Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2025
Συμφωνία για την κατασκευή ποδηλατόδρομου/πεζόδρομου στη Λεωφόρο Καλαμών / Γλαύκου Κληρίδη στους Δήμους Γερίου, Αγλαντζιάς και Λατσιών υπεγράφη μεταξύ του Τμήματος Δημοσίων Έργων και της κοινοπραξίας A.&C. Angeli Construction Ltd & Midsign Cyprus Ltd J/V.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ποδηλατόδρομου / πεζόδρομου στη βόρεια πλευρά της Λεωφόρου Καλαμών/ Γλαύκου Κληρίδη, από τη συμβολή της με τον δρόμο που οδηγεί στο Εθνικό Πάρκο Αθαλάσσας μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αθαλάσσης, που οδηγεί στο Γέρι, μήκους 2,9 χλμ. περίπου.
Περιλαμβάνει, επίσης, την επέκταση του πεζοδρομίου στην ανατολική πλευρά της οδού Καντάρας στα Λατσιά, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Καλαμών μέχρι το υφιστάμενο πεζοδρόμιο πλησίον της οδού Αργολίδος και οι εργασίες περιλαμβάνουν ακόμα τη δημιουργία λωρίδας αστικού εξοπλισμού με φύτευση δέντρων και αστικό εξοπλισμό, διαβάσεις πεζών, οδικό φωτισμό, οριζόντια σήμανση, σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων και εργασίες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Όλες οι υποδομές περιλαμβάνουν πρόνοιες για ΑμεΑ, πεζούς και ποδηλάτες και συμβάλουν στη αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος για ασφαλή και ευχάριστη μετακίνηση, διευκρινίζεται.
Προστίθεται ακόμα ότι, η κατακύρωση έγινε σε συνέχεια διαδικασίας προσφορών, στον επιτυχόντα προσφοροδότη έναντι δαπάνης €3.126.000,00 συν ΦΠΑ, ο χρόνος αποπεράτωσης που προνοείται είναι οι 18 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο 2026.
Η συμφωνία υπεγράφη στις 2 Απριλίου ενώ το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Ελευθέριος Ελευθερίου και, εκ μέρους της κοινοπραξίας, ο Άγγελος Αγγελή, στην παρουσία του Δήμαρχου Λατσιών – Γερίου Χρίστου Πιτταρά ενώ το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Next Generation EU, μέσω του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναφέρεται τέλος.
Σχετικά
Πώς και πότε θα γίνει η αποκατάσταση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο
Χρονοδιάγραμμα 340 ημερών ολοκλήρωσης του έργου από την ανάθεση του έργου
Αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά- Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
O καιρός το σαββατοκύριακο
Το «Hacks» σπάει κάθε ρεκόρ στην ιστορία των Emmys
Με 24 υποψηφιότητες, το «Hacks» ολοκληρώνει την πορεία του γράφοντας ιστορία. Η πέμπτη και τελευταία σεζόν της βραβευμένης σειράς κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για κωμωδία, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στις σημαντικότερες τηλεοπτικές επιτυχίες της δεκαετίας.
Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης (GPI) δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του και, 7 από τις 10 πρώτες θέσεις ανήκουν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Από τα δικαστήρια… στις τούρτες: Οι πατέρες της Μονής Αββακούμ ξαναπιάνουν το μίξερ
Με άδειες, ειδικό βανάκι και παραδόσεις σε όλη την Κύπρο, οι πατέρες ανακοινώνουν νέο ξεκίνημα στη ζαχαροπλαστική και κερνούν γλυκό όσους… πικράθηκαν από τα νέα.
Ελληνικό ξενοδοχείο No. 1 City Hotel στην Αθήνα, No. 5 στην Ευρώπη και στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2026
Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες
Καταιγίδες και πιθανό χαλάζι σήμερα – Η πρώτη εικόνα για το Σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και μετά σε ορεινά και εσωτερικό, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο
Η Ryanair γιορτάζει τα γενέθλιά της με Flash Sale – Αεροπορικά εισιτήρια από μόλις €19,99
Δείτε μέχρι πότε ισχύει η προσφορά, ποιες ημερομηνίες ταξιδιού καλύπτει και πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές.
12 αγροτουριστικά με πισίνα στο βουνό για ξέγνοιαστες διακοπές
Απόλαυσε ημέρες ηρεμίας με θέα και βουτιές
Ελληνικό νησί ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά σύμφωνα με το Generation Voyage
Το γνωστό γαλλικό μέσο κάνει λόγο για «ένα υπέροχο, μη συμβατικό ελληνικό νησί»
Στον γραφικό Πρόδρομο, μια αναπαλαιωμένη κατοικία της δεκαετίας του 1930 προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία
Εκεί όπου η παράδοση συναντά την αυθεντική φιλοξενία του Τροόδους