Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2025
Η φετινή αφίσα του FEMME FEST Cyprus, έργο της καλής μας συνεργάτιδας, Κωνσταντίνας Χαραλάμπους, αντλεί την έμπνευσή της από το μοτίβο του κεντήματος – μια τέχνη που φέρει το αποτύπωμα των γυναικών στην ιστορία του τόπου μας. Το κέντημα, όπως και κάθε μορφή υφαντικής, υπήρξε για αιώνες μια γλώσσα έκφρασης, δεξιοτεχνίας και συνδετικού κρίκου μεταξύ γενεών γυναικών. Ήταν ένας χώρος δημιουργίας και αφήγησης, ένας τρόπος καταγραφής ιστοριών, συναισθημάτων και αγώνων.
Αναφερόμενες σε αυτή την παράδοση, όχι μόνο ως ανάμνηση, αλλά ως γέφυρα μεταξύ παλιών και νέων γενεών, θέλουμε με σεβασμό και θαυμασμό προς τις γυναίκες του τόπου μας, να βγάλουμε τόσο τις ίδιες όσο και την προσφορά τους από την ιδιωτική σφαίρα στην οποία συχνά μένουν αποκλεισμένες. Να τους δώσουμε χώρο και προβολή, έτσι ώστε να μάθουμε και να εμπνευστούμε.
Τα ανθρωπάκια σε σειρά αποτυπώνουν μια ουσιαστική μας πεποίθηση: η ισότητα και η ισοτιμία των φύλων δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά ένα συλλογικό κοινωνικό ζήτημα. Ο αγώνας για μια δίκαιη κοινωνία αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως φύλου, και μόνο μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πραγματικά δίκαιο.
Σημαντικό στοιχείο στην εικόνα, το έμβλημα του FEMME FEST Cyprus, που μας παραχώρησε με αγάπη ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης, Χαμπής Τσαγκάρης. Πρόκειται για μέρος της ξυλογραφίας του «Γυναίκα με πολλά πρόσωπα» (1972), η οποία αποτυπώνει τους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλούνται να ανταποκριθούν οι γυναίκες, καθώς και τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Με αυτή την ευκαιρία, τον ευχαριστούμε ξανά θερμά για τη στήριξη και την πολύτιμη συμβολή του στο φεστιβάλ μας.
Τέλος, επιλέγουμε έντονα, ζωντανά χρώματα γιατί το FEMME FEST είναι ένα φεστιβάλ χαράς και δυναμικής παρουσίας. Είναι ένας χώρος ανοιχτός, πολύχρωμος και γεμάτος ενέργεια – μια γιορτή συμμετοχής, έμπνευσης και αλλαγής!

Σχετικά

Ο Στρόβολος ανοίγει το Δημοτικό Μέγαρο για το κοινό (λόγω ζέστης)
Ανοικτός για χρήση από το κοινό, κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Το νέο, ειδυλλιακό resort της Αγίας Νάπας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του
Ένα premium adults-only καταφύγιο, όπου η μυκονιάτικη αρχιτεκτονική συναντά τη φυσική ομορφιά της Αγίας Νάπας.

Ανακαλύψαμε το νέο glamping spot, ένα κρυμμένο μέρος, για ήρεμη διαμονή μέσα στη φύση, με φόντο τη θάλασσα
Το απόλυτο hideaway στην Κύπρο

Αν είσαι κάτοχος ιστορικού αυτοκινήτου, αυτό σε αφορά!
Κάλεσμα για δήλωση συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Αγίας Νάπας

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη διεκδίκηση υποτροφιών από το ENAVSMA Foundation
Νέα ημερομηνία η 1η Αυγούστου

Travel + Leisure: Tο No 1 νησί στον κόσμο και στην Ευρώπη είναι ελληνικό
Με λευκά χωριά και απέραντες αμμουδιές


Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου