Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2025
Μετά τις επιτυχείς διοργανώσεις του OPAP Cyprus 3x3 Series 2025 σε Λευκωσία, Πρωταρά, Πάφο και Όμοδος η καρδιά των φίλων της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στη Λάρνακα.
Η πόλη της Λάρνακας βάζει τα μπασκετικά της για το OPAP Paphos 3x3, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 & 27 Ιουλίου. Η 3on3 Cyprus LTD σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Λάρνακας διοργανώνουν το 4ο OPAP Paphos 3x3 στη Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες.
Επιπλέον και σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας και το Enavsma Foundation, θα διοργανωθεί την Κυριακή, 27 Μαΐου, από τις 11.30 – 13.30 αθλητική ημερίδα με τίτλο «Παράλληλες καριέρες: αθλητική & επαγγελματική. Γίνεται? - Η ζωή μετά το τέλος της αθλητικής καριέρας» στο Πολυδύναμο πολυχώρο του Δήμου Λάρνακας. Με καλεσμένους την Παρα-Ολυμπιονίκη Μαρία Μάρκου (Πικκούα), την Ολυμπιονίκη Λεοντία Καλλένου, τους πρώην διεθνείς Παναγιώτης Τρισόκκα, Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη και Πανίκκο Ξιούρουππα και συντονιστή του πάνελ το Λεόντιο Τσέλεπο (αντιπρόεδρο του Enavsma), στόχος είναι, μέσα από πραγματικές ιστορίες να ενημερωθούν οι παρευρισκόμενοι για την αναγκαιότητα προετοιμασίας των αθλητών στη ομαλή μετάβαση τους, και κατ’ επέκταση την επαγγελματική τους ανέλιξη, αφότου τερματίσουν την αθλητική τους καριέρα. Την Ημερίδα στηρίζει η Ελληνική Τράπεζα (μέλος του ομίλου Eurobank), o Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.

Οι διοργανωτές έχουν θέσει ψηλά τον πήχη για την φιλοξενία μιας άρτιας διοργάνωσης, μετά την επιτυχή διοργάνωση του 2024 και επιστρέφουν με μπασκετικές αναμετρήσεις στις κατηγορίες: OPAP Men, OPAP Women, Under 18, Prime Insurance 3x3 Under 16, Scaffolding Solutions Under 14 Boys, Scaffolding Solutions Under 14 Girls και Primetel Under 12.

Σε συνεργασία με το Enavsma Foundation η πλατεία Ευρώπης θα μεταμορφωθεί σε ανοικτό εργαστήρι βιωματικών δράσεων και παραθλημάτων με το Access City Festival, το απόγευμα της Κυριακής, 27 Ιουνίου, από τις 16:00 – 19:00, και παράλληλα με την τελική φάση του OPAP Larnaca 3X3. Με την υποστήριξη των σωματείων Τοξοβολίας Φιλοκτήτης και 3Α, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τυφλό τοξοβόλο μας, με παγκόσμιες επιτυχίες, Χρίστο Μισό, τον ΑμεΑ τοξοβόλο μας Κυριάκο Δημητρίου και να διαγωνιστεί απέναντι τους.
Η Κυπριακή Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία (ΚΑΟΑΜΕΑ) θα βρίσκεται επίσης εκεί να μας ενημερώσει για τις δράσεις της και να μας γνωρίσει το άθλημα του BOCCIA, ένα άθλημα στρατηγικής, συνεργασίας και ακρίβειας.

Ατραξιόν θα αποτελέσει ο φιλικός αγώνας για την στήριξη του ιδρύματος ENAVSMA, μεταξύ της ομάδας του Δήμου Λάρνακας και της ομάδας του ιδρύματος ENAVSMA. Αρχηγός για την ομάδας του Enavsma,
ο ένας και μοναδικός Λούης Πατσαλίδης! Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Team Enavsma VS Team Δήμος Λάρνακας, αναμένεται να διεξαχθεί στις 7.00 μ.μ.

Μεγάλες ευχαριστίες προς τους χορηγούς της διοργάνωσης OPAP Cyprus 3x3 Series 2025, τον διαμαντένιο χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, Πλατινένιο χορηγό Primetel, Χρυσό Χορηγό Scaffolding Solutions, και ασημένιους χορηγούς Prime Insurance, MyMall Limassol, SoEasy Stores, So.Loo.tions και Cosmos Sport. Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Search the Nest και Blue Cross. Θεσμικοί υποστηρικτές η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.
Κοντά στο ENAVSMA και τις δράσεις του βρίσκονται πάντα οι συνεργάτες, χορηγοί και υποστηρικτές του: Χαραλαμπίδης – Κρίστης, Ελληνική Τράπεζα – μέλος του Ομίλου Eurobank, Kawacom’s Ipanema Espresso, Amyth of Nicosia, Round Table 7 Πάφου, Καφεκοπτείο Γ. Χαραλάμπους, Ahmad Tea of London, European University, CIM Business School, IPH Iakovos Photiades Group of Companies, Net U, Aspris Quality Fruits & Vegetables, Cyprofruits Citrus Trading Ltd, Alcon Professional Hygiene, Klinete, G. TH. St Mountains Ltd.
*Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή της ομάδας τους στις πιο πάνω κατηγορίες από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στον σύνδεσμο https://cyprus3x3.com.cy/larnaca3x3/
*Αναλυτικά το πρόγραμμα του OPAP Larnaca 3x3, περισσότερες πληροφορίες και νέα των διοργανώσεων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα των διοργανωτών www.cyprus3x3.com.cy και στα επίσημα κανάλια της διοργάνωσης στο Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Twitter & Linkedin.
* Για περισσότερες πληροφορίες για το Enavsma Foundation και τις αιτήσεις υποτροφιών, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα: https://www.enavsma.com/
Σας περιμένουμε στην Πλατεία Ευρώπης, στις 26 & 27 Ιουλίου για μπασκετικές μάχες, μουσική, χορευτικά σόου, διαγωνισμούς, βιωματικές δράσεις και πολλές εκπλήξεις! Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια εμπειρία ζωής!
-
Πλατεία Ευρώπης
26 Ιουλίου - 27 Ιουλίου 2025
Σχετικά
Μια βραδιά γεύσης, μουσικής και lifestyle εμπειριών στο Vetrina
Live cooking, signature Campari Spritzes, DJ sets και εκλεκτές συνεργασίες συνθέτουν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία
Το Robotex Cyprus 2026 επιστρέφει με Drones, Διάστημα, AI και άλλα δρώμενα STEAM!
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, έρχεται το διήμερο 27 και 28 Ιουνίου
Στη Λάνια θα στηθεί μία όμορφη γιορτή κυπριακής παράδοσης
Μία διήμερη εκδήλωση που στόχο έχει να προβάλει και να αναδείξει την κυπριακή παράδοση και κληρονομιά
Μάθαμε πού θα κάνει την επόμενή του στάση το Circus Atmsosphere
Κάτι τεράστιο έρχεται στην Πάφο και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε
On Common Ground: πέντε περφόρµερς, ένας µουσικός, σε ένα ανοιχτό εξωτερικό χώρο
Ένα έργο της Εύης Δηµητρίου / Oµάδα Εν Δράσει
Θέατρο, μουσική, σινεμά και Kids Fest: Όσα θα ζήσουμε στις Βραδιές Πολιτισμού 2026
Βραδιές Πολιτισμού 2026, από 1 έως 31 Ιουλίου στην Αραδίππου
«Protaras Princessa Cup»: To Παραλίμνι θα γεμίσει αθλητές της ρυθμικής!
Διεθνές τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής «Protaras Princessa Cup» στο Παραλίμνι
Η INQUIRY FUSE ετοιμάζει ένα καλοκαίρι γεμάτο STEAM, τεχνολογία και και καινοτόμες εκπαιδευτικές εμπειρίες
4 θεματικά εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες
Το Φεστιβάλ Λάρνακας μάς προσκαλεί σε 7 ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές
Στον Ρυθμό της Σκάλας: Η Λάρνακα σε προσκαλεί να ζήσεις ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, θέατρο, χορό και μοναδικές καλλιτεχνικές εμπειρίες
Έχεις μια δημιουργική ιδέα ή ένα πρότζεκτ, αλλά νιώθεις πως έχεις κολλήσει;
To MAKE IT LAB by Yasemin Collective σού δίνει τη λύση
10 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα στην Κύπρο
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα θα συμβούν στο νησί
Ετοιμάσου να «ΠΑΜΕ ΧΩΡΚΟ» για πάρτι
Μια καλοκαιρινή βραδιά στον Καλοπαναγιώτη με μουσική, ποτό, φαγητό και πολύ γλέντι