Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2014
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley Νέων U21 2014, αρχίζει σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουλίου και η Λάρνακα δηλώνει πανέτοιμη να αντεπεξέλθει, για ακόμα μια φορά, στις απαιτήσεις της διεξαγωγής μιας τόσο μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης.
Στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης, στην Πλατεία Ευρώπης, όπου ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης θα κηρύξει την έναρξη του Πρωταθλήματος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Technical Meeting μεταξύ των Αποστολών και Παραγόντων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.
Πληροφοριακά αναφέρεται ότι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley Νέων U21 2014, θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι και τις 27 Ιουλίου 2014 στην Παραλία των Φοινικούδων και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Λάρνακας και την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης – ΚΟΠΕ. Οι Aγώνες θα αρχίσουν την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 με τη διεξαγωγή των δύο μεγάλων τελικών, γυναικών και ανδρών στις 20.30 και 21.30 αντίστοιχα, για ανακήρυξη των Παγκόσμιων Πρωταθλητών και την Απονομή Επάθλων.
Οι αγώνες, μαζί με τους προκριματικούς, θα διαρκέσουν 5 ημέρες και η παραμονή των Αποστολών μέχρι και 2 εβδομάδες. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley Νέων U21 2014, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.
Στο Πρωτάθλημα συμμετέχουν 72 ομάδες, 36 ομάδες ανδρών και 36 ομάδες γυναικών και από τις 5 ηπείρους. Επίσης 48 ομάδες, 24 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών, θα διαγωνιστούν στους Προκριματικούς Αγώνες. Συνολικά θα διεξαχθούν πάνω από 280 παιχνίδια. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και θα συμμετέχουν αθλητές πέραν από 40 χώρες. Η είσοδος στους αγώνες θα είναι δωρεάν.
Στο χώρο των Φοινικούδων υπάρχουν 8 γήπεδα, εκ των οποίων δύο είναι προπονητικά. Το κεντρικό αγωνιστικό γήπεδο, είναι χωρητικότητας 2,500 θεατών. Σε όλα τα γήπεδα έχει τοποθετηθεί λευκή άμμος, κατάλληλη για το σκοπό αυτό και η περιοχή των εγκαταστάσεων είναι περιφραγμένη καθώς και τοπιοτεχνημένη, ανάλογα με τις ανάγκες του Πρωταθλήματος.
Ταυτόχρονα, μεγάλη είναι η ανταπόκριση των εθελοντών των οποίων ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Οι ανάγκες, σε αριθμό εθελοντών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley Νέων U21 θα ανέλθουν στα 400 άτομα τα οποία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από διάφορες θέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.
Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους χορηγούς, που παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες, τον στηρίζουν για την επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων. Σε τόσο δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να δημιουργείται πολιτισμός και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα, αφού οι διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς, είναι ένα από τα καλύτερα μέσα προβολής της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.
Με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους Κυβερνητικούς φορείς, όσο και από Ιδιωτικούς, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα στήριξης και κοινωνικής συνοχής, η οποία είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας. Ο Δήμος Λάρνακας, ως ένας προοδευτικός Δήμος, επενδύει στην αμφίδρομη σχέση και συνέργεια μεταξύ Δήμου, κοινωνίας και πολιτών.
Χρυσοί χορηγοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Volley Νέων κάτω των U21, 2014 είναι ο ΚΟΤ, ο ΚΟΑ, η Petrolina (Holdings) Public Ltd τα εστιατόρια Ocean Basket και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus. Ασημένιος χορηγός το Shark Sugar Free και χάλκινοι χορηγοί ο ΟΠΑΠ και Mc Donalds.
Επίσημοι υποστηρικτές είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, η Nemesis Constructing Ltd, η Εταιρεία Green Dot Cyprus, το Evangelou Garden Center, τα εστιατόρια T.G.I. Fridays, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, Ammos Beach Bar, η Υδρόγειος Ασφαλιστική, το νερό ΑΓΡΟΣ, η Εταιρία Carpet Plaza, το νερό Perrier, Λατομία Λατούρος, τα φρουτοποτά Nectar και Εταιρεία Playtech, η Pizza Hut.
Επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος είναι η Cyta και χορηγός επικοινωνίας η ηλεκτρονική εφημερίδα City Free Press και το περιοδικό Check In Cyprus.
Επίσημος ταξιδιωτικός πράκτορας Orthodoxou Travel.
Η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης στη Λάρνακα την καθιερώνει στον αθλητικό χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, προσβλέποντας σε ακόμα μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις, στην πόλη μας. Περισσότερες πληροφορίες για την όλη διοργάνωση, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.larnakabeachvolley.com. H είσοδος στους αγώνες είναι δωρεάν.
Σχετικά
Καθαρά Δευτέρα: Οι δήμοι, τα χωριά και οι κοινότητες που ακυρώνουν τις εκδηλώσεις τους
Κάποιοι λόγω καιρού και άλλοι λόγω των κρουσμάτων αφρώδους πυρετού
Το Μεγάλο Φινάλε του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, θα γραφτεί στον ουρανό!
Για 10 λεπτά η Λεμεσός θα ζήσει ένα υπερθέαμα που θα αφήσει εποχή — ένα show που θα μας αφήσει άφωνους και το βλέμμα στραμμένο ψηλά
25+1 (ωραίες) προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα στη φύση
Η Κύπρος γιορτάζει με λαγάνα, χαρταετούς, κρασί και παραδοσιακή μουσική
Το Άρσος ανακοίνωσε όλες τις εκδηλώσεις του για τη χρονιά
Όλες οι ημερομηνίες για τις εκδηλώσεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν και φέτος στο χωριό της Λεμεσού
Το Λιοπέτρι ακυρώνει την Καρναβαλίστικη Παρέλασή του
Ακυρώνεται η Καρναβαλίστικη Παρέλαση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιοπετρίου που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026
Η Δρούσεια φιλοξενεί το πρώτο PIKNIK
To Ξαρκής φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, και πάνε για ένα μεγάλο διήμερο πικ-νικ
Ο πρώτος Nicosia Walk του 2026 έρχεται
Μια περιπατητική διαδρομή στη Λευκωσία που εξερευνά τα ορατά και αόρατα «τείχη» της πόλης
ΟΔΗΓΟΣ: Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Κύπρου
Παρελάσεις, θέατρο, συναυλίες, street parties και γλέντια μέχρι το πρωί – βάλε στολή και βγες!
Common Ground Party: Την Παρασκευή 13 Μαρτίου η Λάρνακα γιορτάζει όπως της αξίζει!
Είναι η γιορτή μιας πόλης που βρίσκει τον Κοινό Τόπο της και τον μετατρέπει σε κινητήρια δύναμη πολιτισμού, συνοχής και ελπίδας.
Καρναβάλι 2026: Οι 7 παρελάσεις, που θα απολαύσουμε στην Κύπρο το σαββατοκύριακο
Κάθε πόλη του νησιού και μια μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση
«Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα» την Πέμπτη στη Λεμεσό
Η πόλη ζει σε ρυθμούς καρναβαλιού, με τους Δέσποινα Ολυμπίου, Γιάννης Μάργαρης, Σμαράγδα Διαμαντίδου και Μαρκέλλα Χατζημιτσή στον Χορός της Πέμπτης στην Πλατεία