Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2026
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών, στο πλαίσιο του Σχεδίου Χορηγιών για την Αναβίωση Περιοχών της Υπαίθρου, Ορεινών, Ακριτικών και Απομακρυσμένων Περιοχών μέσω της Δημιουργίας Αυθεντικών Εμπειριών (Α/Α 102), ενημερώνει το κοινό ότι το μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη Μηλλομέρη έχει αναβαθμιστεί.

Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, παγκάκια και καλάθοι απορριμμάτων, έχει επιδιορθωθεί η σκάλα που οδηγεί στη βάση του καταρράκτη, ενώ έχουν τοποθετηθεί πινακίδες με τις ονομασίες των δέντρων και των θάμνων κατά μήκος της διαδρομής.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς το Υφυπουργείο Τουρισμού και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους, και ιδιαίτερα προς τον Διευθυντή κ. Πέτρο Χαντζηκώστα, καθώς και τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, για τη σημαντική βοήθεια και υποστήριξή τους.

Όσον αφορά στο Μονοπάτι της Φύσης Καταρράκτης Μιλλομέρη είναι γραμμικό, έχει μήκος 1,2 χιλιόμετρα και εκτιμώμενη διάρκεια διαδρομής τη μισή ώρα.
Ξεκινώντας κοντά στην εκκλησία, στο κέντρο της κοινότητας των Πάνω Πλατρών στην επαρχία Λεμεσού, το Μονοπάτι της Φύσης Καταρράκτης Μιλλομέρη διασχίζει πλούσια φυσική βλάστηση από πεύκα , σκλήδρους και λατζιές, ακολουθώντας παράλληλη πορεία με τον Κρύο Ποταμό. Στο δεύτερο μισό της διαδρομής, ο περιπατητής περνά σε ανοικτό βουνό με φρυγανώδη βλάστηση, έχοντας εξαιρετική θέα προς το νότο.

Το Μονοπάτι της Φύσης Καταρράκτης Μιλλομέρη θεωρείται υψηλού βαθμού δυσκολίας με διαφοροποιήσεις στη μορφολογία του εδάφους.Στο τέρμα της διαδρομής, υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στον καταρράκτη με αυτοκίνητο μέσω χωματόδρομου που ξεκινά από σημείο του κυρίου δρόμου Πάνω Πλατρών-Λεμεσού, 1 περίπου χιλιόμετρο μετά το Ψηλό Δέντρο.
Σχετικά
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».
Ντύθηκε τα «λευκά» το Τρόοδος – Σπάνια χιονόπτωση Μαΐου (vid+pics)
Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφεται στην Κύπρο
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία