Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2025
Τελέστηκαν την Τρίτη 19 Αυγούστου 2025 στον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά τα αποκαλυπτήρια του νέου γλυπτού "Κένταυρος" το οποίο αποτελεί δημιουργία και δωρεά του γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη. Η εκδήλωση εντασσόταν στον κύκλο εκδηλώσεων "Η Μουσική συναντά τη Γλυπτική" που διοργανώνει ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας σε τέσσερα νέα γλυπτά στην καρδιά του Πρωταρά.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου - Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος ευχαρίστησε τον κ. Γιαπάνη για την αφιλοκερδή προσφορά προς τον Δήμο, η οποία, όπως ανέφερε, είναι καρπός τόσο της δημιουργικής συνεργασίας όσο και της βαθιάς του αγάπης για τον τόπο. Ευχαρίστησε, επίσης, τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Evalena, κ. Ανδρέα Τοφινή, ο οποίος με προθυμία και γενναιοδωρία ανέλαβε την τοπιοτέχνηση του χώρου και τη δημιουργία της βάσης όπου δεσπόζει το γλυπτό καθώς και τη φιλοξενία της εκδήλωσης.
Ο κ. Νικολέττος ανέφερε, επίσης, ότι ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας αξιοποιεί την τέχνη στον δημόσιο χώρο, συνδέοντας τη μακραίωνη ιστορία με τη σύγχρονη αισθητική και τον διάλογο των πολιτισμών. Τόνισε πως τα γλυπτά της τουριστικής περιοχής συγκροτούν έναν ανοιχτό «περίπατο τέχνης», όπου η τοπική ταυτότητα συναντά την πνευματική καλλιέργεια και την εμπειρία του επισκέπτη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον γλύπτη κ. Φίλιππο Γιαπάνη και στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Evalena κ. Ανδρέα Τοφινή, ενώ το μουσικό πρόγραμμα πλαισιώθηκε από τους Damon Piano και Σάββα Χείμαρρο.
Ο κύκλος εκδηλώσεων "Η μουσική συναντά τη γλυπτική" που διοργανώνει ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας ολοκληρώνεται την Τρίτη 26 Αυγούστου στο γλυπτό "Ποσειδώνας" με το μουσικό πρότζεκτ "Άραξε τζιαι Άκου" με τους μουσικούς Ζήνα Μελέκκη, Ειρήνη Πελαγία, Χαράλαμπο Κωνσταντινίδη, Μάριο Στυλιανού και Βασίλη Βασιλείου.
Σχετικά
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».
Ντύθηκε τα «λευκά» το Τρόοδος – Σπάνια χιονόπτωση Μαΐου (vid+pics)
Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφεται στην Κύπρο
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού