Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2026
Στο Time Out Travel, εκτός των άλλων, γνωστών και αγαπημένων, θα βρείτε μέρη που δεν έχουν προσεχθεί αλλά αξίζουν εξίσου μεγάλης προσοχής.
Γι’ αυτό, στην αρχή κάθε έτους, απευθύνονται στο διεθνές δίκτυο των έμπειρων συντακτών τους και τους ρωτάνε πού ανυπομονούν να ταξιδέψουν φέτος – και αυτή την ενδιαφέρουσα λίστα θα τη βρείτε εδώ.

Για το 2026, η ετήσια ανασκόπηση του Time Out περιλαμβάνει τη Ραμπάτ, η οποία θα ανακηρυχθεί σύντομα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου της UNESCO, τα εγκαίνια μιας ολοκαίνουργιας κρεμαστής πεζογέφυρας στο Αοράκι/Όρος Κουκ στη Νέα Ζηλανδία και το Κεντρικό Βιετνάμ , το οποίο έγινε πιο προσβάσιμο από ποτέ χάρη στην αύξηση των διεθνών πτήσεων.

Αλλά, πού οδεύουμε στην Ευρώπη; Σύμφωνα με την Grace Beard , συντάκτρια ταξιδιών του Time Out, το Αμβούργο θα πρέπει να είναι στο ραντάρ σας. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας είναι ήδη μια καθιερωμένη, γεμάτη πολιτισμό πόλη, αλλά οι νέες προσθήκες, όπως το ολοκαίνουργιο Μουσείο Ψηφιακής Τέχνης UBS (από την teamLabs του Τόκιο), μαζί με μια υπερσύγχρονη όπερα στο HafenCity, καθώς και τα ανακαινισμένα καταφύγια της εποχής του πολέμου και τα ολοκαίνουργια ξενοδοχεία δίπλα στη λίμνη , σημαίνουν ότι το 2026 είναι μια ιδιαίτερα καλή στιγμή για να τα απολαύσετε όλα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Cirencester , το οποίο διαθέτει «έναν κομψό συνδυασμό αρχιτεκτονικών στυλ, θησαυρούς ρωμαϊκής ιστορίας στο Μουσείο Corinium και το Αμφιθέατρο, υπέροχες επιλογές για ψώνια στις αγορές, μια πλούσια λίστα με παμπ και εστιατόρια», είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε για το 2026, σύμφωνα με τον Ed Cunningham, συντάκτη ειδήσεων του Time Out για το Ηνωμένο Βασίλειο .
Ο παγκόσμιος μοντέρ Φιλ ντε Σέμλιεν σας προτρέπει να επισκεφθείτε τη Φαβινιάνα , ένα νησάκι 18 χλμ. από τη δυτική ακτή της Σικελίας και το φόντο της επερχόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν, «Η Οδύσσεια» , πριν από όλους τους άλλους. «Οι εκπληκτικά όμορφες παραλίες και οι γαλαζοπράσινες θάλασσες είναι εξίσου κινηματογραφικές στην πραγματική ζωή, ενώ η ενδοχώρα είναι γεμάτη ρουστίκ γοητεία. Συμβουλή; Πηγαίνετε εκεί πριν κατέβουν τα πλήθη που πλέουν στο πλατό».
Τέλος, το Γκέτεμποργκ , ο πιο άνετος νεότερος ξάδερφος της Στοκχόλμης , είναι η πρόταση της συντάκτριας του Europe Guides, Έλλα Ντόιλ, για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια για το 2026. Διαθέτει εξίσου νόστιμο φαγητό, ιδιόρρυθμους και ενδιαφέροντες πολιτιστικούς χώρους και σκανδιναβικό στιλ με την πρωτεύουσα, καθώς και το ολοκαίνουργιο Μουσείο Paradox, την αγορά street food Vassen και το εξαιρετικό φεστιβάλ Way Out West (το οποίο έχει τους Lorde, The Cure και τους Gorillaz στο πρόγραμμά του για το 2026).
Δείτε την πλήρη λίστα με τα μέρη που θα ταξιδέψουν οι συντάκτες του Time Out το 2026 εδώ
Σχετικά
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».
Ντύθηκε τα «λευκά» το Τρόοδος – Σπάνια χιονόπτωση Μαΐου (vid+pics)
Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφεται στην Κύπρο
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία