Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2025
Τον μεγαλύτερο παραλιακό πεζόδρομο της Κύπρου θα έχει σε μερικούς μήνες στην ολοκληρωμένη της μορφή η περιοχή Πέγειας- Κισσόνεργας, του Δήμου Ακάμα, εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό και το τουριστικό προϊόν, αλλά και τα σημεία ενδιαφέροντος, αναψυχής και άθλησης για τους πολλούς επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής.
Οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς υπολογίζοντας ότι θα αποπερατωθούν εντός του 2026, με το πρώτο κομμάτι του έργου να το έχει εγκαινιάσει ήδη το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.
Αν και ακόμη σε εξέλιξη το έργο, για να αποκτήσει την τελική του έκταση και μορφή, εντούτοις πρόλαβε τον πρώτο αυτό χρόνο να μετατραπεί σε στέκι για εκατοντάδες άτομα καθημερινά, ντόπιους και επισκέπτες. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, απολαμβάνουν σε καθημερινή βάση το έργο και το φυσικό κάλλος που το περιβάλλει, είτε για την άθληση τους είτε για περίπατο και ρεμβασμό.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ακάμα, Μαρίνο Λάμπρου, ο παραλιακός πεζόδρομος της Πέγειας είναι πολεοδομικό έργο κόστους 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη φάση του έργου, είπε, είναι μήκους δύο χιλιομέτρων και αποτελεί μέρος του ευρύτερου παραλιακού πεζόδρομου που ξεκινά από την περιοχή της Μαρίνας στα Πότιμα και θα καταλήγει στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, καλύπτοντας παραλιακά μια συνολική απόσταση 14 χιλιομέτρων.
Στην πρώτη φάση, σημείωσε, εντάσσεται η κατασκευή αμφιθεάτρου, υπαίθριου γυμναστηρίου, γηπέδου μπάσκετ, περιπτέρου και παιδικής χαράς. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το Δήμο μας. Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται σε 12 περίπου μήνες.
Πηγή: Philenews
Σχετικά
Ο Gabriele Rizzi φέρνει το «Μαγεμένο Δάσος» την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Parklane
Μη χάσετε τη μοναδική αυτή Πρωτοχρονιά μια λαμπερή, συναρπαστική και αληθινά αξέχαστη βραδιά στο Parklane
Ο κυπριακός δήμος που μπήκε στις «Πόλεις που μαθαίνουν» της UNESCO
Πρόκειται για την πρώτη εγγραφή της χώρας μας στο UNESCO Global Network of Learning Cities, το οποίο σήμερα αριθμεί 425 πόλεις από 91 κράτη μέλη του Οργανισμού.
Αυτά τα Χριστούγεννα η μαγεία ζωντανεύει στο Cap St Georges
Από τις 6 Δεκεμβρίου ξεκινά μια αυθεντική γιορτινή εμπειρία.
Time Out: Οι ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να κάνεις Πρωτοχρονιά
Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να την ζήσετε σε κάποια μαγική πόλη του εξωτερικού
Be The Light – Kindness Edition: Μια βραδιά φωτός και ένταξης στη Λεμεσό
Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια ισχυρή έκφραση ενότητας, συμπόνιας και υποστήριξης για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες σε όλη την Κύπρο
Ο Στρόβολος αλλάζει: Ξεκινά η ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα Στροβόλου
Πότε ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες
Πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουριο, εντυπωσιακό boutique hotel της Λευκωσίας
Το ιστορικό κτήριο που μεταμορφώνεται σε πολυτελείς σουίτες!
Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που αναζητήθηκαν περισσότερο στη Google το 2025
Σε μια χρονιά όπου τα ταξίδια επανήλθαν δυναμικά στο προσκήνιο, οι αναζητήσεις στη Google λειτούργησαν σαν «ψηφιακή πυξίδα» των ονείρων μας.
Στην Κύπρο ο Byron - Καταιγίδες και ενδεχόμενο χιονόπτωσης το Σαββατοκύριακο
Αναλυτικά η πρόγνωση
Σ' αυτόν τον δήμο η στάθμευση θα είναι δωρεάν τις γιορτές
Από το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026
Αλλαγές στην οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια - Τι αλλάζει για τους καταναλωτές
Oι αλλαγές που συζητούνται αφορούν αποκλειστικά τα οργανωμένα ταξίδια και δεν σχετίζονται με τον υπό αναθεώρηση Κανονισμό για τα δικαιώματα των επιβατών σε πτήσεις