Δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εκπρόσωπος Τύπου Μετεωρολογίας, Αντρέας Χρυσάνθου, μίλησε στην εκπομπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο» σχετικά με το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες.
Συννεφιασμένα Χριστούγεννα
Αρχικά, ο Χρυσάνθου επεσήμανε ότι αυτές τις μέρες δεν θα υπάρξει μεγάλη χιονόπτωση στις κορυφές του Τρόοδους ή σε κάποια άλλη περιοχή του νησιού.
Παράλληλα τόνισε ότι την παρούσα φάση η θερμοκρασία βρίσκεται πάνω από τις μέσες τιμές. Όπως είπε «ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα παρατηρούμε πρόσκαιρες συννεφιές, οι οποίες ήδη υπάρχουν στα δυτικά όπως και στα βόρεια».
Για τη χθεσινή, αλλά και τη σημερινή μέρα δήλωσε ότι «οι θερμοκρασίες είναι πιο ψηλές από τις μέσες τιμές της εποχής». Πρόσθεσε ότι θα «είμαστε γύρω στους 20-22 βαθμούς στο εσωτερικό και στις παράλιες περιοχές, ενώ στο υψηλότερες κορυφές η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 10-11 βαθμούς».
Αύριο, κατά τον ίδιο, η κατάσταση του καιρού θα παραμείνει περίπου η ίδια. Όμως, κατά το βράδυ, ενδεχομένως, να «υπάρξουν κάποιες μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στα δυτικά».
Το σκηνικό του καιρού, όπως είπε ο Εκπρόσωπος, «φαίνεται θα αλλάξει την Κυριακή». Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν βροχές, αλλά και πιθανότητα για καταιγίδες, «κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά». Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο Χρυσάνθου «θα υπάρξει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας».
Για την ερχόμενη Δευτέρα το σκηνικό με βροχές φαίνεται θα παραμείνει το ίδιο με την Κυριακή. Δηλαδή, «μεμονωμένες βροχές και θερμοκρασιακά θα είναι όπως την μέρα της Κυριακής».
Ο Χρυσάνθου είπε επίσης ότι την ερχόμενη Τρίτη «θα διατηρηθεί ένα σκηνικό βροχών, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό. Θερμοκρασιακά, δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο.
«Δεν αποκλείεται να δούμε χιόνι τη Δευτέρα και την Τρίτη».
Για τη μέρα της παραμονής Χριστουγέννων δήλωσε ότι «διαφαίνεται ως μια πρώτη εικόνα να είναι ένας πρόσκαιρα συννεφιασμένος καιρός, με κάποιες μεμονωμένες βροχές. Το ίδιο και ανήμερα Χριστουγέννων, με λιγότερες βροχές όμως θα έχουμε συννεφιές. Η θερμοκρασία θα είναι 1-2 βαθμούς πάνω από τις μέσες τιμές.
Επομένως, μέχρι και τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει κάτι σημαντικό όσο αφορά τη θερμοκρασία του νησιού.
Πότε θα δούμε πιο έντονη χιονόπτωση
Υπογράμμισε κατά το τέλος της παρέμβασης ότι κατά το τέλος του έτους, αλλά και με τον ερχομό του 2026 θα υπάρξει πιο έντονη χιονόπτωση και πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Ο Χρυσάνθου είπε συγκεκριμένα ότι «Εκεί θα έχουμε και μια ψυχρή εισβολή και θα έχουμε μια άλλη κατάσταση, η οποία θα ευνοήσει» για πτώση χιονόπτωσης αλλά και θερμοκρασίας.
Σχετικά
Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές
Flash Sale από τη Ryanair: Αεροπορικά εισιτήρια από €14.99 για ταξίδια μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου
Η νέα προσφορά της αεροπορικής ισχύει μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και αφορά επιλεγμένες πτήσεις για ταξίδια από τον Αύγουστο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.
Το ασύλληπτο ρεκόρ τηλεθέασης που πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες σειρές του Netflix
Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες σειρές του Netflix κατάφερε να ξεχωρίσει ξανά, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την πρεμιέρα της.
Τέχνη, ευεξία και γαστρονομία από... Αλμύρα
Μείναμε στις μαγευτικές Kyma Suites, γνωρίσαμε την επετειακή έκθεση «Temporary Forever», αφεθήκαμε στη φροντίδα του spa και απολαύσαμε τρεις διαφορετικές γαστρονομικές εμπειρίες με φόντο το παφίτικο ηλιοβασίλεμα
Το The Devil Wears Prada 2 σάρωσε στo Disney+ με 15,2 εκατ. προβολές σε πέντε ημέρες
Η επιστροφή της Μέριλ Στριπ και της Αν Χάθαγουεϊ έγινε το μεγαλύτερο ντεμπούτο της Disney στο streaming μετά το Deadpool & Wolverine. Και αυτό, ενώ η ταινία είχε ήδη γεμίσει τις αίθουσες.
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τρία από τα πιο δημοφιλή events του Σεπτέμβρη
3 από τα πιο δημοφιλή events, που δεν πρέπει να χάσεις σε Πρωταρά και Αγία Νάπα
Πωμός: 10+1 λόγοι για να βρεθείς τον Αύγουστο στο αυθεντικό καλοκαιρινό καταφύγιο της Κύπρου
Παραλίες με κρυστάλλινα νερά, βουνό που σμίγει με τη θάλασσα, μουσικά φεστιβάλ, μοναδικές διαδρομές και στάσεις που αξίζει να ανακαλύψεις
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα – Συνεχίζει στους 40°C ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι «The Inbetweeners» επιστρέφουν: Το Netflix αναβιώνει τη θρυλική βρετανική κωμωδία
Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία τους κινηματογραφική εμφάνιση, οι Γουίλ, Τζέι, Σάιμον και Νιλ ετοιμάζονται να ξανασμίξουν σε μια νέα ταινία του Netflix, επαναφέροντας μία από τις πιο εμβληματικές βρετανικές κωμωδίες των τελευταίων δεκαετιών.
«Σαν να βγήκε από παραμύθι» – Το ελληνικό νησί που αποθεώνουν οι Βρετανοί
Στη δημοφιλή ταξιδιωτική ιστοσελίδα Express, το νησί αυτό παρουσιάζεται ως μέρος με γαλήνια ατμόσφαιρα και όμορφες παραλίες, ενώ τονίζεται η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του
«Κολλημένος» στα 40άρια ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού