Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2014
Μαζί επί σκηνής, οι Κότσιρας και Μικρούτσικος ενώνουν τις καρδιές και το ταμπεραμέντο τους, τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους και αφηγούνται τις πιο δυνατές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής τραγουδοποιίας. Στην παρέα τους και η Ρίτα Αντωνοπούλου, σταθερή συνεργάτιδα του Θάνου Μικρούτσικου τα τελευταία χρόνια, σε τραγούδια του συνθέτη από όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής πορείας του. Οι τρεις τους, μαζί με 6μελή ορχήστρα, υπενθυμίζουν το επίκαιρο πολιτικό τραγούδι, ανατρέχουν στους μεγάλους ποιητές και ζωντανεύουν με σεβασμό το γνήσιο λαϊκό τραγούδι.
Με όχημα την κοινή τους αισθητική, ανατρέχουν σε σημαντικά τραγούδια και δημιουργούς και παρουσιάζουν ανανεωμένο το προσωπικό τους ρεπερτόριο. Όμως δεν μένουν εκεί, αφού θα μας δώσουν και μία δυνατή πρόγευση από την επερχόμενη δισκογραφική συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τον Γιάννη Κότσιρα και το στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου. Ήδη, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, το πρώτο τραγούδι από αυτή τη συνεργασία, με τίτλο "Αυτός ο Ήλιος" και συνάντησε πολύ θερμή υποδοχή.
Πριν βρεθούν στη Λευκωσία, οι καλλιτέχνες θα κατέβουν στη Λεμεσό, την Τετάρτη 27 Αυγούστου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, για μια μεγάλη καλοκαιρινή τους συναυλία, τραγουδώντας για τη Θεραπευτική Κοινότητα "Αγία Σκέπη". Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το περιοδικό Check In.
Την παράσταση θα πλαισιώνουν 6 εξαίρετοι σολίστ: Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά, ενορχηστρώσεις, Άκης Κατσουπάκης: πιάνο, ενορχηστρώσεις, Άκης Γαβαλάς: τύμπανα, Γιάννης Γρυπαίος: μπάσο, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, Κώστας Μιχαλός: κιθάρα, Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Κορρές, Επιμέλεια φωτισμού: Ανδρέας Κούρτης.
-
Πολιτιστικός χώρος Σκαλί Αγλαντζιάς
28 Αυγούστου 2014
-
Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού "Μάριος Τόκας"
27 Αυγούστου 2014
Σχετικά
Echoes Across Lands με την Ελένη Χαραλάμπους και τη Μαριόλα Χαριτίδου
Διαφορετικές ευρωπαϊκές μουσικές παραδόσεις μέσα από τη φωνή και το πιάνο
Έλλη Κοκκίνου: Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Zazza Λευκωσίας
Η αγαπημένη τραγουδίστρια ανεβαίνει στη σκηνή της κυπριακής πρωτεύουσας, υποσχόμενη εκρηκτικές βραδιές με παλμό και μεγάλες επιτυχίες
Μεγάλο φινάλε σεζόν με τέσσερις βραδιές γεμάτες μουσική και διαφορετικά vibes σε γνωστό στέκι της πρωτεύουσας
Από live εμφανίσεις μέχρι DJ sets, το season closing υπόσχεται ένα δυναμικό τετραήμερο αποχαιρετισμού
Οι Windcraft στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου για μια εκρηκτική δωρεάν μουσική βραδιά
25 μουσικοί γεμίζουν το τοπίο με ήχους πνευστών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αειφορίας Πεδιαίου
Ροκάρουμε ξανά με τα Γυμνά Καλώδια στη Λευκωσία
Πάθος, ένταση και αγαπημένα τραγούδια σε μια συναυλία που υπόσχεται να μας ξεσηκώσει στο DownTown Live
Ρεσιτάλ κιθάρας στη Λευκωσία με την φημισμένη Γαλλίδα σολίστ Εντίτ Παζώ
Ένα συναρπαστικό ρεσιτάλ που αντανακλά το ξεχωριστό της χάρισμα να μεταφέρει τη μουσική των σημαντικότερων συνθετών
Άννα Γιαγκιώζη και «Τούτες ένει» στη σκηνή του Downtown Live
«TOYTEΣ ΕΝΕΙ» - Πέμπτη 16 Απριλίου για μια μοναδική εμφάνιση στο Downtown Live
Το συναρπαστικό Τρίο Κλαρινέτων Alessandro Carbonare ερμηνεύει έργα για τρία κλαρινέτα στη Λευκωσία
Ένα κλαρινέτο μπορεί να μαγέψει το κοινό
Music of the Miyazaki World: Οι μαγικές μελωδίες των anime ζωντανεύουν επί σκηνής
Οι εμβληματικές μελωδίες από ταινίες όπως Spirited Away, My Neighbor Totoro, Howl’s Moving Castle και Kiki’s Delivery Service μεταφέρονται στη σκηνή μέσα από ζωντανή ερμηνεία
Οι Κοινοί Θνητοί επιστρέφουν στη Λευκωσία για ένα δυναμικό live
Το σχήμα από το Αλιβέρι έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να χαράξει έναν ιδιαίτερο δρόμο στην ελληνική εναλλακτική σκηνή
Η Γωγώ Τσαμπά φέρνει μία νέα πρόταση διασκέδασης στην Κύπρο με ένα μοντέρνο πανηγύρι
Τα «ΠΑΝΗΓΥΡΙσματα» φέρνουν μουσική, φαγητό και αυθεντική διασκέδαση με τη Γωγώ Τσαμπά σε μια γιορτή που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.