Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2025
Το Βουνί αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα και κοσμοπολίτικα κρασοχώρια της ορεινής Λεμεσού. Λίγο η γραφικότητά του, λίγο τα λιθόστρωτα δρομάκια του, τα παραδοσιακά σπίτια με τις ξύλινες πόρτες, τα μεγάλα παράθυρα, τα στενά μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, αλλά και η πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά του, ελκύουν ντόπιους και ξένους, κάθε εποχή του χρόνου, που κατακλύζουν το χωριό ειδικά τα σαββατοκύριακα. Ας μην ξεχνάμε ότι το εν λόγω χωριό έλαβε και την πιστοποίηση «Χρωματιστά Χωριά της Κύπρου» από το Υφυπουργείο Τουρισμού, χάρη στην καθαριότητα και την πράσινη συνείδηση, αλλά και για τις επιχειρήσεις τουριστικής φύσης, τα μονοπάτια της φύσης κ.λπ.
Το Βουνί λοιπόν -σε περίπτωση που δεν το έχεις επισκεφθεί ακόμα- βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού, στην περιφέρεια των κρασοχωριών. Είναι κτισμένο σε μέσο υψόμετρο 800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το τοπίο χωριού είναι «εντυπωσιακό με τις ψηλές κορυφές του που φθάνουν στα 1153 μ. στη Μούττη του Αφάμη, βόρεια του οικισμού, και τις κοίτες των ποταμών Χαποτάμι στα δυτικά και Κρυός Ποταμός στα ανατολικά».
Πέρα λοιπόν από την πλούσια ιστορία του, κι αυτό το καλοκαίρι έχει ακόμα περισσότερες ιστορίες να μας διηγηθεί. Ιστορίες άκρως καλοκαιρινές... που αρχίζουν από τις 18 Ιουλίου με το Καλοκαιρινό Συναπάντημα κι ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο (21 του μήνα) με τη Γιορτή του Παλουζέ.
Δες το πλούσιο πρόγραμμα που ανακοίνωσε κι ετοιμάσου να το επισκεφθείς:
Σχετικά
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
The Corridor: Η νέα δουλειά του Φώτη Νικολάου στη Λευκωσία
Λίγο πριν την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αθηνών