Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2025
Συζήτηση με την Ελληνίδα ποιήτρια και στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου διοργανώνει τη Δευτέρα 7 Απριλίου το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η συζήτηση έχει ως τίτλο «Εγώ μιλάω για δύναμη: Η Λίνα Νικολακοπούλου αφηγείται…» θα προηγηθούν χαιρετισμοί από τον πρύτανη Τάσο Χριστοφίδη, τον καθηγητή Φιλήμωνα Μπαντιμαρούδη πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και τον ομότιμο καθηγητή Παντελή Βουτουρή, πρόεδρο του ΘΟΚ.
Της ομιλίας της Λίνας Νικολακοπούλου θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό την οποία συντονίζει η εκπρόσωπος τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου Δόξα Κωμοδρόμου.
Η Λίνα Νικολακοπούλου σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φοίτησε στη σχολή κινηματογράφου Λ. Σταυράκου και παράλληλα εργαζόταν για την τηλεοπτική σειρά ‘Παρασκήνιο’. Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Άρχισε να γράφει στίχους από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και συνεργάστηκε στην μακρόχρονη πορεία της με καταξιωμένους συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τραγούδια της, που ερμήνευσαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της παλαιότερης, αλλά και της νέας γενιάς, έγιναν μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες.
Παράλληλα με τη στιχουργική, στις τέσσερις και πλέον δεκαετίες της καλλιτεχνικής της παρουσίας, η Λίνα Νικολακοπούλου ανέλαβε τη σκηνοθετική επιμέλεια μουσικών παραστάσεων σε Θέατρα (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, κ.ά.) και σε μουσικές σκηνές. Παραστάσεις που σημείωσαν μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, παραμένουν μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς.
Αποτέλεσε μέλος της δημιουργικής ομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Είναι Επίτιμη Διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος.
>> Δευτέρα 7 Απριλίου, Πανεπιστημιούπολη, Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», Λευκωσία, 11.00. Δηλώσεις συμμετοχής: ΕΔΩ
-
Πανεπιστημιούπολη Πανεπιστημίου Κύπρου
07 Απριλίου 2025
Σχετικά
15+1 χωριά για να παίξεις τόμπολα αυτές τις μέρες
Πάρε την παρέα σου, κράτα τα τυχερά σου δελτία και… καλή επιτυχία!
Βλέπουμε τα πεφταστέρια του Αυγούστου στην παραλία
Η βραδιά θα περιλαμβάνει παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπια, ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτά
Η 37η Χοροεσπερίδα Ακαπνούς έρχεται με μουσική, χορό και παραδοσιακό ταβά
Η Άννα Αριστείδου και το μουσικό σχήμα «Εξάρχοντες» αναλαμβάνουν τη διασκέδαση στη μεγάλη καλοκαιρινή συνάντηση της κοινότητας.
Περσείδες: Μία υπέροχη βραδιά αστροπαρατήρησης στο μουσείο
Απόψε σηκώνουμε το βλέμμα ψηλά και απολαμβάνουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα του νυχτερινού ουρανού
Ο Πεδουλάς στήνει την καθιερωμένη καλοκαιρινή χοροεσπερίδα του
Ο Στέλιος Μεσημέρης και η ορχήστρα του αναλαμβάνουν τη διασκέδαση σε μια βραδιά με μουσική, χορό και πλούσιο μπουφέ.
Μια βραδιά κυπριακής παράδοσης στήνεται στην Πύλα
Ζωντανή μουσική, τραγούδι και παραδοσιακοί χοροί στο προαύλιο της Παναγίας Ασπροβουνιώτισσας
Μια διήμερη γιορτή κυπριακής παράδοσης στήνεται στη Λάνια
Παραδοσιακές γεύσεις, τοπικά προϊόντα, χειροτεχνίες, μουσική και χορός μάς περιμένουν με ελεύθερη είσοδο.
To πιο "δυνατό" retro party θα στηθεί κάτω από την ντισκομπάλα
Μαζί με την ντισκομπάλα, γυρίζουμε και εμείς σε περασμένες και πάντα μαγικές δεκαετίες.
Περσείδες: 7 ξεχωριστά σημεία της Κύπρου για να παρατηρήσεις τους διάττοντες αστέρες
Το πιο εντυπωσιακό ουράνιο θέαμα του Αυγούστου πλησιάζει
Καλοκαίρι στο χωριό: Σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ και βραδιές τόμπολας σε 40 ορεινά χωριά μας
Κάνουμε check in σε 40 χωριά της Κύπρου, για μοναδικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις
O Άγιος Δημήτριος Μαραθάσας έφτιαξε καλοκαιρινό πρόγραμμα
Γιατί ο Αύγουστος στο χωριό είναι αλλιώς...
Η Λεμύθου μάς περιμένει για ένα καλοκαίρι γεμάτο εκδηλώσεις
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων η χχοροεσπερίδα με τη Σάσα Μπάστα