Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2025
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από την Τετάρτη. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.
Σήμερα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές βροχές, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από βροντή.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα νοτιοδυτικά και δυτικά τμήματα του νησιού νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Αργά το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν γενικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, αρχικά θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ωστόσο προοδευτικά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 18 στα παράλια.
Την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα ορεινά κατά το μεσημέρι και μετά, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή.
Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχή στο εσωτερικό και τα ανατολικά.
Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Σχετικά
Αυτά είναι τα 10 νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στην Κύπρο το 2026
10 ολοκαίνουρια και αναβαθμισμένα ξενοδοχεία, με στόχο να ανοίξουν τις πύλες τους εντός του 2026
«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Λευκωσία - Βίντεο από τις έντονες βροχοπτώσεις
Έντονα καιρικά φαινόμενα καταγράφονται στη Λευκωσία την Τετάρτη (12/11).
Επίσημη ανακοίνωση για τον σεισμό που ταρακούνησε την Κύπρο
Τι αναφέρει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης
Η Aegean ανακοίνωσε γιορτινά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη με έκπτωση έως 30%!
Ταξιδέψτε στη Θεσσαλονίκη αυτή τη γιορτινή περίοδο και ανακαλύψτε μια πόλη γεμάτη ζωή, ζεστασιά και γιορτινή ατμόσφαιρα
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτός είναι ο πρώτος προορισμός στην Κύπρο με ψηφιακό βοηθό (AI Chat Bot)
Ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που καθοδηγεί, ενημερώνει και υποστηρίζει κάθε επισκέπτη, εύκολα και άμεσα
Τα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου για το 2025
Τα 52 καλύτερα τουριστικά χωριά του ΟΗΕ για το 2025 ξεχωρίζουν για την ομορφιά, τον πολιτισμό και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρουν.
Βραβείο Booker 2025: Νικητής ο Ουγγροβρετανός David Szalay για το «σκοτεινό μυθιστόρημα» Flesh
Οι κριτές «δεν είχαν διαβάσει ποτέ κάτι παρόμοιο», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Roddy Doyle ο οποίος κέρδισε το βραβείο το 1993