Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2025
Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες μετά το μεσημέρι της Παρασκευής εξέδωσε σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.
Όπως αναφέρεται η προειδοποίηση ισχύει από τις 12:00 μέχρι και τις 6:00 μ.μ. σήμερα και αναμένεται οι μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες να επηρεάσουν περιοχές κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό, στα βόρεια και στα ανατολικά, ενώ αναμένεται και χαλαζόπτωση.
Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35-55 χιλιοστά ανά ώρα.
Προειδοποίηση ΕΜΜΑ για καταιγίδες pic.twitter.com/8f0Ioti3jf
— CYMET (@CyMeteorology) April 4, 2025
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή σε παράλιες περιοχές. Σταδιακά όμως ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν, θα δώσουν τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό, τα βόρεια και τα ανατολικά. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα προσήνεμα παράλια παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και τα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός στις πλείστες περιοχές θα καταστεί κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά, ενδέχεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση αλλά και αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα στραφούν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές αλλά και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά.
Την Κυριακή, θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Σχετικά

Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Επιστρέφει η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου - Λιβάνου και μάλιστα με στυλ!
Η νέα γραμμή ενώνει τη Λάρνακα και τη Λεμεσό με τα λιμάνια της Βηρυτού και της Τρίπολης, ξεκινώντας από τις 22 Ιουλίου

Αυτό είναι το νησί με τα καθαρότερα νερά σε όλο τον κόσμο και είναι ελληνικό
Η παραλία του που ξεχωρίζει


Αυτά είναι τα 15 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου
Ρεκόρ 9,4 δισ. επιβατών παγκοσμίως το 2024


10 κορυφαία «κρυμμένα διαμάντια» στην Ευρώπη για καλοκαιρινές διακοπές – Ποια ελληνική πόλη είναι στη λίστα
Πρόκειται για τους κορυφαίους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης

Το ιταλικό νησί που ανακηρύχθηκε ο πιο πολύχρωμος προορισμός στον κόσμο
Μια νέα μελέτη εξέτασε την «χρωματική ποικιλομορφία» και την «ένταση της ζωντάνιας» για να κατατάξει τα πιο ζωντανά, οπτικά ευχάριστα σημεία στον πλανήτη