Live Music , Nightlife & Music

The Afro Banana Republic Festival

Έτη φωτός μακριά από την καθημερινή μας πραγματικότητα, το "The Afro Banana Republic Festival" ανοίγει τις πύλες του για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2014

Από το περσινό μονοήμερο ABR είχαν περάσει γύρω στα 2,5 χιλιάδες άτομα, ενώ η προσέλευση για φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τους 3 χιλιάδες επισκέπτες. Αυτό που καθιστά ξεχωριστό το φεστιβάλ είναι ότι δημιουργείται στα πρότυπα μιας αλλιώτικης κοινότητας η οποία εκφράζεται δημιουργικά, έξω από τις φθαρμένες, συμβατικές νόρμες, φιλοξενώντας μάλιστα κόσμο για ένα διήμερο!

 

Στην ουσία, πρόκειται για το μοναδικό ίσως φεστιβάλ στην Κύπρο που έχει μια τέτοια προσέγγιση και τόσο έντονα δημιουργικό-διαδραστικό χαρακτήρα. Αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι μέσω μιας συνεργασίας με την πρωτοπόρα θεατρική ομάδα Paravan Proactions και με άλλους 16 συνεργάτες (αρχιτέκτονες, φωτιστές, φωτογράφους, fashion designers, chefs, γραφίστες, bartender, illustrators, σκηνογράφους κ.λπ.), οι διοργανωτές επιχειρούν φέτος να ενδυναμώσουν το διαδραστικό χαρακτήρα του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, η Paravan Proactions ("Παλτό", "Η καρδιά ενός σκύλου") εντάσσει στο χώρο 20 ηθοποιούς οι οποίοι, ως οι μόνιμοι κάτοικοι της κοινότητας, μας υποδέχονται προσφέροντάς μια άκρως διαδραστική θεατρική νότα.

 

Επιπλέον, το φεστιβάλ γίνεται διήμερο, με τις πύλες να ανοίγουν Παρασκευή μεσημέρι και να κλείνουν Κυριακή, ενώ στο χώρο (μέσα στο δάσος) θα υπάρχει οργανωμένο camping! Για όσους πήγαν πέρσι, θα θυμάστε ότι το ΑΒR είχε καταλάβει και τροποποιήσει ένα πρώην στρατόπεδο στο Δάσος Αθαλάσσας, δημιουργώντας τη δική του μικρή κοινότητα η οποία ονομάστηκε "COLONY 361". Φέτος, το ABR μάς προσκαλεί στο "The Mothership", μια κοινότητα η οποία έχει αναπτύξει ένα δικό της τρόπο ύπαρξης, επικοινωνίας, συνηθειών και τελετουργίας. Οι καλλιτέχνες εντάσσουν στο φεστιβάλ, με πολύ δημιουργικό τρόπο, αρκετά στοιχεία μιας "κανονικής" κοινωνίας, όπως ταχυδρομείο, εφημερίδα, ραδιοφωνική εκπομπή και καφενείο... Με το που θα πατήσεις το πόδι σου στο "The Mothership" θα βρεθείς σε ένα παράλληλο σύμπαν. Το πρωί, το ABR radio live, το ραδιόφωνο της κοινότητας, θα σε ξυπνήσει με concept εκπομπές από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ΑΒR. Ξυπνώντας, θα βρεις τη φρουταρία του χωριού, το καφενείο κ.ά.


Οι μουσικές σκηνές
Μουσικά, το ABR μάς ξαφνιάζει με τη δημιουργία τριών μουσικών σκηνών (!), όπου η τρίτη, μάλιστα, γίνεται σε συνεργασία με οργανωτές φεστιβάλ από το Βερολίνο. Στις σκηνές θα ανέβουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό -οι οποίοι έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο- αλλά και ορισμένοι από τους πιο δραστήριους Κύπριους μουσικούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα σύγχρονο, ατμοσφαιρικό και σίγουρα ξεσηκωτικό πρόγραμμα.

 

Το Line-up βγαίνει "στη φόρα" σιγά-σιγά. Μέχρι στιγμής ανακοινώθηκαν οι βραβευμένοι με Songline Award για "Best Upcoming World Music Band", Family Atlantica, το νεο-ρεμπέτικο γκρουπ Trio Tekke, h Afro-Μπάντα Banana, oι Sandy Brour,  και οι Plain History.

 

Παρ 12-Σ 13 Σεπτεμβρίου, Δάσος Αθαλάσσας, Λευκωσία, 19.00, €15 & €20. Πληρ. 97 758780 /info@afrobananarepublic.com.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close