Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2025
Υπερδιπλασιάζοντας τα εισιτήριά της, σε μία μόλις εβδομάδα, η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Σπασμένη Φλέβα», εκτινάχτηκε από τα 31.264 εισιτήρια που έκανε το πρώτο τετραήμερο προβολής της στα 76.333.
Μέσα σε μόλις έντεκα μέρες, και με τις κακοκαιρίες Adel και Byron, να λειτουργούν ανασταλτικά για προβολές και παραστάσεις, η «Σπασμένη Φλέβα», εκτός από το μεγαλύτερο άνοιγμα της καριέρας του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, σε 107 αίθουσες -λιγότερες από εκείνες χολιγουντιανών παραγωγών- κατάφερε να αυξήσει την απήχησή της στο κοινό τη δεύτερη εβδομάδα, κάτι που λίγες ταινίες καταφέρνουν συνήθως.
Χαρακτηριστικό του ρεύματος που έχει προκαλέσει η ταινία είναι η εξάντληση εισιτηρίων σε προβολές πολυκινηματογράφων της Αθήνας το Σάββατο και την Κυριακή, λίγες ώρες μετά το «πέρασμα» του Byron.
Αποτελώντας θέμα συζήτησης στα social media, εκτός από τις «στόμα-με-στόμα» σινεφίλ συζητήσεις, η «Σπασμένη Φλέβα», δείχνει τη δυναμική της για τα δεδομένα του σινεμά στην Ελλάδα.
Στην ταινία ο Θωμάς Αλεξόπουλος, που υποδύεται ο Βασίλης Μπισμπίκης, ένας μεσήλικας επιχειρηματίας, πνίγεται στα λάθη και στις επιπολαιότητές του. Όταν η κόντρα του με τον τοκογλύφο της περιοχής πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, και με τον χρόνο για να σώσει το οικογενειακό του σπίτι να τελειώνει, ωθείται στα άκρα. Εκεί που κάθε ελπίδα φαίνεται να έχει χαθεί, εμφανίζεται ένα απλό, εύκολο σχέδιο της τελευταίας στιγμής. Μια κίνηση που θα μπορούσε να είναι η μόνη του ευκαιρία να αποκαταστήσει τα πάντα και να βγει νικητής.
Σχετικά
Τις Δευτέρες του Μάρτη βλέπουμε γαλλικές ταινίες στη Λεμεσό
Μήνας Γαλλοφωνίας στη Λεμεσό
Οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες
4 ακόμη νέες ταινίες προστίθενται στις επιλογές μας από την Πέμπτη - Διαβάστε αναλυτικά, δείτε trailers, κάντε πρόγραμμα!
O Όστιν Μπάτλερ είναι ο Λανς Άρμστρονγκ στη νέα ταινία του Έντουαρντ Μπέργκερ
Ο σταθερά ανερχόμενος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Λανς Άρμστρονγκ στην ταινία που ετοιμάζει ο παραγωγικότατος σκηνοθέτης του «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» και του «Κονκλάβιου».
Γιάννης Σμαραγδής: Η νέα ταινία που ετοιμάζει μετά τον Καποδίστρια
Άγνωστο ακόμη ποιος θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο
«The Drama»: Νέα ταινία θρίλερ με Ζεντάγια και Ρόμπερτ Πάτινσον -Δείτε το τρέιλερ
Το νέο τρέιλερ της ταινίας «The Drama» παρουσιάζει τη Ζεντάγια και τον Ρόμπερτ Πάτινσον ως ένα ιδανικό ζευγάρι, του οποίου η κοινή ζωή δοκιμάζεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον γάμο.
Το τρέιλερ του «Ο Διάβολος φοράει Prada 2» έγραψε ιστορία με 222 εκατ. προβολές σε μόλις 24 ώρες
Το σίκουελ της ταινίας θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Μαΐου
Μέριλ Στριπ: Ενσαρκώνει την Τζόνι Μίτσελ στη βιογραφία της θρυλικής τραγουδίστριας
«Η Μίτσελ δεν θα είναι απλός παρατηρητής. Όλα θα γίνουν από την δική της οπτική, όπως τα έζησε εκείνη», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κάμερον Κρόου.
Love is in the air… and on screen: Φέτος του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουμε την αγάπη σε όλες τις μορφές της!
Μια διαφορετική προσέγγιση στη γιορτή της αγάπης που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.
Οι 6 νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Τρόμος, μουσική, animation και μεγάλες συγκινήσεις στις σκοτεινές αίθουσες
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Κύπρο με 9 επιλεγμένες ταινίες
Το Φεστιβάλ ταξιδεύει για άλλη μια χρονιά στο νησί μας, προσφέροντας στους κύπριους σινεφίλ την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους.
«O Διάβολος Φοράει Prada 2»: Kυκλοφόρησε το δεύτερο τρέιλερ - Πότε κάνει πρεμιέρα
Η 20th Century Studios κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ για το «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2», προσφέροντας μια πιο λεπτομερή εικόνα στο επερχόμενο σίκουελ