Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2025
Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, παρουσιάζει για 18η συνεχόμενη χρονιά το Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Χορωδιών και Μπαντών – έναν θεσμό που έχει κερδίσει την καρδιά του κοινού και έχει αναδείξει την Κύπρο διεθνώς.
Με περισσότερους από 1.500 καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό και με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτιστικών σχημάτων, το φεστιβάλ προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 10.000 θεατές. Η φετινή διοργάνωση, αφιερωμένη στη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία και με τίτλο «Όλοι Μπορούμε – Το Ίδιο», αναμένεται πιο πλούσια και πολυπολιτισμική από ποτέ. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 8:00 μ.μ. στην καρδιά της πόλης – στην Εξέδρα των Φοινικούδων.
Φέτος, το φεστιβάλ ανοίγει νέους δρόμους συμμετοχής, εντάσσοντας άτομα με αναπηρία σε όλες τις πτυχές του προγράμματος. Ξεχωρίζει η συμμετοχή του παγκοσμίου φήμης χορευτικού συγκροτήματος «Galgalei Rishon», το οποίο παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς σε αναπηρικά αμαξίδια, μαζί με 60 χορευτές. Μια σπάνια και συγκινητική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!
Στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου σας περιμένει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραστάσεις, μουσική και παραδοσιακούς χορούς.
Σας προσκαλούμε να ζήσουμε όλοι μαζί ένα πολύχρωμο τριήμερο αφιερωμένο στον πολιτισμό, τη διαφορετικότητα και την πολιτιστική μας κληρονομιά.


Σχετικά
Οι αρχιμάγειρες μάς προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό Street Food Festival γεμάτο γεύσεις, μουσική και αγάπη!
Street Food Festival 2, στην πλατεία Παραλιμνίου, για καλό σκοπό
Το Διάστημα… κατεβαίνει στην πόλη!
Space Science Street Festival στη Λευκωσία – μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο Διάστημα
Ένα διήμερο Food Festival, σε έναν γιορτινό χώρο γεμάτο μουσική, δράσεις και εκπλήξεις
Πάνω από 20 διαφορετικές κουζίνες, από street food προτάσεις μέχρι fine dining, family-friendly ζώνες και δραστηριότητες για παιδιά, 2 μουσικές σκηνές με live acts και DJ sets κ.ά.
Τα φεστιβάλ του Νοεμβρίου που αξίζει να ζήσεις
Παράδοση, γεύσεις, τέχνες και φθινοπωρινές εμπειρίες σε κάθε γωνιά της Κύπρου
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το 12ο Φεστιβάλ Αφήγησης και Παραμυθιού
Για 12η συνεχή χρονιά το αγαπημένο φεστιβάλ μικρών και μεγάλων επιστρέφει
Στη Λεμεσό στήθηκε ένα μεγάλο Φεστιβάλ Κολοκύθας
... που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου
Η Γειτονιά του Σίνε Βόλος... επιστρέφει στη Λεμεσό
Ένα διαθεματικό πρόγραμμα δράσεων, συναντήσεων και προβολών που αναδεικνύει τη συλλογική μνήμη και τη ζωντανή πολιτιστική δυναμική της γειτονιάς αυτής.
Τα 13 παραδοσιακά φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το weekend
Οι γιορτές αφιερωμένες στη ζιβανία, στον παλουζέ, στο κολότζι, στο μόσφιλο, στο παραγεμωστό και το κρασί
20 φεστιβάλ που θα απολαύσουμε αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Το νήσι γεμίζει με χρώματα, γεύσεις, μουσική και παράδοση
10+1 παραδοσιακά φεστιβάλ που θα μας φέρουν κοντά στις ρίζες μας αυτό το σαββατοκύριακο
Η Κύπρος γιορτάζει την παράδοση με άρωμα φθινοπώρου
Όλα όσα θα γίνουν στο φετινό και 7ο Φεστιβάλ Μοσφίλου
Με κυπριακά εδέσματα, μουσική και χορός
Σ' αυτό το φεστιβάλ θα απολαύσεις παλουζέ, χαλλούμι, τραχανά, αναρή, ψωμί και κουλούρι ψημένα στον ξυλόφουρνο!
Έρχεται το 1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Άλασσας «Στης Παράδοσης τα Μονοπάθκια»