Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2014
Κάπου διάβασα ότι τα wine bars είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στο κρασί και πιστεύω ότι αυτό ταιριάζει απόλυτα στα μαγαζιά που ακολουθούν!
Winerys
Πρόκειται για ένα μικρό μεν, ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό μαγαζί δε, πολύ προσιτό, με χαλαρή ατμόσφαιρα και γαλλική φινέτσα! Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του ξενοδοχείου Κλεοπάτρα, στο κέντρο της Λευκωσίας, και λειτουργεί από το πρωί ως wine shop, ελληνιστί κάβα (!), ενώ από το απόγευμα και μετά μεταμορφώνεται σε ένα προσιτό, ζωντανό και μοντέρνο wine bar, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το κρασί του, να συναντηθεί με φίλους, να συζητήσει και να χαλαρώσει. Διαθέτει πέραν των 150 ετικετών, με κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, τα οποία μπορούν να συνοδεύσουν άριστα τα platters τυριών, αλλαντικών και φρούτων που θα σου σερβίρουν. Οι προτάσεις του ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στα κρασιά, αφού μιλάμε για μια πλήρη κάβα, εξ ου και μπορούν να σου σερβίρουν από ουίσκι και μπράντι μέχρι λικέρ, βότκα κ.ά.
Φλωρίνης 13, Λευκωσία. Δ-Παρ 11.00-01.00 & Σ 10.00-19.00 (θερινό ωράριο). Πληροφορίες 99407100.
Barrique Wine & Deli
Το Barrique Wine & Deli είναι το νέο μαγαζί που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην πρωτευουσιάνικη οδό Μενάνδρου. Και καθότι το όνομά του σημαίνει "βαρέλι", δίνει στους φίλους του κρασιού την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον οινικό κόσμο, μέσα από την επιλογή 200 και πλέον ετικετών, πολλές εκ των οποίων αποκλειστικής εισαγωγής. Ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα σε παρέες για μια προσιτή έξοδο, για ένα ποτήρι κρασί με το αντίστοιχο συνοδευτικό. Ο χώρος λειτουργεί από τις 09.30-19.00 ως κάβα και delicatessen, ενώ από τις 18.00 τα τραπεζάκια μεταφέρονται στις βεράντες του... και το μεταμορφώνουν σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό wine bar. Προσφέρει αποκλειστικής εισαγωγής κρασιά (Δουλουφάκης-Κρήτη, Ζαχαριάς-Νεμέα, Cesari-Verona, 200 σε μπουκάλι και 30+ by the glass), τα οποία συνοδεύονται επάξια από καλοδιαλεγμένα πλατό με τυριά, αλλαντικά και εξωτικά φρούτα, σαλάτες, μπρουσκέτες και τσιμπήματα κρασιού, όλα σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.
Οδός Μενάνδρου 4, Λευκωσία. Για κρατήσεις στο wine bar, τηλ. 22263777 & για την κάβα και deli 70087080.
Φελλός wine bar
Ελληνικό όνομα και κυπριακά τα κρασιά που προσφέρει από επιλεγμένα κυπριακά οινοποιεία, ανάμεσά τους τα Fikardos Wineries, Vouni Panayia, Κυπερούντα, Άης Αμπέλης κ.ά. Το κρασάκι σου δε, το απολαμβάνεις με ένα platter από τυριά και/ή αλλαντικά. Μάθε ακόμα ότι, κάθε Τρίτη το μαγαζί διοργανώνει wine tasting, ενώ στον πάνω όροφο άρχισαν ήδη τα μαθήματα οινογνωσίας, με τους Ανδρέα Εμμανουήλ, Οινολόγο και Πρόεδρο του Ομίλου Οινοφίλων Κύπρου και Λουκά Παπαλουκά, Πρόεδρο του Συνδέσμου Πτυχιούχων Οινολόγων Κύπρου.
(96894696) Στασάνδρου 19Α-Β, Λευκωσία. Δ-Κ 18.00-01.00.
Vino Cultura Tapas bar
Πρόκειται για ένα wine & tapas bar στο χώρο του οποίου εκτός από τις ετικέτες κρασιών, λάμπει διά της παρουσίας της και η συλλογή των βραβείων του, η οποία εμπλουτίστηκε πέρσι με το Check In Eating Award για την καινοτόμο προσέγγισή του στην αποθήκευση των κρασιών. Εδώ θα απολαύσεις άριστης ποιότητας κρασί, αλκοολούχα ποτά και φαγητό σε συνδυασμό με προσεγμένη και με ευγένεια εξυπηρέτηση. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες διοργανώνει Εισαγωγικά μαθήματα γευσιγνωσίας κρασιού (Introductory Wine Tasting Sessions) για όλους. Μάθε λεπτομέρειες στο event που δημιουργήθηκε στο Facebook.
(22676707) Κυριάκου Μάτση 20. Δ-Κ 18.00-01.00.
Σχετικά
Το Theatre Bar του Ριάλτο επιστρέφει και η βραδιά ξεκινά νωρίτερα
Ο εξωτερικός χώρος επιστρέφει από τις 30 Απριλίου, μετατρέποντας κάθε παράσταση σε ολοκληρωμένη εμπειρία
Beach days loading: Τα διάσημα beach bars που επέστρεψαν για τη σεζόν
Ετοιμάσου για έξοδο δίπλα στη θάλασσα
Το beach bar που περιμέναμε όλοι... επιστρέφει
Το πιο ονειρικό opening του καλοκαιριού είναι γεγονός
Η Grecophilia ανακοίνωσε 5 εμβληματικά parties στην Αγία Νάπα
Το καλοκαίρι φέτος στην Αγία Νάπα ξεκινά νωρίτερα
Ένα από τα πιο ειδυλλιακά beach bars της Αγία Νάπας ανακοίνωσε την επιστροφή του
Ένα από τα πιο γνωστά παραλιακά στέκια, ανοίγει τις πόρτες του
Στην αυλή του The Old Powerhouse θα στηθεί κάτι πολύ όμορφο
Το Grecophilia γιορτάζει το Μεγάλο Σάββατο με ένα Easter Gathering στην αυλή του The Old Powerhouse στη Λευκωσία
Ο Strat κατεβαίνει Κύπρο για ένα δυνατό trap live
Μια βραδιά γεμάτη trap, DJ sets και special guests
Ζήστε το απόλυτο Best Night Out στο City of Dreams Mediterranean
Mε δημιουργικά κοκτέιλ, μοναδικές γευστικές εμπειρίες και εκρηκτικά σόου
Fever-Tree: Νο 1 Best Selling Mixer Brand για 12η συνεχόμενη χρονιά
Για 12η συνεχόμενη χρονιά, τα premium mixers Fever-Tree έχουν ψηφιστεί από τα καλύτερα bars του κόσμου ως το νούμερο ένα mixer brand σε πωλήσεις.
Αυτό θα είναι ένα από τα πιο "δυνατά" (ρετρό) αποκριάτικα πάρτι
Το KASETA EVENT επιστρέφει με ένα αποκριάτικο retro πάρτι στην πόλη του κεφιού
7 πάρτι για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Η Κύπρος αποχαιρετά το 2025 με New Years Eve parties που δεν πρέπει να χάσεις
H Παλαιά Πινέζα μάς προσκαλεί στο τελευταίο πάρτι της χρονιάς
Mε δυνατή μουσική, ποτά και φαγητό!