Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2014
Η μέθοδος της Νίνα Δίπλα, εμπνευσμένη από τις διδαχές της "Folkwang Hochschule, Pina Bausch", εστιάζει στο βάρος, την ενέργεια, την αναπνοή και την ποιότητα της κίνησης. Ο χορευτής πρέπει να προβάλει τη δική του αλήθεια, να αφουγκραστεί ουσιαστικά το σώμα του, έτσι ώστε να αποβάλει κάθε τάση μίμησης.
Το σεμινάριο με τίτλο "Η σιωπή και το κενό" (που θα διαρκέσει 15 ώρες) και που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ,
δίνει έμφαση στην αναπνοή, στη χαλάρωση και στην εμπειρική αντιμετώπιση της σύνθεσης. Ο χορευτής καλείται να βιώσει τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό του χώρο μέσα από προτάσεις που τον παροτρύνουν να εμβαθύνει στο κινησιολογικό του λεξιλόγιο. Να εξερευνήσει τη σημασία του χρόνου και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τον παρατηρήσει κατά τη διαδικασία της δημιουργίας και να εστιάσει στην εσωτερική ακοή του κατά τη διάρκεια της δράσης.
Το σεμινάριο διαρκεί 15 ώρες και απευθύνεται σε όσους ασχολούνται πρακτικά με τον χορό και το θέατρο, επαγγελματίες και φοιτητές.
Ποια είναι η Νίνα Δίπλα
Η Νίνα Δίπλα είναι χορεύτρια και χορογράφος. Έζησε 14 χρόνια στη Γερμανία (Essen/Wuppertal), όπου μαθήτευσε κοντά στην Pina Βausch. Έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους (Pina Bausch, Susane Linke, Daniel Goldin, Rainer Behr, Raffaella Giordano, Ramon Oller, Christine Fricker, Bernd Uwe Marsan) με συνθέτες και σκηνοθέτες (Θεόδωρος Τερζόπουλος, Tadashi Sujuki, Μαρία Γυπαράκη, Anne Alvaro, Jean Rierre Vincent, Claudia Stavinsky, Ariel Garcia Valdes, Reinhard Bub κ.α.). Τα τελευταία χρόνια, η Νίνα Δίπλα έχει προσκληθεί στη Γαλλία (Centre National De la Danse, διάφορα Χορογραφικα κεντρα CCN) και στο εξωτερικό (Βραζιλία, Καναδάς, Ελλάδα, Σλοβακία, Ιταλία, Ιαπωνία, Περού, Αργεντινή, Γερμανία, Σερβία, Χιλή, Γαλλία, Σουηδία, Κορέα, Ρουμάνια) ως χορογράφος και παιδαγωγός.
-
Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού (Dance House Lemesos)
02 Οκτωβρίου - 05 Οκτωβρίου 2014
Σχετικά

Καθαρά Δευτέρα στη φάρμα με τα ζώα!
Το Petrides Farm Park μάς προσκαλεί να κόψουμε τη μούττη της Σαρακοστής

Τα 25 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φτιάξαμε την ατζέντα του σαββατοκύριακου

Τσικνοπέμπτη, Καρναβάλι και Καθαρά Δευτέρα στην Πόλη Χρυσοχούς
Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται

Τι μπορούμε να παρατηρήσουμε στον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας;
Πάμε στο Artos House για να το μάθουμε!

Την Καθαρά Δευτέρα στην Golden Donkeys Farm θα περάσουμε υπέροχα
Mε νηστήσιμα, μουσική και πέταγμα χαρταετού

Τσικνοπέμπτη με δωρεάν εδέσματα και ζιβανία στην Πλατεία Ερμού
Πώς θα γιορτάσει η Λάρνακα την Τσικνοπέμπτη

Κάθε Σάββατο στην πλατεία κάνουμε yoga και pilates δωρεάν
Πάρε το mat σου, μια πετσέτα, ένα μπουκάλι νερό, φόρεσε χαλαρά ρούχα και πάμε στην Πλατεία Ελευθερίας!

Η Τζέλα Δελαφράγκα και οι ήρωες της ταινίας "Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο" στο πιο τρελό καρναβαλίστικο πάρτι
Η θρυλική ταινία των Ρέππα-Παπαθανασίου έγινε η πηγή έμπνευσης για ένα μασκέ πάρτι χωρίς προηγούμενο την Τσικνοπέμπτη

Αυτό είναι το πρόγραμμα για το Λεμεσιανό Καρναβάλι 2025
Μόλις ανακοινώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις

Φέτος θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Γαϊδουριών στο Φράγμα Άχνας
Η Καθαρά Δευτέρα θέλει φύση, καλή παρέα, πολλά παιχνίδια τζαι μπόλικο φαΐ!

Η Αγία Νάπα έφτιαξε πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Φεβρουάριο
Όλα όσα θα συμβούν στην περιοχή αυτόν τον μήνα

Tο Cyberness Market επιστρέφει και θα τα έχει όλα!
Καρναβαλίσιτκη διάθεση, street food, DJs, εκθέσεις, Kids Zone κ.ά.