρεάν είσοδο
Καλοκαιρινές νύχτες γεμάτες τέχνη και μουσική στον Δήμο Αμαθούντας – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Θέατρο, μουσική και πολιτιστικές βραδιές γεμίζουν τον Ιούνιο με μοναδικές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους
Η Λεμεσός ετοιμάζεται και φέτος για τη βραδιά λογοτεχνικής ανάγνωσης "Η λογοτεχνία στην πόλη"
Συμμετέχουν οι μουσικοί Γιώργος Ιωάννου και Αντώνης Πολυκάρπου.
"Το σπίτι που γεννήθηκα ας το πατούν οι ξένοι": Μία παράσταση παραδοσιακών χορών στην Αξιοθέα
Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι τα σπίτια που έμειναν πίσω
O Ιούλιος στο Θέατρο Ριάλτο θα είναι γεμάτος μουσική
Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους, γεμάτο ήχους και μελωδίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, ξεχωριστές συνεργασίες και βραδιές που αξίζει να μοιραστούμε.
Week Agenda: 13 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Από θέατρο και συναυλίες μέχρι street food festivals, υπαίθριο σινεμά και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, αυτές είναι οι εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν τις επόμενες ημέρες.
Weekend Agenda: 25 όμορφα πράγματα να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, οικογενειακές δράσεις, γαστρονομικές εμπειρίες και μουσικές γιορτές σε κάθε γωνιά του νησιού
Μια βραδιά γεύσης, μουσικής και lifestyle εμπειριών στο Vetrina
Live cooking, signature Campari Spritzes, DJ sets και εκλεκτές συνεργασίες συνθέτουν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία