Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιανουαρίου 2026
Σε ένα γνωστό σημείο στο κέντρο της Λεμεσού, και πιο συγκεκριμένα εκεί όπου μέχρι πρότινος έβρισκες το Bistrot 55 - Street Edition (Ελευθερίας 71) εδώ και μερικές ημέρες αναδύονται μυρωδιές και γεύσεις παραδοσιακές. Και αυτό γιατί όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει σε προηγούμενό μας άρθρο, εκεί άνοιξαν "Τα Σουβλάκια".
Το νέο εγχείρημα της ομάδας του Bistrot 55 Restaurant, η οποία έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της, μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε —στην καλύτερη εκδοχή του και από μια ομάδα με αποδεδειγμένη πορεία στην εστίαση— κάτι που άλλοτε αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι των εβδομαδιαίων μας συνηθειών, αλλά τα τελευταία χρόνια η ποιότητά του έχει αφεθεί στην τύχη και έχει καταλήξει παιχνίδι πιθανοτήτων.
O λόγος βέβαια για το παραδοσιακό σουβλάκι, το σωστά ψημένο, με όλα τα παρελκόμενά του, το οποίο πολύ σύντομά θα απολαμβάνουμε στο νέο μαγαζί ονόματι Τα Σουβλάκια.
Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο Jack Γιαννακού, βραβευμένος ως Chef της Χρονιάς 2024 στα Cyprus Eating Awards, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει την αξία του τόσο μέσω των εστιατορίων του γκρουπ, όσο και μέσα από τα άλλα δύο projects που υπογράφει, το Cinema και το Goodearth.
Η λογική είναι απλή: να σερβίρουν τίμιο, αυθεντικό, παραδοσιακό σουβλάκι —σωστά ψημένο και φτιαγμένο από άριστης ποιότητας κυπριακό κρέας. Εξού και συνεργάζονται αποκλειστικά με ένα κρεοπωλείο που εκτρέφει τα δικά του ζώα. Όσοι μάλιστα προτιμούν το σουβλάκι κοτόπουλο, θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε μπούτι ή φιλέτο.
Φυσικά, δεν λείπουν τα απαραίτητα συνοδευτικά: φρέσκες τηγανητές πατάτες, ταλατούρι όπως το θυμόμαστε από παλιά, σπιτικό ταχίνι και η απαραίτητη πίκλα.
Το μαγαζί λειτουργεί με dine in στις λιγοστές θέσεις της μπάρας του, με take away και delivery μέσω των πλατφόρμων Foody & Wolt.
(77 77 27 00) Ελευθερίας 71, 3042, Λεμεσός.
Σχετικά
Αυτός είναι ο νέος «guest chef» στο Cloud9 Fine Dining στη Λεμεσό
Από τις 8 Ιανουαρίου και για περίοδο δύο μηνών θα παρουσιάζει ένα ειδικό tasting menu φέρνοντας εκλεπτυσμένες πορτογαλικές γεύσεις στην Κύπρο
Τα εστιατόρια και τα πιάτα τους που ξεχωρίσαμε το 2025 (μέρος α')
... και θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε και τη νέα χρονιά!
17+1 πολύ καλές ταβέρνες στο χωριό για φαγητό το σαββατοκύριακο
Πού θα πάμε για φαγητό το σαββατοκύριακο αλλά και ανήμερα τα Φώτα
Η βασιλόπιτα βρέθηκε στη λίστα με τα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα κέικ του κόσμου
Σύμφωνα με το γαστρονομικό περιοδικό Taste Atlas
Οι 20 πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις εστιατορίων το 2025
Ταβέρνες, fine dining εστιατόρια, κουζίνες μακρινές και ελληνικές, αυτά είναι όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής Χρυσωμαγειρέματα σου δίνει τη συνταγή της ημέρας
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
14 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αλλά και την αργία των Θεοφανείων
11+2 υπέροχες βασιλόπιτες στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Oι καλύτεροι φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για βασιλόπιτα-εγγύηση
Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις του Δεκέμβρη στην Κύπρο
Βγαίνουμε στα ολοκαίνουρια στέκια του νησιού, απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό αλλά και διασκέδαση
Νέα άφιξη στη Λεμεσό: Το KaramΕΛΑ Street Food άνοιξε και ήδη συζητιέται
Οι προτάσεις για franchise στον επιχειρηματία Πόλυ Πολυχρονίου!
Φούρνοι Ζορπάς: Μοιράζoυν χαμόγελα και ελπίδα σε στέγες ηλικιωμένων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπάρχει» και της συνεργασίας με το ΠΣΣΕ θα προσφέρουν βασιλόπιτες