Things to Do , Εκδηλώσεις

Σεμινάριο Ρέικι

Μάθε τα πάντα για την ενεργειακή θεραπευτική τεχνική Reiki, σε ένα σεμινάριο 1ου Βαθμού

Δημοσιεύτηκε στις 01 Σεπτεμβρίου 2014

Τι είναι το Ρέικι;
Το Reiki είναι μια ενεργειακή θεραπευτική τεχνική που εφαρμόζεται με το απαλό άγγιγμα των χεριών επάνω στο σώμα. Η λέξη “Reiki” στα Ιαπωνικά σημαίνει "Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια", δηλαδή η ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν και η οποία προσφέρει ζωτικότητα.
Αυτή η αρχαία θεραπευτική τεχνική εστιάζει στο ενεργειακό πεδίο του ατόμου, αφαιρώντας τυχόν μπλοκαρίσματα που υπάρχουν, διεγείροντας τη Ζωτική Ενέργεια ή “Chi”. Εάν η ζωτική ενέργεια του ατόμου είναι χαμηλή ή βρίσκεται σε ανισορροπία τότε μακροπρόθεσμα προκύπτουν ασθένειες.


Το Reiki βοηθά στο να επανέλθει αυτή η ενέργεια στα φυσιολογικά επίπεδα και σε ισορροπία. Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, πεποιθήσεων, αντιλήψεων και δυνατοτήτων. Παρόλο που πρόκειται για μία πνευματική πρακτική δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία.

 

Οι βαθμοί:
Η εκπαίδευση του Reiki δίδεται σε τρία επίπεδα, που ονομάζονται Βαθμοί. Ο δάσκαλος μεταβιβάζει στο μαθητή με τη διαδικασία των συντονισμών την ικανότητα σύνδεσης με την Πηγή και τη διοχέτευση της ενέργειας του Reiki. Στον 1ο Βαθμό διδάσκεται η προέλευση και ιστορία του Reiki, διαλογισμός, Ιαπωνικές τεχνικές και βασικές θέσεις χεριών για τις συνεδρίες.
Απευθύνεται σε όσους θέλουν να συντονιστούν με την ενέργεια Reiki με σκοπό τη βελτίωση της ζωής τους. Ο δάσκαλος ανοίγει τα ενεργειακά κέντρα του μαθητή με τέσσερις συντονισμούς. Έτσι γίνεται το άνοιγμα στη Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια!

Ο μαθητής έρχεται σε επαφή με το σώμα του και το τροφοδοτεί με ενέργεια, αγάπη και φως και αρχίζει να κατανοεί το σπουδαίο ρόλο που παίζει στο θέμα της Δημιουργίας, αφού το σώμα του είναι το όχημα που διαθέτει για την εκδήλωση του Ανώτερου Εαυτού του στη Γη.
Μετά τους τέσσερις συντονισμούς, ακολουθεί μία περίοδος καθαρισμού διάρκειας 21 ημερών (συμβολίζει την περίοδο που ο Δάσκαλος Usui έμεινε στο όρος Κουράμα), όπου ο ασκούμενος κάνει καθημερινά αυτοθεραπεία και μετά το διάστημα αυτό είναι σε θέση να μοιραστεί Reiki με δικούς του ανθρώπους.
Η εκπαίδευση διαρκεί 2 ημέρες και περιλαμβάνει 12 έως 14 ώρες εκπαίδευσης. Δεν απαιτείται για την παρακολούθηση του 1ου βαθμού προηγούμενη εμπειρία, άλλου είδους γνώσεις η προεργασία.

 

Τα οφέλη του Reiki
To Reiki επιδρά ολιστικά στο σώμα (σε φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο), εντοπίζει τη ρίζα της δυσλειτουργίας και εξισορροπεί την ενέργεια στο σώμα. Φτάνει δηλαδή στη βάση της αιτίας του πόνου και δεν καλύπτει απλά τα συμπτώματα.
Πιο συγκεκριμένα το Reiki:
• Προσαρμόζεται στις ανάγκες του αποδέκτη
• Ενισχύει τη φυσική αυτοθεραπεία
• Εξισορροπεί την ενέργεια στο σώμα
• Χαλαρώνει και μειώνει το άγχος, το οποίο ευθύνεται για πολλές σωματικές και ψυχοσωματικές δυσλειτουργίες.
• Ανακουφίζει τον πόνο και τη δυσφορία
• Βοηθά στο να εισέλθουμε σε διαλογιστική κατάσταση
• Προωθεί την προσωπική συνειδητότητα
• Αυξάνει την πνευματική σύνδεση

 

Το σεμινάριο πραγματοποείται σε ολιγομελές τμήμα με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατότητα εξάσκησης και πρακτικής. Το σεμινάριο γίνεται και σε ατομικό επίπεδο κατόπιν συννενόησης.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα προσφερθούν ροφήματα και ελαφρύ χορτοφαγικό γεύμα.
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του 1ου Βαθμού παρέχονται:
• Πιστοποιητικό Ρέικι 1ου Βαθμού αναγνωρισμένο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ρέικι και τον Παγκύπριο Συνδεσμο Ολιστικής Υγείας.
• Εγχειρίδιο Σεμιναρίου.
• H ύλη του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή όπου περιέχονται βιβλία και σημειώσεις, εγχειρίδιο με πρωτόκολλα για τις θέσεις των χεριών, ασκήσεις, διαλογισμοί, βίντεο, φωτογραφίες, μουσική για συνεδρίες Ρέικι κ.ά.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στο κτίριο της οδού Σπύρου Κυπριανού 23, Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός. Κόστος Σεμιναρίου : 150 ευρώ. Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: 96764120 & 25383892 .

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close