Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2025
Ο Φαντομάς ήταν θρυλικός χαρακτήρας των Γάλλων συγγραφέων Μαρσέλ Αλαίν και Πιερ Σουβέστρ και έχει σφραγίσει την ιστορία της γαλλικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Το 1964 ο Αντρέ Υνεμπέλ μετέφερε στον κινηματογράφο την ιστορία του Φαντομά με πρωταγωνιστές τους εμβληματικούς πρωταγωνιστές Λουί ντε Φυνές, Ζαν Μαρέ και Μιλέν Ντεμονζό.
Ο Φρεντερίκ Τελιέ, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τα γυρίσματα της επανέκδοσης του διαχρονικού μυθικού ήρωα της Γαλλίας τον Ιανουάριο, με ένα ισχυρό καστ: Γκιγιόμ Κανέ, Ρομέν Ντουρί, Λούι Πέρες
Τα γυρίσματα θα γίνουν στο Παρίσι με τον σκηνοθέτη και συν-σεναριογράφο Τελιέ να λέει πως έχει προγραμματιστεί για γαλλική κυκλοφορία το 2027. Μιλώντας για το καστ, ο Τελιέ είπε: «η χημεία μεταξύ αυτών των ηθοποιών είναι απίστευτη και πιστεύω ότι θα αποτυπώσουν τέλεια την ουσία αυτών των εμβληματικών χαρακτήρων».
«Συνδυάζοντας δύο πυλώνες του γαλλικού κινηματογράφου, τον Ρομέν Ντιρί και τον Γκιγιόμ Κανέ, μαζί με την Λίνα Κουντρί και τον Λουί Πέρες, δημιουργείται μια δυναμική που θα αντικατοπτρίζει την ένταση και την εξέλιξη που απαιτεί η ιστορία. Θέλουμε μια φρέσκια προοπτική στον εμβληματικό χαρακτήρα, παραμένοντας όμως πιστοί στην διαχρονική του ουσία».
Το βασικό συνεργείο της ταινίας θα περιλαμβάνει τον διευθυντή φωτογραφίας Γκλιν Σπίκαερτ, τον σκηνογράφο Φλοριάν Σανσόν, τον σχεδιαστή κοστουμιών Ολιβιέ Μπεριό και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Φρεντερίκ Καμπόν. Την πρωτότυπη μουσική έχει συνθέσει ο Γκιγιέμ Ρουσέλ.
Ο Φαντομάς ήταν ένας αδίστακτος κλέφτης και δολοφόνος, και σαν μύθος υπήρξε πηγή έμπνευσης για μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, συμπεριλαμβανομένου του σουρεαλιστή ποιητή Γκιγιώμ Απολλιναίρ και του σκηνοθέτη Χουάν Λουίς Μπουνιουέλ.
«Με περισσότερα από 30 μυθιστορήματα, 13 ταινίες, θεατρικά έργα και σειρές, ο χαρακτήρας έχει ξεπεράσει τον χρόνο και τα σύνορα. Ο Φαντομάς, διασκευή ενός διαχρονικού κλασικού έργου προορίζεται να γίνει το επόμενο παγκόσμιο blockbuster», δήλωσε ο Ράμι Νάχας επικεφαλής διεθνών πωλήσεων του SND.
Σχετικά
Τις Δευτέρες του Μάρτη βλέπουμε γαλλικές ταινίες στη Λεμεσό
Μήνας Γαλλοφωνίας στη Λεμεσό
Οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες
4 ακόμη νέες ταινίες προστίθενται στις επιλογές μας από την Πέμπτη - Διαβάστε αναλυτικά, δείτε trailers, κάντε πρόγραμμα!
O Όστιν Μπάτλερ είναι ο Λανς Άρμστρονγκ στη νέα ταινία του Έντουαρντ Μπέργκερ
Ο σταθερά ανερχόμενος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Λανς Άρμστρονγκ στην ταινία που ετοιμάζει ο παραγωγικότατος σκηνοθέτης του «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» και του «Κονκλάβιου».
Γιάννης Σμαραγδής: Η νέα ταινία που ετοιμάζει μετά τον Καποδίστρια
Άγνωστο ακόμη ποιος θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο
«The Drama»: Νέα ταινία θρίλερ με Ζεντάγια και Ρόμπερτ Πάτινσον -Δείτε το τρέιλερ
Το νέο τρέιλερ της ταινίας «The Drama» παρουσιάζει τη Ζεντάγια και τον Ρόμπερτ Πάτινσον ως ένα ιδανικό ζευγάρι, του οποίου η κοινή ζωή δοκιμάζεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον γάμο.
Το τρέιλερ του «Ο Διάβολος φοράει Prada 2» έγραψε ιστορία με 222 εκατ. προβολές σε μόλις 24 ώρες
Το σίκουελ της ταινίας θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Μαΐου
Μέριλ Στριπ: Ενσαρκώνει την Τζόνι Μίτσελ στη βιογραφία της θρυλικής τραγουδίστριας
«Η Μίτσελ δεν θα είναι απλός παρατηρητής. Όλα θα γίνουν από την δική της οπτική, όπως τα έζησε εκείνη», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κάμερον Κρόου.
Love is in the air… and on screen: Φέτος του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουμε την αγάπη σε όλες τις μορφές της!
Μια διαφορετική προσέγγιση στη γιορτή της αγάπης που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.
Οι 6 νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Τρόμος, μουσική, animation και μεγάλες συγκινήσεις στις σκοτεινές αίθουσες
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Κύπρο με 9 επιλεγμένες ταινίες
Το Φεστιβάλ ταξιδεύει για άλλη μια χρονιά στο νησί μας, προσφέροντας στους κύπριους σινεφίλ την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους.
«O Διάβολος Φοράει Prada 2»: Kυκλοφόρησε το δεύτερο τρέιλερ - Πότε κάνει πρεμιέρα
Η 20th Century Studios κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ για το «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2», προσφέροντας μια πιο λεπτομερή εικόνα στο επερχόμενο σίκουελ