Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2025
Η Eurovision δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Μετά το ντεμπούτο της Αυστραλίας το 2015, που αρχικά προοριζόταν ως μια μεμονωμένη συμμετοχή προς τιμήν της στενής σύνδεσης της χώρας με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και εξελίχθηκε τελικά σε ετήσια πρόσκληση από την EBU, μια ακόμη χώρα εκτός Ευρώπης φαίνεται πως ετοιμάζεται να κάνει το δικό της ντεμπούτο. Ή τουλάχιστον, δείχνει πρόθυμη να συμμετάσχει.
Ο Καναδάς έρχεται στη Eurovision;
Σύμφωνα με την έκθεση προϋπολογισμού της καναδικής κυβέρνησης για το έτος 2025–2026, περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να διατεθούν στο CBC, τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Καναδά. Ανάμεσα στους στόχους που αναφέρονται, περιλαμβάνεται και η πρόθεση της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το CBC, να “διερευνήσει τη συμμετοχή στη Eurovision”.
Προς το παρόν, το CBC δεν είναι πλήρες μέλος της EBU, αλλά συνεργαζόμενο μέλος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό. Ωστόσο, όπως συνέβη με την Αυστραλία, η συμμετοχή του Καναδά θα μπορούσε να καταστεί δυνατή αν η EBU απευθύνει ειδική πρόσκληση.
Σύμφωνα με την ανωτέρω έκθεση, η καναδική κυβέρνηση βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και σχεδιάζει να ξεκινήσει τις επαφές με την EBU, ώστε να γίνει πραγματικότητα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καναδάς δείχνει ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Στο παρελθόν, είχε σχεδιαστεί μια καναδική εκδοχή της Eurovision σε συνεργασία με την EBU, ωστόσο το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Επιπλέον, ο Καναδάς συμμετείχε στον διαγωνισμό Eurovision Young Dancers από το 1987 έως το 1989.
Με δεδομένο ότι πλησιάζει η 70ή επέτειος του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ένα τέτοιο σενάριο μοιάζει πιθανό, εφόσον, φυσικά, υπάρξει συμφωνία και από τις δύο πλευρές.
Το απαύγασμα της σχέσης του Καναδά με τη Eurovision ακούει στο όνομα Celine Dion. Η γεννημένη και μεγαλωμένη στον Καναδά Celine Dion εκπροσώπησε την Ελβετία στον διαγωνισμό το 1988 με το “Ne partez pas sans moi” κατακτώντας την πρώτη θέση και τοποθετώντας το όνομά της στο πάνθεο των μεγάλων νικητών.
Σχετικά
«ΠΑΝΗΓΥΡΙσματα» με τη Γωγώ Τσαμπά στην Κύπρο
Είστε έτοιμοι για μια διαφορετική εμπειρία διασκέδασης;
Καλοκαίρι με τον Γιάννη Κότσιρα στην Κύπρο
Ο εμβληματικός καλλιτέχνης γιορτάζει φέτος 30 χρόνια στη δισκογραφία και μας προσκαλεί να το γιορτάσουμε σε δύο ξεχωριστές συναυλίες τον Ιούλιο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεκινά τη φετινή του καλοκαιρινή περιοδεία από την Κύπρο - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Όλες οι λεπτομέρειες
O Kadebostany φέρνει το The Outsider Tour στο Warehouse στην Λεμεσό
Η περιοδεία γιορτάζει το νέο άλμπουμ The Outsider, μια βαθιά προσωπική δουλειά
Bangaranga: Τι σημαίνει ο τίτλος του τραγουδιού που στέλνει η Βουλγαρία στη Eurovision
Το ρεφρέν του «Bangaranga» γίνεται viral στα social media - Σε ποια θέση το «βλέπουν» οι στοιχηματικές
Το The Piano Tour θα πλημμυρίσει με μουσική την πλατεία Ελευθερίας
Μια βραδιά με άρωμα Γαλλίας, αγαπημένες μελωδίες και τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Μανώλη Νεοφύτου και Βάκια Σταύρου, σε μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους
Αυτός είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα ανέβει στη σκηνή του λευκωσιάτικου Zazza
Έρχεται για μία δυνατή βραδιά γεμάτη επιτυχίες, στο απόλυτο hotspot της πόλης
Eurovision 2026: Τα στοιχήματα μετά την ανακοίνωση των 35 τραγουδιών
Στην κορυφή των στοιχηματικών και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά παραμένει η Φινλανδία
Νύχτα κλασικής μουσικής με την πιανίστα Άννα Αβραμίδου και τον φλαουτίστα Σάββα Χριστοδούλου
Ένα πρόγραµµα που γεφυρώνει το κλασικό και ροµαντικό ρεπερτόριο µε σύγχρονες µουσικές δηµιουργίες.
Oι Ignis Motus έρχονται να μας ξεσηκώσουν στο DownTown Live
Μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, ζωντάνια και διασκέδαση
Μπουζούκια στην Πίστα ξανά στη Λευκωσία
Το DownTown Live υποδέχεται την παράσταση που παίζει «Λαϊκά χωρίς εμμονές σκυλάδικα χωρίς ενοχές»