Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ αποκτά νέο υπερσύγχρονο κέντρο θεραπείας (εικόνες)

Εικόνες από το νέο κτίριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων

Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2021

Είναι γεγονός ότι κανένα κτήριο δεν μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε από μόνο του να μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο αφού το έργο αυτό ασφαλώς είναι αρμοδιότητα του συστήματος υγείας. Εν τούτοις τα τελευταία χρόνια από διάφορες μελέτες που έγιναν, υπάρχει ή ένδειξη ότι και η Αρχιτεκτονική του χώρου βοηθά σε σημαντικό βαθμό στην ανάρρωση ενός ασθενή. Τόσο οι μελέτες στον χώρο της Αρχιτεκτονικής όσο και της ιατρικής στηρίζονται στην έρευνα και στα στοιχεία που φτιάχνουν τον χώρο. Η αρχιτεκτονική ενός κτηρίου και η διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου μπορεί να συμβάλει στην θεραπεία και αποκατάσταση του. Η Αρχιτεκτονική φτιάχνει την κατάλληλη ατμόσφαιρα που δημιουργεί την ανάλογη ηρεμία των φροντιστών και νοσηλευτών οι οποίοι μεταφέρουν την ηρεμία και την θετικότητα της στους ασθενείς τους.

Ο χώρος θεραπείας των καρκινοπαθών πρέπει να είναι ζεστός, να υποδέχεται τους ασθενείς, να είναι ένας χώρος όπου θα μαθαίνουν να αποδέχονται και να καταλαβαίνουν την διάγνωση τους, να συναντιούνται με φίλους, συγγενείς και γιατρούς. Ο χώρος πρέπει να είναι οικείος, ηρεμιστικός, ζεστός, όπου να μπορούν να ενημερώνονται από το ιατρικό προσωπικό αλλά την ίδια στιγμή να μπορούν να χαλαρώνουν, να κάνουν ένα καφέ και να συνομιλούν με άλλους που βρίσκονται στην ίδια θέση μαζί τους.

Η λειτουργία της πρότασης βασίζεται στη διάταξη των διαφόρων λειτουργιών γύρω από ένα κεντρικό χώρο που θα αποτελεί την καρδιά του συγκροτήματος στην οποία θα συγκεντρώνονται καθημερινά οι επισκέπτες σε ένα φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον, για να συναστραφούν, να μιλήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να πιούν ένα καφέ που θα τους προσφέρουν οι εθελοντές, να πουν τον πόνο τους αναμεταξύ τους, να νιώσουν πιο ελεύθερα. Γύρω από τον κεντρικό αυτό πυρήνα επεκτείνονται περιμετρικά οι διάφορες λειτουργίες του Κέντρου.

Το έργο θα κατασκευαστεί στην ενορία Αγίου Δημητρίου του Δήμου Στροβόλου. Το συνολικό μικτό εμβαδόν του έργου ανέρχεται περίπου στα 3,330 τ.μ. και ο προϋπολογισμός δαπάνης του έργου, με βάση τις ισχύουσες τιμές κατά την ημερομηνία κατάθεσης της μελέτης, θα είναι € 4,500,000.00 + ΦΠΑ. 

Αρχιτέκτονες Μηχανικοί Ιωακείμ – Λοϊζάς Ε.Π.Ε με συνεργάτες Δέσποινα Παττίχη, Αλκίνοος Σταθόπουλος, Προκόπης Παττίχης.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close