Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2026
Ο Jacob Tierney, δημιουργός του πολυσυζητημένου gay romance Heated Rivalry, ετοιμάζει για το Netflix μια νέα σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, και όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται για άλλη μια αποστειρωμένη, «ηρωική» εκδοχή της αρχαιότητας.
Η σειρά λέγεται Alexander, βασίζεται στο μυθιστόρημα The Golden Mean της Annabel Lyon και θα παρακολουθεί τα χρόνια κατά τα οποία ο νεαρός Αλέξανδρος μαθητεύει δίπλα στον Αριστοτέλη.
Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, καθώς η αθηναϊκή αυτοκρατορία παρακμάζει, ο Αριστοτέλης φτάνει στη Μακεδονία για να αναλάβει τη διαπαιδαγώγηση ενός ευμετάβλητου νεαρού πρίγκιπα. Ανάμεσα σε αυλικές ίντριγκες, απαγορευμένους δεσμούς, βία και αχαλίνωτες φιλοδοξίες, η παράξενη σχέση τους διαμορφώνει μια αυτοκρατορία και αλλάζει την πορεία της ιστορίας.
Με άλλα λόγια, το Netflix δεν επιστρέφει απλώς σε ένα ακόμη ιστορικό πρόσωπο με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Επιστρέφει σε μια μορφή που εξακολουθεί να προκαλεί νευρικότητα κάθε φορά που απομακρύνεται από τον μαρμάρινο ανδριάντα και πλησιάζει το σώμα, την επιθυμία και την πολιτική της οικειότητας. Και αυτό, ειδικά στην ελληνική περίπτωση, δεν είναι ποτέ μια ουδέτερη χειρονομία.
Ο ίδιος ο Tierney έχει δηλώσει ότι αγαπά το βιβλίο της Lyon εδώ και χρόνια και ότι ήθελε από καιρό να το μεταφέρει στην οθόνη. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό το σχέδιο κατέληξε στα χέρια του: μετά την επιτυχία του Heated Rivalry, το όνομά του έχει συνδεθεί με ιστορίες ανδρικής εγγύτητας που δεν φοβούνται ούτε τον πόθο ούτε τη σύγκρουση ανάμεσα στη συγκίνηση και την εξουσία.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Αλέξανδρος επιστρέφει στη σύγχρονη οθόνη με υπαινιγμούς που ξεβολεύουν. Το 2024, το Alexander: The Making of a God του Netflix είχε προκαλέσει αντιδράσεις από συντηρητικούς κύκλους επειδή έδειχνε φιλί ανάμεσα στον Αλέξανδρο και τον Ηφαιστίωνα, παρότι για πολλούς ιστορικούς μια τέτοια απεικόνιση απέχει ελάχιστα από το να θεωρηθεί ιστορικά απολύτως εύλογη. Κάθε νέα επιστροφή του Αλέξανδρου στη μαζική κουλτούρα μοιάζει έτσι να ξανανοίγει το ίδιο ρήγμα: όχι μόνο ποιος ήταν, αλλά και ποιος επιτρέπεται να είναι σήμερα μέσα στη δημόσια φαντασία.
Η νέα σειρά δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας. Ξέρουμε, όμως, ότι ο Tierney θα γράψει και θα σκηνοθετήσει το Alexander, όπως έκανε και με το Heated Rivalry. Οσο για όσους περιμένουν τον δεύτερο κύκλο της σειράς που τον έκανε σημείο αναφοράς για το νεότερο τηλεοπτικό κοινό, θα χρειαστεί να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή: αναμένεται το 2027.
Πηγή: Lifo
Σχετικά
Με τη νέα εφαρμογή, θα ελέγχεις τον καιρό, τη θάλασσα και την κίνηση στις παραλίες πριν φύγεις από το σπίτι
Live εικόνα και καιρικές συνθήκες από τις παραλίες του Πρωταρά
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να είσαι εδώ, κάθε μέρα.
AMARA: 7 Χρόνια Αριστείας και Διαχρονικής Φιλοξενίας
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το AMARA καθιερώθηκε ως ένας ξεχωριστός προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας
Η Coral Cyprus και τα πρατήρια Shell παρουσιάζουν τη νέα καμπάνια των Shell V-Power & Shell GO+ με μεγάλο έπαθλο 3 Jeep® Avenger
Η νέα καμπάνια συνδέει τα καύσιμα τελευταίας γενιάς Shell V-Power με την εφαρμογή Shell GO+ και ολοκληρώνεται με διαγωνιστικές δοκιμασίες δεξιότητας για την ανάδειξη τριών νικητών
Η Lidl Κύπρου θωρακίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τη νέα εταιρική δέσμευση «Full εγγύηση Lidl»
Η εταιρεία εισάγει πολιτική επιστροφής χρημάτων στα φρέσκα προϊόντα, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της τοπικής εφοδιαστικής της αλυσίδας
Δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels στα Best of the Best της Ευρώπης
Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels, καθώς βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, με βάση τα Travelers’ Choice Awards του Tripadvisor
Το Aphrodite Hills Resort παρουσιάζει το ανανεωμένο The Racket Club
Ένα νέο κεφάλαιο για το κορυφαίο θέρετρο της Κύπρου.
Στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία με βροχές και καταιγίδες
Πώς θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εγκαινιάζει το NALU Latchi by Leonardo Limited Edition-Πρώτες εικόνες
Το θέρετρο προσφέρει άμεση πρόσβαση στην παραλία, κεντρική πισίνα και πλωτό υδάτινο πάρκο στη θάλασσα
Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Έρχονται βροχές από την Παρασκευή
Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται από αύριο Παρασκευή.
Η Κύπρος έχει τις καθαρότερες θάλασσες για κολύμπι στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Πρωτιά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά
Διεθνής αποθέωση για κυκλαδίτικο νησί μέσα από αφιερώματα των Times
Περιγράφεται ως ένα «χαρακτηριστικό και γοητευτικό σύμπλεγμα» Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, ιδανικό για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα, τη γαστρονομία και τη ζωντανή ατμόσφαιρα του νησιού