Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2014
Το 8ο Κυπρο-Ρωσικό Φιλανθρωπικό Γκαλά, μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 13 Σεπτεμβρίου.
Οι δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας είναι ουσιαστικοί σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνίας, του πολιτισμού, της θρησκείας και του τουρισμού. Περισσότεροι από 50.000 Ρωσόφωνοι κάτοικοι διαμένουν στην Κύπρο και περισσότεροι από 500.000 τουρίστες από τη Ρωσία επισκέπτονται την Κύπρο κάθε χρόνο, καθιστώντας τη Ρωσία ως την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά για την Κύπρο.
Στο μουσικό πρόγραμμα του Γκαλά θα συμμετέχουν κορυφαία ταλέντα, που συμπεριλαμβάνουν το φημισμένο βιολιστή Dmitri Kogan από τη θρυλική ρωσική μουσική δυναστεία, τη διακεκριμένη τραγουδίστρια Tamara Gverdtsiteli γνωστή ως η "Ρωσίδα Πιάφ", το χαρισματικό ορχηστρικό σύνολο δεξιοτεχνών καλλιτεχνών Bis-Quit και τον Έλληνα σταρ της όπερας Μάριο Φραγκούλη.
Η κυρία Olga Balakleets, Διευθύντρια της Ensemble Productions, δήλωσε: “Έχουμε δεσμευτεί να καλλιεργούμε τις πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου εδώ και 8 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων προάγουμε μια δυναμική πολιτισμική ανταλλαγή ανάμεσα στις δύο χώρες, μέσω αυτής της πολυαναμενόμενης, ετήσιας διοργάνωσης. Το 8ο Κυπρο-Ρωσικό Φιλανθρωπικό Γκαλά αποτελεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο προβολής και ενδυνάμωσης των δικών μας πολιτιστικών παραδόσεων, συνεισφέροντας παράλληλα σε ένα εκπληκτικό πρότυπο εθελοντικής εργασίας και αφοσίωσης, στο Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος".
Τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν στο Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος για τα Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, ένα ίδρυμα που στηρίζεται από το Κυπρο-Ρωσικό Φιλανθρωπικό Γκαλά από την πρώτη χρονιά διοργάνωσής του.
Οι Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι οι: Andrey & Julia Dashin Foundation, με τη στήριξη του Κυβερνήτη Αγίας Πετρούπολης, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Veripay, Deloitte, Imperium Services Ltd, Stolichnaya, Transaero, Cyprus Hilton και Brain Cube Communications.
Χορηγός επικοινωνίας είναι ο SUPER FM. Την εκδήλωση στηρίζει το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Τηλεόραση Σίγμα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείεται υπό την υψηλή προστασία της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου, Άντρης Αναστασιάδη.
-
Προεδρικό Μέγαρο
13 Σεπτεμβρίου 2014
Σχετικά
Μια τζαζ διαδρομή προς την «Ιθάκη» στην Αξιοθέα
Ο Δημήτρης Αγγελάκης παρουσιάζει το «Long Way Home», ένα μουσικό ταξίδι εμπνευσμένο από τον Καβάφη και τις προσωπικές διαδρομές της ζωής
Ο Στέλιος Πετράκης παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ Λυρικόν στην Αξιοθέα
Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που συνδέει σύγχρονες δημιουργικές αναζητήσεις με συγγενείς τροπικές παραδόσεις της Μεσογείου
To party: Οι Δευτέρες στο Garden Day & Night
Κάθε Δευτέρα, το Garden Day & Night μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό μουσικό καταφύγιο στην καρδιά της Λευκωσίας.
MYTHOS – Από την Κύπρο στον Κόσμο: Μουσικοαφηγηματική παράσταση ανοίγει το φετινό φεστιβάλ FANEROMENI ’26
Στη σκηνή συναντιούνται δύο συμβολικές μορφές: η Μνήμη και ο Μύθος
Καλοκαιρινές βραδιές «Κάτω που την Τερατσιά» στο Flea Theater
Με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει
Ο Günther Groissböck και ο Nelson Calzi φέρνουν τη μεγαλοπρέπεια της όπερας στο Minthis
Το πρόγραμμα της βραδιάς εστιάζει στον πλούτο του ρομαντικού ρεπερτορίου και στο έντονα εκφραστικό σύμπαν του lied
Ηχοτοπία της Λευκωσίας: Οι Nabu Pera ανοίγουν το Φεστιβάλ Αξιοθέας 2026
Με μια μουσική εξερεύνηση του αστικού ηχοτοπίου ανοίγει η αυλαία του φετινού 29ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Ο ΠΑΣΥΚΑΦ και το Garden Day and Night παρουσιάζουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον αγαπημένο Σταύρο Κωνσταντίνου - Μαζί του η Άντρη Καραντώνη
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των Υπηρεσιών και των Προγραμμάτων του ΠΑΣΥΚΑΦ
Το Theama Venue παρουσιάζει την έναρξη του για το Καλοκαίρι 2026
Ξεκινά το θεαματικό καλοκαίρι με την Κατερίνα Λιόλιου στο Theama Venue!
Ο σταρ του βιολοντσέλου Λούκα Σούλιτς σε μια μαγική βραδιά στο Κούριο
Η συναυλία στην Κύπρο υπόσχεται μια ατμοσφαιρική εμπειρία, όπου η μουσική, το μεσογειακό ηλιοβασίλεμα και η επιβλητική ενέργεια του αρχαίου θεάτρου θα συναντηθούν σε μια βραδιά υψηλής αισθητικής
Μουσική περιήγηση από την Ευρώπη στη Νότια Αμερική στο Κυπριακό Οινομουσείο
Οι Florian Rabe και Birgitta Birchall επιστρέφουν στη σειρά Commandaria Orchestra & Friends με μια ξεχωριστή βραδιά μουσικής δωματίου και φιλανθρωπικό χαρακτήρα
Βραδιά αφιερωμένη στον Chopin με την Jeneba Kanneh-Mason στο Minthis Music Festival 2026
Το πρόγραμμα της συναυλίας αναδεικνύει την κομψότητα και το συναισθηματικό βάθος της μουσικής του Chopin