Things to Do , Εκδηλώσεις

Αστικές Κινητές Μονάδες Πολιτισμού

Ανοιχτή Πρόσκληση για συμμετοχή στο 1ο εργαστήριο Κινητής Αρχιτεκτονικής

Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2014

Τι είναι η φορητή/κινητή αρχιτεκτονική; Πώς θα μπορούσε να μοιάζει το αστικό μας περιβάλλον αν το δομημένο περιβάλλον μας είχε σχεδιαστεί για να κινείται; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την δημιουργικότητα μας για να αξιοποιήσουμε νέες λύσεις για το καθημερινό μας περιβάλλον; Ποια ζητήματα πρέπει να ληφθούν υπόψη για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη χρήση κινητών και εφήμερων μονάδων αρχιτεκτονικής;

Η δραστηριότητα θα είναι ένα εντατικό εργαστήριο, το οποίο θα επικεντρωθεί στην σχεδίαση και κατασκευή, μιας τουλάχιστον κινητής μονάδας, για να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες. Το εργαστήριο θα συγκεντρώσει νέους ταλαντούχους ανθρώπους, με ποικίλα υπόβαθρα, δεξιότητες και κοσμοθεωρίες – αρχιτέκτονες, φοιτητές αρχιτεκτονικής, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, τεχνίτες (κ.λπ.) – με στόχο να ενθαρρυνθεί την διαπολιτισμική και διεπιστημονική συνεργασία.

Οι κινητές κατασκευές αναγνωρίζουν και προγραμματίζουν δυναμικές συνθήκες (ανθρωπογενείς ή φυσικές). Αρχίζοντας με περιηγήσεις στην πόλη, συνομιλίες για την αρχιτεκτονική και τα κτίρια, την τέχνη και την κοινότητα, θα ξεκινήσουμε τη διερεύνηση στρατηγικών για ευέλικτες κατασκευές και παρεμβάσεις στην πόλη, με σκίτσα και συζητήσεις. Στην συνέχεια, θα προχωρήσουμε με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και κατασκευή μιας τουλάχιστον κινητής μονάδας.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί υπό την επιμέλεια των αρχιτεκτόνων Χρύσως Ονησιφόρου και Χάρη Πέτρου.

 

Η δραστηριότητα θα διεξαχθεί στην Πάνω-Πάφο στις 8-19 Σεπτεμβρίου 2014. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, συζητήσεις με τους προσκεκλημένους καθώς και επισκέψεις στην πόλη με στόχο τον εμπλουτισμό ιδεών ως προς την έρευνα και τον σχεδιασμό των κινητών μονάδων.

H ολοκληρωμένη κατασκευή, τουλάχιστον μιας κινητής μονάδας, θα παρουσιαστεί σε τελική εκδήλωση μαζί με τα αποτελέσματα του εργαστηρίου.

Ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο εργαστήριο; Επισκέψου την ιστοσελίδα: http://nomaworkshop.net/ για να μάθεις περισσότερα!

 

8-19 Σεπτεμβρίου, 2014

Πολυχώρος Πολιτισμού - Παλιά Ηλεκτρική

Οδός Βλαδίμηρου Ηρακλέους 8, Πάφος

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close