Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2014
Με φετινό μήνυμα το "Δικαίωμα των Λαών στην Ειρήνη", ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ), τιμώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις στο Σπίτι της Συνεργασίας, την Κυριακή 21η Σεπτεμβρίου.
Έχοντας τη στήριξη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, η γιορτή θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, όπως ποδηλατοδρομία με ξενάγηση στην παλιά πόλη της Λευκωσίας (εγγραφή απαραίτητη), αφήγηση παραμυθιιών και ζωγραφική για παιδιά, χορευτικές παραστάσεις από τους Dance for Peace Cyprus και τους Studio 21, αλλά και ζωντανή μουσική από τη Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη, τους Monsieur Doumani και το Touch Responce Band κ.ά.
Ένα Διεθνές Φαγοπότι για την Ειρήνη (Global Feast for Peace) θα λάβει επίσης χώρα στη γιορτή. Η ανταλλαγή φαγητών προς τιμήν της φιλίας και της ειρήνης είναι μια παράδοση τόσο παλιά όσο και η ανθρώπινη οικογένεια... όλοι/ες είναι ευπρόσδεκτοι/ες να συμμετάσχουν στο φαγοπότι!
Το κεντρικό θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Ειρήνης είναι το "Δικαίωμα των Λαών στην Ειρήνη". Η Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για το Δικαίωμα των Λαών στην Ειρήνη αναγνωρίζει ότι η προώθηση της ειρήνης είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη απόλαυση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας έχει πάρει την πρωτοβουλία να συνδέσει το φετινό θέμα με τα τρέχοντα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και να βρει κάποιους μικρούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει. Συνεπώς, η φετινή γιορτή θα χρησιμεύσει επίσης ως πλατφόρμα συλλογής χρημάτων για το Παλαιστινιακό Ταμείο Αρωγής για Παιδιά (Palestinian Children’s Relief Fund) και θα συνεισφέρει έτσι στις ήδη πετυχημένες προσπάθειες όλων των Κυπρίων να παρέχουν συλλογικά βοήθεια σε μια πρωτοβουλία βάσης.
-
Home For Cooperation (H4C)
21 Σεπτεμβρίου 2014
Σχετικά
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Μουσική, θέατρο και χορός γεμίζουν τα Πολεμίδια
Έξι δωρεάν εκδηλώσεις με αγαπημένους καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά δρώμενα και παιδικό θέατρο περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Πολεμιδιών
Στην πλατεία του παλιού ΓΣΠ θα στηθεί ένα υπέροχο food market
Το τελευταίο για τη σεζόν, Fork Food Market, θα στηρίξει το Telethon
Η Λεμεσός τον Ιούνιο παίζει 3on3
Φτιάξτε την ομάδα σας με 3 παίκτες, μπείτε στο γήπεδο και ζήστε δυνατές αναμετρήσεις
Week Agenda: 13 δροσερές προτάσεις για έξοδο την πρώτη βδομάδα του Ιούνη στην Κύπρο
Θέατρο, φεστιβάλ, συναυλίες, χορός και εκδηλώσεις για το παιδί σε όλη την Κύπρο
Φεστιβάλ Παιδιού, με παιχνίδια και κερασμένο φαγητό και ποτό
Όλα όσα θα διασκεδάσουν τα παιδιά
Βουτιές, γέλιο και παράδοση στον Κατακλυσμό Κερύνειας στο Ζύγι
Ο «Ολισθηρός Ιστός», το Κυνήγι της Πάπιας και η Εύρεση Λεμονιού επιστρέφουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, αναβιώνοντας τα πιο αγαπημένα θαλάσσια παιχνίδια του Κατακλυσμού.
Η Καλλέπεια γιορτάζει το καλοκαίρι με εκδηλώσεις, μουσική και το 33ο Φεστιβάλ «Ο Τρύγος»
Ανακοινώθηκε ολόκληρο το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι
Το μεγάλο παζαράκι βιβλίων που έρχεται στην πόλη
Μεγάλη εκκαθάριση αποθεμάτων, με δεκάδες τίτλους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές
Κατακλυσμός 2026: Η Κύπρος γιορτάζει σε ρυθμούς καλοκαιριού – Όλες οι συναυλίες, τα φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις του τριημέρου
Από τον Πρωταρά, την Αγία Νάπα και τη Λάρνακα μέχρι τη Λεμεσό και την Πάφο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φέρνει μεγάλες μουσικές βραδιές, παραδοσιακές γιορτές, οικογενειακά φεστιβάλ και δεκάδες δράσεις για κάθε ηλικία
Κατακλυσμός 2026: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις στην Κύπρο
Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!
Άννα Μαραγκού: Τιμητική εκδήλωση για μια σπουδαία διαδρομή στα γράμματα και την ιστορία της Κύπρου
Η Λέσχη Βιβλίου της Πολιτείας τιμά τη βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών συγγραφέα για το σύνολο του πλούσιου συγγραφικού της έργου
Το πιο πολυσυζητημένο market της Λεμεσού κλείνει 2 χρόνια με ένα τεράστιο διήμερο event
Το Cyberness γιορτάζει δύο χρόνια στο Kolla με ένα επετειακό Market Weekend